• BIST 100

    16804,37%-1,01
  • DOLAR

    43,87% 0,06
  • EURO

    51,79% 0,24
  • GRAM ALTIN

    7312,32% 0,46
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

08 Ekim 2025, Çarşamba 01:26
08 Ekim 2025, Çarşamba 01:26
Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe El Hatip, 7 Ekim’in cihat ve şehadetle mübarek bir gün olarak tarihe geçtiğini belirterek, “Bu bir Aksa Tufanı’dır; çünkü davamız Mescid-i Aksa’dır. Ümmetin tamamı işgal altındadır, iman gücü her

7 Ekim Aksa Tufanı'nın ikinci yıldönümü vesilesiyle Siirt Filistin Dayanışma Platformu tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin sunuculuğunu ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan yaptı. Program, Musa Doğrusever hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Aksa Tufanı’nın nasıl başladığını ve Gazze’de yaşanan katliamı anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz”

Açılış konuşmasını platform adına Siirt Filistin Dayanışma Platformu üyesi Mehmet Faruk Süzgün yaptı.

“7 Ekim mübarek bir gündür”

Programda konuşmacı olarak Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı ve Dünya Âlimler Birliği Üyesi Dr. Huzeyfe El Hatip yer aldı. El Hatip, konuşmasında 7 Ekim’in önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün 7 Ekim’dir. Mübarek bir gündür. Nasıl mübarek oldu? Bugün cihat ve şehadet ile mübarek oldu ve tarihte böyle kalacaktır. Allah’ın izniyle bu, Aksa Tufanı’dır. Bu isme dikkat edin: Aksa Tufanı’dır. Dünya tufanı değil, yemek tufanı değil, yardım tufanı değil. Biz muhtaç değiliz; bizim davamız var, o da Mescid-i Aksa’dır. Bu yüzden bunun adı Aksa Tufanı oldu. Mescid-i Aksa hepimiz için kutsaldır. Yıllardır bizi bekliyor ve ancak mücahitler ile özgür insanlar bu sese cevap verebilir.”

“Her gün 7 Ekim olmalı”

El Hatip konuşmasına şöyle devam etti: “O gün mücahitler harekete geçti. Bana göre 7 Ekim çok daha önce olmalıydı; gecikmiş bir gündür. Mescid-i Aksa için, ümmet için, mukaddesat için her günün 7 Ekim olması gerekir; her yerde 7 Ekim olmalı. Çünkü yalnızca Filistin değil, bütün ümmet işgal altındadır. Tüm kutsallarımız işgal altında, ırzlarımız işgal altında. Ama biz erteliyoruz, geciktiriyoruz.”

“İman gücü her şeyin üzerindedir”

Gazze’deki direnişçilerin iman gücüyle örnek olduklarını belirten El Hatip, “Gazze’deki mücahitler çok iyi bir hazırlık yapmışlardı. En önemlisi iman hazırlığıydı. İman gücünden daha büyük bir güç yoktur. Maddi olarak kim daha güçlü olduğu bellidir; fakat imani yönden kim daha güçlü, kim daha sabırlı, kim daha dirençli ve kim daha cihat ehli, bu bellidir.” dedi.

El Hatip, “Son iki yıldır birkaç bin genç Allah yolunda cihat ediyor ve tüm dünyayla savaşıyor. Tarih boyunca böyle bir şey olmadı. Bu insanları kim yetiştirdi? İman yetiştirdi, Kur’an yetiştirdi, sahih sünnet yetiştirdi. Böyle bir nesil ortaya çıktıktan sonra maddiyat çok belirleyici olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’nin direnişi imanla ayakta”

Hazırlığın sadece silah ve ekonomiyle sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyen El Hatip, “Hazırlık yapılmalıdır ama iman kadar önemli değildir. Gazze’nin kuzeyinde yaklaşık 700–800 bin insan var. Bu insanlar açlıktan ölüyor, bombalar altında yaşıyor ama ne güneye iniyorlar ne de Filistin’den ayrılıyorlar.” dedi.

“Şehitlerin kanı birbirinden üstün değildir”

El Hatip, “Sadece Şeyh Ahmed Yasin değil; Yahya Sinvar, İsmail Heniye, Muhammed Dayf, Salih Aruri ve diğer tüm şehitler… Liderlerin veya komutanların kanı, çocukların kanından daha değerli değildir. Hamas yöneticileri diyor ki: ‘Benim kanım halkımın kanından daha değerli değil.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Etkinlik yapılan duanın Ardından son buldu.

Etkinliğe Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Fırat, HÜDA PAR İl Başkanı Abdulhakim Tekin, İHH Siirt İl Başkanı Faruk Süzgün, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Emzik seçiminde kritik uyarı: Bebeklerde lateks alerjisine dikkat

TÜİK sağlık araştırması 2025: Düşük gelir grubunda sağlık harcaması yükü daha fazla

Batman'da 550 ailenin yüzü güldü

Kudüs Yahudileştiriliyor: Ebu Dis'te 23 yapı hedefte

Adana Umut Kervanı arama kurtarma ekibi akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı

Gazze'de Ramazan: Şehitler, esirler ve boş koltuklar

GAİB Başkanı Kadooğlu: İhracatta sürdürülebilirliğin sağlanması için destek şart

Batman merkezli 10 ilde operasyon: 15,1 milyar TL'lik işlem hacmi tespit edildi

Herzog Etiyopya'da: Siyonist rejimin Afrika hamlesi

Bağdat Havalimanı teknik arıza nedeniyle geçici olarak kapatıldı

ABD dergisi: İran’ın askeri gücü, ABD’nin küresel hegemonyasının gerilemesini hızlandırabilir

İran, Çin'den "CM-302" hipersonik gemisavar füzeleri satın alıyor

Döviz kurlarında son durum

ABD’den İran’a yeni tehditler

İstanbul merkezli uyuşturucu operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı

Altın fiyatlarında makas daralıyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Sudan'da insani kriz derinleşiyor: BM Güvenlik Konseyi'nden "savaş derhal dursun" çağrısı

BM'den uyarı: Batı Şeria'da yerleşimcilerin şiddeti tırmanıyor

Tahran'a savaş tehditleri: ABD'li uzmanlardan tehlikeli senaryolar

Ramazanda Yahudi çete terörü: el-Halil'de evler ve araçlar yakıldı

Tüm baskılara rağmen on binler Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Siyonist rejim ateşkesi yine deldi: Gazze'de 3 şehit

Yalova’da 33,2 milyon liralık 5 proje için imzalar atıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

DMM’den İran’a yönelik iddialara yalanlama

Balıkesir'de F-16 uçağı düştü: Pilot hayatını kaybetti

Kocaeli’de husumetlisine saldıran şüpheli tutuklandı

AFAD: Taşkın müdahalesinde 539 personel ve 157 araç görev aldı

Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Emzik seçiminde kritik uyarı: Bebeklerde lateks alerjisine dikkat

TÜİK sağlık araştırması 2025: Düşük gelir grubunda sağlık harcaması yükü daha fazla

Batman'da 550 ailenin yüzü güldü

Kudüs Yahudileştiriliyor: Ebu Dis'te 23 yapı hedefte

Adana Umut Kervanı arama kurtarma ekibi akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı

Gazze'de Ramazan: Şehitler, esirler ve boş koltuklar

GAİB Başkanı Kadooğlu: İhracatta sürdürülebilirliğin sağlanması için destek şart