-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
DSİ 10. Bölge Müdürlüğünden baraj tahliyeleri hakkında uyarı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illeri sınırları içerisinde baraj havzalarına düşen yağışların yoğunluğuna bağlı olarak barajlara gelen yüksek akımlara karşı uyarıda bulundu.
DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye açılan ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan barajlara ilişkin yapılan açıklamada, yağışların artmasıyla birlikte zorunlu hâllerde kontrollü tahliye işlemlerinin yapılabileceği belirtildi.
Uyarılarda şu ifadelere yer verildi:
“DSİ 10. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illeri sınırları içerisindeki, DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye açılan barajlar; işletme programları çerçevesinde işletilmektedir. Bölgemizde baraj havzalarına düşen yağışın yoğunluğuna bağlı olarak barajlara gelen yüksek akımlar meydana gelebilmekte; bu durumlarda zaruri hâllerde kontrollü tahliye (su bırakma) işlemleri yapılabilmektedir.”
Can ve mal kaybının önlenmesi adına alınması gereken tedbirlere de dikkat çekilerek “Tahliye işlemleri sırasında can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla; nehir yatakları ve dere kenarları çevresindeki yerleşim birimleri sakinlerinin, yapılan/yapılacak duyuruları dikkate alması, nehir yatağı içinde veya yakınında bulunan alanlarda (tarım arazisi, bağ-bahçe, geçici barınak vb.) tedbir alınması, nehir yatağında kurulmuş olan kum-çakıl ocaklarının, ilgili işletme esas ve usullerine uygun şekilde faaliyet yürütmesi, tahliye dönemlerinde nehir yatağına girilmemesi, su seviyesindeki ani yükselmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın; olası olumsuzlukların yaşanmaması için resmî kurum duyurularını takip etmeleri ve yapılan uyarılara hassasiyetle riayet etmeleri önemle rica olunur.” denildi . (İLKHA)
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde
Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak
İran’dan Lübnanlı gazeteciler için taziye mesajı
İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu
Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı
Bursa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
İran, Suudi Arabistan'daki ABD askeri üssünü vurdu: 15 yaralı
Katar ve Mısır’dan kritik zirve: Bölgesel gerilim masada
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin evine bombalı saldırı
5G kullanmak için ne gerekli?
Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı
Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Yükleniyor







