• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

DTO yardım tırlarını yola çıkardı

EKONOMİ 7.02.2023 18:35:19 0
DTO yardım tırlarını yola çıkardı

DTO yardım tırlarını yola çıkardı

Denizli Ticaret Odası (DTO) deprem tırlarına afet bölgesindeki insanların acil ihtiyacı olan katalitik sobalar ile elektrikli ısıtıcılar ve depremzedelere bağışlanan yardım malzemelerini yükleyip yola çıkardı.

Deprem bölgesindeki afetzedelerin öncelikli ihtiyacı olarak bildirilen katalitik tüplü sobalarla elektrikli ısıtıcıları temin eden Denizli Ticaret Odası (DTO), vatandaşın bağışladığı yardım malzemeleriyle desteklediği ilk hazırlığını, yükleyip yola çıkardı. İlk etapta bölgeye 3 tır yardım yolladıklarını söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, ilk yardım araçlarını ivedi bir şekilde bölgeye ulaştırmak için hızla yükleyip bir an önce yola çıkardıklarını açıkladı. Başkan Erdoğan, “Oda olarak imkanlarımız istikametinde ulaşabildiğimiz her yerden bizden istenilen acil ihtiyaç malzemelerini temin edip hazırladık. Bu sırada üyelerimizi de arayıp yardımcı olmaları için çağrıda bulunduk. İnsanlarımız da sağ olsun; bizleri yalnız bırakmadı. Depremzedelerin öncelikli ihtiyacı olan katalitik tüplü sobalarla elektrikli ısıtıcıları satın aldık ve topladık; ayrıca 10 bin kadar battaniyeyi de halkımızın yardım olarak getirdiği giyim malzemeleriyle birlikte afet bölgesine hızla sevk ettik” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın idaresindeki geniş bir ekiple depremin hemen ardından toplanarak koordinasyon çalışmalarına başlayan DTO, aynı gün bir tırını deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıkardı. Çok sayıda ilde yıkıcı zarara yol açan ve civar illerde de hissedilen iki büyük depremin yaralarını sarmak için harekete geçen DTO, üyelerinden soba, ısıtıcı, battaniye, içlik ve kıyafet gibi soğuk hava şartlarında bölgedeki insanın cankurtaranı olacak türden ürünleri hızla topladı. Bu arada, vatandaştan gelen yardım malzemelerini de derleyip düzenledi ve bu hazırlığına ekledi. DTO personeli ile yakınlarının ve odanın üyelerinin gönüllü olarak destek verdikleri çalışma, gece geç saatlere kadar kesintisiz devam etti. Denizli Ticaret Odası’nın hizmet binasında gün boyunca hummalı bir çalışma vardı. Elinde katalitik tüplü sobası ya da elektrikli ısıtıcısı olanlarla DTO üyeleri, ilk olarak bir tır dolusu malzemeyi bağışlayarak afetzedelere göndermek üzere hazırladı.

İlk günün ardından nasıl çalıştıklarını ve bu ana kadar neler yaptıklarını anlatan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ilk etapta bölgeye 3 tır yardım yolladıklarını söyledi. Başkan Erdoğan, “Depremin ardından gönüllü üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve komitelerimizden koordinasyon komisyonumuzu oluşturduk. Ve afetlerde başvurduğumuz acil yardım planımızı büyük bir hızla uygulamaya koyduk. Halkımız da sağ olsun; bizleri yalnız bırakmadı. Üyelerimize mesaj yolladık; basın aracılığıyla açıklama yaptık. Çağrımızın ardından yardımlar yağmur gibi yağdı. Biz, her noktaya ve herkese ulaşarak öncelikli ihtiyaç malzemelerini bulup temin etmeye çalıştık. Bunları satın aldık ve afetzedelere bağışlananlarla bir araya getirdik. Vatandaşımız da elinde olanları getirip bize bıraktı. İlk gün topladığımız malzemeleri, dün gece yardım tırımıza yükledik ve işlemleri biter bitmez yola çıkardık. Yardımlarımız devam edecek. Durmadan yorulmadan o saatten bu yana var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün, millet olarak birbirimize sahip çıkma, birlik olma zamanıdır. Bu derece büyük yaralar ancak elbirliğiyle, dayanışarak daha hızlı sarılabilir” dedi.
[gallery ids=',87473,87474,87475,87476']

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ