Tarih: 03.10.2024 18:14

DSÖ: Dünya, ölüm oranı yüzde 88 olan Marburg virüsü nedeniyle tehdit altında

Facebook Twitter Linked-in

DSÖ, Afrika ülkesi Ruanda'nın 7 bölgesinden 29 Eylül 2024 itibariyle sekizi ölüm olmaz üzere toplam 26 vaka bildirildiğini belirtti.

Salgın riskine ilişkin DSÖ tarafından yapılan açıklamada, "Ülke düzeyinde çok yüksek, bölgesel düzeyde yüksek ve küresel düzeyde düşük olarak değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

DSÖ, Ruanda'da bildirilen virüsün Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti ve Uganda sınırındaki bölgelerde de bildirildiği için salgının komşu ülkelere yayılma riski olduğu uyarısı yaptı.

DSÖ, Ruanda'nın Doğu Afrika'daki birçok şehirle karayolu ağına sahip olması ve uluslararası bir havalimanı bulunması nedeniyle virüsün uluslararası yayılma riskinin de yüksek olduğunu bildirdi.

Temaslı bir kişinin Avrupa ülkesi Belçika'ya seyahat ettiğinin bilindiğini vurgulayan DSÖ, müdahalenin başlatıldığını ifade etti.

Yüksek ölüm oranlarına sahip Marburg virüsünün, meyve yarasaları tarafından insanlara bulaştığı belirtildi. Belirtileri arasında, şiddetli baş ağrısının, karın ağrısının, burun ve ağız kanamasının yer aldığı bildirildi.

Ruanda Sağlık Bakanı Sabin Nsanzimana, Marburg virüsü kaynaklı ölüm vakasının 29 Eylül'de gerçekleştiğini belirterek, "İnsanlar günlük aktivitelerine devam edebilirler. Marburg önleme önlemleri kapsamında herhangi bir aktiviteye yasak bulunmamaktadır. Hastalığın tüm odak noktalarını tespit ettiğimiz ve uygun önlemleri aldığımız için insanlar paniğe kapılmamalıdır" açıklamasını yaptı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —