Dr. El-Hatip: İşgal rejimi, Gazze’de başaramadığı savaşı Lübnan’da deniyor

GÜNDEM 22.10.2024 18:29:04 0
Dr. El-Hatip: İşgal rejimi, Gazze’de başaramadığı savaşı Lübnan’da deniyor
Haberi Sesli Oku

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe el-Hatip, siyonist rejimin, Filistin ve Gazze’de mücahitlerin gösterdiği direniş karşısında aciz kaldığını belirtti.

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı ve Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe el-Hatip, Filistin ve Gazze’de hem mücahitlerin hem de sivil halkın işgal rejimine karşı gösterdikleri direnişin tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

El-Hatip, işgal rejiminin Gazze’de istediği hedefi başaramadığından Lübnan, Suriye ve diğer İslam devletlerine saldırdığını ve bu saldırılarıyla destek almayı hedeflediğini kaydetti.

Müslümanların ümmet olarak hareket ettiği takdirde işgalcilerin yok oluşunun yakın olacağını kaydeden el-Hatip, Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın verdiği müjdeyle zaferin İslam’ın ve Müslümanların olacağına dikkat çekti.

Filistin ve Gazze’de her türlü soykırıma karşı direnişin devam ettiğini aktaran el-Hatip, "siyonist işgal rejimi, yıllardan beridir Gazze’yi tam anlamıyla kuşatmayı hedefliyorlar. Rabbime şükürler olsun ki girmeye çalıştıkları hiçbir yerde uzun süre kalamıyor, darbe alıyorlar. Girmeye çalıştıkları her yerde mücahitlerin direniş gücüne takılıyorlar. Mücahitler, göğüslerindeki imanla işgal rejimin tank ve tüfeklerine aldırış etmeden direnişe tüm hızıyla devam ediyor. Haliyle mücahitlerle başa çıkamadığını anlayan işgal rejimi, sivilleri sürekli hedef alarak katliamlar gerçekleştiriyor. Sivilleri hedef almanın bir başka sebebi ise mücahitlerin savaştan çekilmesi ve direniş ruhunu kırması için katliamlar yapmaktadır. Ancak elhamdülillah ne olursa olsun cihad ve direniş devam ediyor." şeklinde kaydetti.

"Gazze’deki mücahitler ve Şehid Yahya Sinvar, ümmet için büyük bir örnek teşkil ediyor"

Yakın zamanda şehadet şerbetini içen HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar ve diğer mücahitler hakkında görüşlerini açıklayan el-Hatip, "Son günlerde HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar şehid edildi. Nasıl şehid edildiğine de herkes şahit oldu. Şehid edildiği yer sivil insanlardan uzak, esirlerden uzak, tünellerden uzak bir yerde işgal rejimiyle savaşarak hakkın rahmetine kavuştu. Dolayısıyla anlaşılıyor ki mücahitler sadece silah ile cihad etmiyor, iman ve ahlakla sivil insanlardan uzak, esirlerden uzak bir yerde cihad ediyorlar. Elhamdülillah bu mücahitler ve özellikle Yahya Sinvar, ümmete büyük bir örnek teşkil ediyor. Bu direniş bu şekilde devam ettiği sürece sadece Müslümanlar değil, bütün dünya bu cihada, direnişe destek verecekler." şeklinde konuştu.

"İşgal rejimi, vaat edilmiş toprakları hedefliyor ancak amaçlarına ulaşamayacaklar"

İşgal rejiminin Lübnan, Suriye ve diğer İslam devletlerine saldırmalarının arkasında yatan sebebe dikkat çeken el-Hatip, "yahudiler Filistin’deki savaşı genişletmeye çalışıyorlar. Çünkü Gazze’de savaşı başaramadılar. Dolayısıyla hem destek hem de geniş alanlara yönelmek için diğer İslam devletlerine de savaş açıyorlar. Bu yahudi kavim, Kur’an-ı Kerim’de de şahit olunduğu üzere tarih boyunca insanları, mazlumları öldürmeyi seviyorlar. Çünkü bu şekilde Müslümanları yok edecekleri inancı içerisindeler. Aynı şekilde Gazze’de de olduğu gibi belli olan İslam devletlerinde olan Müslümanları kendi bölgelerinden çıkarıp vaat edilmiş topraklara kendi devletlerini kurmayı planlıyorlar. Ancak onların bir planı varsa yüce Allah’ın da muhakkak ayrı bir planı vardır. Elhamdülillah yüce Allah’ın planı, mücahitlerin eliyle gerçekleştiriliyor. Zafer İslam’ındır. Gelecek Müslümanların ve İslam’ın olacaktır. Bu konuda da Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın müjdesinde, ‘Yeniden Müslümanlar yükselecek ve dünyaya hâkim olacaklar’ buyurmaktadır." ifadelerini kullandı.

El-Hatip, konuşmalarını şöyle sonlandırdı:

"Gazze’de direniş tüm hızıyla devam ediyor. Cibaliye’de de mücahitler, işgalcilere karşı büyük darbeler indiriyor. Sivil halk hem sabrediyor hem de imanla direnişe destek veriyorlar. Bununla beraber evlerinden asla ayrılmak istemiyorlar. Oradaki sivil halk 1948’de yapılan birtakım yanlışların bir daha yaşanmaması için direnişe tüm hızıyla destek veriyorlar." (İLKHA)


Yellen, ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlarını açıkladı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

İşgalin, Beyrut'un bir bölgesine yönelik katliamında şehit sayısı 18'e yükseldi

Almanya'da maymun çiçeğinin ilk vakası tespit edildi

Rize’de yağışlar nedeniyle 18 kişi tahliye edildi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: "Yenidoğan Çetesi" skandalı, toplumun vicdanını derinden yaraladı

Kilis'te 1920 konutun teslimi gerçekleştirildi

Reskotanlar Derneği’nden Batman Barosu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Toplumsal barışa hizmet edecek her türlü adıma destek veririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "LGBT"ye yönelik duruşundan dolayı İtalya Başbakanına teşekkür etti

Ebu Ubeyde, Netenyahu'nun konutunu İHA ile vuran Hizbullah'ı tebrik etti

Ensarullah: İşgal üssünü Filistin 2” füzesiyle hedef aldık

Dr. El-Hatip: İşgal rejimi, Gazze’de başaramadığı savaşı Lübnan’da deniyor

Hizbullah, soykırımcı Netanyahu'nun konutuna yönelik operasyonu üstlendi

MEB Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlandı

Batman Rehber Gazetesi 12. Yılını Kutluyor!

Şanlıurfa'da köprülü kavşağa Şehid Yahya Sinvar posteri asıldı

Malatya'daki "torbacı" operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Toplu taşımada kış saati uygulaması

Irak Başbakanı, DAİŞ komutanının öldürüldüğünü söyledi

Yanlış kulak temizliği sağlığını tehdit ediyor

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, Şehid Sinvar için açılan çadırı ziyaret etti

Hatay'da orman yangın

Gaziantep'te 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihî fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz

3 yaşından sonra hala çoğu sesi yanlış çıkarıyorsa dikkat!

Karlı yolda drift atan sürücüye 32 bin lira ceza

Meclis'e sunulan 9. Yargı Paketi'nde neler var?

Adana'da nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 14 gözaltı

Yükleniyor