Tarih: 08.10.2024 13:25

Dr. Sena Ebu Faris: Aksa Tufanı, dinine bağlı her Müslümanı harekete geçirmeli

Facebook Twitter Linked-in

Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Ürdün Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında dersler veren Dr. Sena Ebu Faris, "Aksa Tufanı, tarihin akışını değiştirdi. Bu Tufan, ümmetin tarihinde bir dönüm noktası oldu." dedi.

Dr. Sena Ebu Faris, "Aksa Tufanı, zulme ve despotluğa karşı, her türlü haksızlığa karşı bir tufan oldu. Bu Tufan, müminlerin kurtuluşu, kâfir, zorba, gaspçı ve işgalcilerin helaki için geldi." ifadelerini kullandı.

"Aksa Tufanı ümmeti ayağa kaldırıyor"

"Bugünkü Aksa Tufanı, bizden yüksek bir azim gerektiriyor." diyen Dr. Sena Ebu Faris, "Bugünkü Tufan, dinine bağlı her Müslümanın bu imanî gayretini harekete geçirmesini gerektiriyor. Bu Tufan azmi uyandırıyor, ümmeti ayağa kaldırıyor. Bugün, salih ve ıslah edici âlimlere, duaya, hayırlı insanlara ve azim sahiplerine ihtiyacımız var. İslam'ın izzetini ve Müslümanların onurunu koruyarak Mescid-i Aksa ve kutsal yerler için zafer kazanabilsin diye alimlerin harekete geçmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Onlar ki Allah'a verdikleri sözü tuttular

"Aksa Tufanı harekâtı, Aksa'yı özgürleştirmek için yapıldı." diyen Dr. Sena Ebu Faris, "Aksa Tufanı, bütün dünyaya, yenilmez denilen ordunun direnişçiler tarafından yenildiğini göstermek için yapıldı. Mücahitler tarafından, salih ve ıslah edici bir grup tarafından bu zafer gerçekleşti. Onlar ki Allah'a verdikleri sözü tuttular. Bu inanan grup, Allah'ın izniyle muzaffer olan taifedir. Mücahitler bizlere; 'Bizler Allah Resulü'nün sahabelerinin torunlarıyız.' diyerek güçlü bir mesaj veriyor. Biz geçmişi geleceğe bağlamak ve geleceği inşa etmek için geldik." dedi.

"Biz Allah'ın dininin yardımcılarıyız"

"Geleceğin manasını birlikte inşa etmek isteyenler nerede?" diye soran Dr. Sena Ebu Faris, "Cevap şu olur: Hepimiz Allah'ın yardımcılarıyız. Biz Allah'ın dininin yardımcılarıyız. Bizler, insanları kulların kulluğundan Allah'ın kulluğuna çıkarmak için Allah'ın gönderdiği kimseleriz. Bizler dinlerin zulmünden İslam'ın adaletine, dünyanın sıkıntısından hem dünya hem de ahiret genişliğine çıkaranlarız." ifadelerini kullandı.

"Aksa, bir inanç meselesidir"

Dr. Sena Ebu Faris, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Herkes, küçük büyük demeden harekete geçsin. Bu mesajı ilk fark etmesi gerekenler, bu ümmetin âlimleridir. Allah'ın hayır dilediği bu âlimler, insanların ruhlarına azim aşılarlar. Müslümanların mücadele ettiği birçok savaşta, onlara azim aşılayanlar âlimler olmuştur. Onlar Allah'a davet edenlerdir. Her zaman ve her yerde hak ve din sancağını kaldıranlardır. Aksa Tufanı, tarihin akışını değiştirdi. Aksa Tufanı, Filistin davasını tekrar insanların gündemine getirdi. Aksa Tufanı, unutulan Filistin davasını tekrar dünya gündeminin en ön sırasına taşıdı. Aksa, bir inanç meselesidir." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —