• BIST 100

    10816,21%0,76
  • DOLAR

    41,70% 0,03
  • EURO

    48,69% -0,35
  • GRAM ALTIN

    5325,83% 0,33
  • Ç. ALTIN

    8854,31% 1,43

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

08 Ekim 2025, Çarşamba 01:26
08 Ekim 2025, Çarşamba 01:26
Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe El Hatip, 7 Ekim’in cihat ve şehadetle mübarek bir gün olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Bu bir Aksa Tufanı’dır; çünkü davamız Mescid-i Aksa’dır. Ümmetin tamamı işgal altındadır, iman gücü her

7 Ekim Aksa Tufanı'nın ikinci yıldönümü vesilesiyle Siirt Filistin Dayanışma Platformu tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin sunuculuğunu ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan yaptı. Program, Musa Doğrusever hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Aksa Tufanı’nın nasıl başladığını ve Gazze’de yaşanan katliamı anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz”

Açılış konuşmasını platform adına Siirt Filistin Dayanışma Platformu üyesi Mehmet Faruk Süzgün yaptı.

“7 Ekim mübarek bir gündür”

Programda konuşmacı olarak Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı ve Dünya Âlimler Birliği Üyesi Dr. Huzeyfe El Hatip yer aldı. El Hatip, konuşmasında 7 Ekim’in önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün 7 Ekim’dir. Mübarek bir gündür. Nasıl mübarek oldu? Bugün cihat ve şehadet ile mübarek oldu ve tarihte böyle kalacaktır. Allah’ın izniyle bu, Aksa Tufanı’dır. Bu isme dikkat edin: Aksa Tufanı’dır. Dünya tufanı değil, yemek tufanı değil, yardım tufanı değil. Biz muhtaç değiliz; bizim davamız var, o da Mescid-i Aksa’dır. Bu yüzden bunun adı Aksa Tufanı oldu. Mescid-i Aksa hepimiz için kutsaldır. Yıllardır bizi bekliyor ve ancak mücahitler ile özgür insanlar bu sese cevap verebilir.”

“Her gün 7 Ekim olmalı”

El Hatip konuşmasına şöyle devam etti: “O gün mücahitler harekete geçti. Bana göre 7 Ekim çok daha önce olmalıydı; gecikmiş bir gündür. Mescid-i Aksa için, ümmet için, mukaddesat için her günün 7 Ekim olması gerekir; her yerde 7 Ekim olmalı. Çünkü yalnızca Filistin değil, bütün ümmet işgal altındadır. Tüm kutsallarımız işgal altında, ırzlarımız işgal altında. Ama biz erteliyoruz, geciktiriyoruz.”

“İman gücü her şeyin üzerindedir”

Gazze’deki direnişçilerin iman gücüyle örnek olduklarını belirten El Hatip, “Gazze’deki mücahitler çok iyi bir hazırlık yapmışlardı. En önemlisi iman hazırlığıydı. İman gücünden daha büyük bir güç yoktur. Maddi olarak kim daha güçlü olduğu bellidir; fakat imani yönden kim daha güçlü, kim daha sabırlı, kim daha dirençli ve kim daha cihat ehli, bu bellidir.” dedi.

El Hatip, “Son iki yıldır birkaç bin genç Allah yolunda cihat ediyor ve tüm dünyayla savaşıyor. Tarih boyunca böyle bir şey olmadı. Bu insanları kim yetiştirdi? İman yetiştirdi, Kur’an yetiştirdi, sahih sünnet yetiştirdi. Böyle bir nesil ortaya çıktıktan sonra maddiyat çok belirleyici olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’nin direnişi imanla ayakta”

Hazırlığın sadece silah ve ekonomiyle sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyen El Hatip, “Hazırlık yapılmalıdır ama iman kadar önemli değildir. Gazze’nin kuzeyinde yaklaşık 700–800 bin insan var. Bu insanlar açlıktan ölüyor, bombalar altında yaşıyor ama ne güneye iniyorlar ne de Filistin’den ayrılıyorlar.” dedi.

“Şehitlerin kanı birbirinden üstün değildir”

El Hatip, “Sadece Şeyh Ahmed Yasin değil; Yahya Sinvar, İsmail Heniye, Muhammed Dayf, Salih Aruri ve diğer tüm şehitler… Liderlerin veya komutanların kanı, çocukların kanından daha değerli değildir. Hamas yöneticileri diyor ki: ‘Benim kanım halkımın kanından daha değerli değil.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Etkinlik yapılan duanın Ardından son buldu.

Etkinliğe Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Fırat, HÜDA PAR İl Başkanı Abdulhakim Tekin, İHH Siirt İl Başkanı Faruk Süzgün, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

İspanya’da bina çöktü: 2 ölü, 10 yaralı

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

Konya, sessizliğin içinde Gazze'yi haykırdı!

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

Konya Diyanet Gençlik’ten Gazze çağrısı

Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü

Aksa Tufanının yıldönümünde Diyarbakır'daki muhteşem kalabalık dron ile görüntülendi

Viranşehir’de Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi

Bingöl'den direnişe destek: Aksa Tufanı, İslam ümmetinin dirilişinin başlangıcıdır

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Siyonistseverler, güvenlik tehdididir

MİT Başkanı Kalın’ın Mısır’daki Gazze görüşmelerine katılacak

Batman'da Aksa Tufanı yıl dönümünde on binler Gazze için yürüdü

Ağrı'da Aksa Tufanı ve Gazze için binlerce kişi yürüdü

Diyarbakırlılar Aksa Tufanı yıldönümünde Gazze direnişini selamladı

Malatya zincirleme kaza: 2 yaralı

İşgalcilerin esir aldığı 15 Türkiyeli aktivist, İstanbul'a ulaştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz

Kudüs Seriyyeleri: Aksa Tufanı, işgale karşı direnişin yolculuğunda bir dönüm noktasıdır

Dünya Bsı Türkiye ekonomisi için büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti

Malatya'da 16 saatlik su kesintisi yapılacak

Batman’da belediye kamyonu ile okul servisi çarpıştı: 1 yaralı

Aksa Tufanı'nın yıldönümünde HAMAS: Önceliğimiz Gazze'deki saldırı ve soykırımı durdurmaktır

Kepçe ile duvar arasında sıkışan işçi ağır yaralandı

Tayland'da sel: 22 ölü

Malatya'da 16 aracın karıştığı zincirle trafik kazası güvenlik kamerasında

İspanya'da bina çöktü: 4 kayıp

Trabzon açıklarında bulunan insansız deniz aracı kontrollü şekilde imha edildi

Siirt’te 2025 yılı 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma toplantıları yapıldı

GTB Başkanı Akıncı: Pamuk, iklim değişikliğine karşı sürdürülebilir üretimle korunmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İspanya’da bina çöktü: 2 ölü, 10 yaralı

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

Konya, sessizliğin içinde Gazze'yi haykırdı!

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

Konya Diyanet Gençlik’ten Gazze çağrısı

Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü

Aksa Tufanının yıldönümünde Diyarbakır'daki muhteşem kalabalık dron ile görüntülendi