DÜNYA 19.05.2025 19:53:03 0

DSÖ'den Gazze'de açlık uyarısı: 2 milyon insan açlıktan ölüyor

DSÖ
Haberi Sesli Oku

DSÖ Genel Direktörü Tedros, işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze’de artan kıtlık tehlikesine dikkat çekerek, Gazze’deki 2 milyon Filistinlinin açlıktan öldüğünü belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, işgal rejiminin 19 aydır saldırı, işgal ve abluka altında tuttuğu ve yardım girişlerini engellediği Gazze Şeridi’nde, igal rejiminin yardım girişlerini kasıtlı olarak engellemesinin kıtlık riskini artırdığını, Gazze’deki 2 milyon Filistinlinin açlıktan öldüğünü belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros, DSÖ ve diğer Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarının izin verilirse ve verilmesi halinde Gazze Şeridi’ne girerek yardım sağlamaya hazır olduğunu belirterek, “Son abluka ikinci ayında devam ederken 2 milyon insan açlıktan ölüyor” dedi.

DSÖ Genel Direktörü, 160 bin ton yardımın ise bu esnada sadece birkaç dakikalık mesafedeki sınırda engellenmiş bir vaziyette olduğuna dikkat çekti.

Dünya Sağlık Asamblesi’nin açılışında konuşan Tedros, “Gazze’deki kıtlık riski, gıda da dâhil olmak üzere insani yardımlara yönelik devam eden ablukada kasıtlı bir şekilde engel olunmasıyla birlikte artıyor” açıklamasını yaptı.

DSÖ Genel Direktörü, işgal rejiminin devam eden saldırılarına işaret ederek “İnsanlar, ilaçlar sınırda beklerken önlenebilir hastalıklardan ölüyor; hastanelere yönelik saldırılar ise bu esnada onları bakımdan mahrum ediyor ve bunun için çabalamaktan alıkoyuyor” ifadelerini kullandı.

10 bini aşkın hastanın tedavi için Gazze’den tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Tedros, üye devletlerden daha fazla hasta kabul etmelerini, İsrail’den ise hem tahliyelere hem de yardım ve ilaç girişine izin vermelerini istedi. (İLKHA)

İşgalci rejim bağlantılı şirketin protestosunda gözaltılar tepki çekti

İşgalcilerin, Madleen gemisine el koyması Ankara'da protesto edildi

Kaliforniya Valisi Los Angeles'taki askerlere karşı acil durum davası açtı

Bingöl'de bayram tatilinde meydana gelen trafik kazaları açıklandı

Dereye yuvarlanan araçta sıkışan baba ve oğlu itfaiye tarafından kurtarıldı

Dışişleri'nden Avusturya’daki saldırıya ilişkin açıklama

Güney Afrika'da sel: 7 ölü

Balıkesir'de orman yangını kontrol altına alındı

Yemen direnişinden işgal havalimanına isabetli operasyon

Refah Sınır Kapısı'nın açılması için Mısır konsolosluğu önünde eylem

Coca-Cola hakkında soruşturma açıldı

Los Angeles ve San Francisco'daki "isyanlar" hakkında bilinenler

İngiltere ve dört ülke iki işgalci bakana yaptırım uyguladı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 54 bin 981'e yükseldi

Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı

Mardin'deki Kiraz Festivali'ne STK'lardan "israf ve duyarsızlık" tepkisi

Kurban Bayramı'nda yollarda 44 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 370 kişi yaralandı

Balıkesir'de orman yangını

Mali'de binlerce aileye Kurban eti ulaştırıldı

Sınav öncesi çocuğa en doğru yaklaşım önerileri

Adana’da silahlı saldırı: Cinayet şüphelileri yakalandı

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bini aşkın kural ihlali

İstanbul için su kesintisi uyarısı: 14 saat sürecek

Şiddeti normalleştiren evler, zorba çocuklar yetiştiriyor!

"Direniş Konvoyu" Mısır'a giriş onayını beklerken Libya'ya ulaştı

Otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Siirt’in Baykan ilçesinde bıçaklı kavga: Baba-oğul ve 2 kişi yaralandı

2 milyona yaklaşan özel lise ücretleri velileri kara kara düşündürüyor

Avusturya'da okula saldırı: 10 ölü

Yetimler Vakfı Bangladeş'te Kurban eti dağıttı

Yükleniyor