• BIST 100

    16291,85%2,07
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,98% -0,50
  • GRAM ALTIN

    7345,83% 1,69
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

DTSO heyeti Almanya’da

11 Ekim 2023, Çarşamba 12:15
11 Ekim 2023, Çarşamba 12:15
DTSO heyeti Almanya’da
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

DTSO heyeti Almanya’da

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 8. Gıda Maddeleri Satıcıları Meslek Komite Üyeleri ile gıda sektöründe faaliyet yürüten firma temsilcilerinden oluşan heyet Almanya’da 7-11 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen Köln Anuga Yiyecek ve İçecek Fuarına katıldı.
DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın da yer aldığı heyet Köln Anuga Yiyecek ve İçecek Fuarında, stant açan firmaları ziyaret ederek sergiledikleri ürünler ve faaliyetleri hakkında istişarelerde bulundu. Dünyanın birçok ülkesinden katılımcıların yer aldığı ve yoğun ilgi gören fuar alanında firmalarla görüşme imkanı bulan DTSO heyeti iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi, ihracat ve ithalat olanaklarını görüştü. Köln başkonsolosluğunu ziyaret eden DTSO heyeti Başkonsolos Turhan Kaya ile son dönemlerde yaşanan vize sorunlarını ve yatırım fırsatlarını görüştü. Ziyarette heyet adına konuşan DTSO Meclis Üyesi Şeyhmus Mete, Diyarbakır’daki yatırım fırsatlarını ve DTSO’nun çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Yatırım yapmak isteyen iş insanlarının yaşadığı en büyük problemin vizelerde yaşanan sorunlara dikkat çeken Mete, konu ile ilgili girişimlerde bulunulmasının ve bu sorunun bir an önce çözülmesinin önemine değindi.
Almanya ile yaşanan en büyük sorunun vize olduğunu belirten Başkonsolos Turhan Kaya ise konunun gündemlerinde ilk sırada olduğunu ve Alman makamlarıyla diyalog halinde olduklarını söyledi. Vize ve yatırım konusunda biraz sabırlı olunması durumunda orta ve uzun vadede sonuçlar alınacağını belirten Başkonsolos Kaya, fuarların bu açıdan önemli olduğunu belirtti.
DTSO heyeti daha sonra Türk Avrupa İş İnsanları Derneği (TEBA) ile görüşme gerçekleştirdi. Heyet adına konuşan DTSO Meclis Üyesi Şahin Kayır, Almanya’da yatırım yapmak isteyen firmaların banka hesabı açamadıklarını ve vizenin büyük bir sorun olduğunu ifade etti.
Almanya’da yatırım yapmak isteyen firmaların yaşadıkları sorunları dile getiren TEBA Başkanı Mehmet Yaşaroğlu firmalara destek olmak ve yatırım yapmak isteyenlere yol haritası çıkarmanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Vize sorununun başlı başına bir sorun olduğunu söyleyen Yaşaroğlu firmaların örgütlülüğünün önemine ve lobi faaliyetlerinin çözümüne katkı sunacağını söyledi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Milleti sefaletten kurtaramayan ekonomik program başarılı sayılmaz

GSO'dan ihracatçılara SKDM uyarısı

81 ilden gelen genç şef adayları Gaziantep'te buluştu

MAZLUMDER’den Suriye için sağduyu ve müzakere çağrısı

e-YDS başvurularına başlandı

MGK toplandı

Yaşam Hastanesi’nden Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Cevdet Yılmaz: Nüfus politikalarında somut adımlar atıldı

Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı

DMM: Gemiler ticari kaygılarla elden çıkarılmadı

Temel ihtiyaç lüks oldu: Su faturalarına tepki büyüyor

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara 'dur-kalk' şehrine dönüştü

Meteorolojiden Bursa için kuvvetli fırtına uyarısı

Konya Selçuklu’da 8 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Mersin'de hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor

Marmara’nın batısı ve Ege’de kuvvetli yağış uyarısı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 664 adet captagon ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi