• BIST 100

    16291,85%2,07
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,98% -0,50
  • GRAM ALTIN

    7345,83% 1,69
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

DTSO: “Kentin ihracatını arttırmak için nitelikli personel şart”

13 Haziran 2023, Salı 15:00
13 Haziran 2023, Salı 15:00
DTSO: “Kentin ihracatını arttırmak için nitelikli personel şart”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

DTSO: “Kentin ihracatını arttırmak için nitelikli personel şart”

Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde işletmelerin ihracat kapasitesini geliştirmek amacıyla nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için yeni bir eğitim programı açıldı.
Son aylarda moda tasarım, yazılım dilleri gibi farklı alanlarda nitelikli işler için eğitimler veren Sanayi Mektebi bünyesinde, UNDP ve UK Aid işbirliğinde “Deprem Sonrası Erken Toparlanma İçin Mesleki Eğitim, İstihdam ve Sosyal Hizmet Aracılığıyla Toplum Temelli Modeller Oluşturma Projesi” kapsamında, bu kez “Dış Ticaret Uzmanlığı” paket bir eğitim programı başlatıldı.
Eğitim programı hakkında bilgi veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, kentte sanayi altyapısının son 5 yıldır yerel kurumlar işbirliğinde yaptıkları yatırımlar ile geliştiğini söyledi.
Sanayi alanında yatırım yapan işletme sayısında ve ihracata yönelen sanayi işletmelerinin sayısında önemli bir artış olduğunu belirten Tayınlamak, “Ancak en temel sorunlardan biri dış ticaret alanında deneyimli personel bulmak. İşletmelerden aldığımız geri dönüşlere göre dış ticaret süreçlerini bilen, dış ticarette hukuksal süreç, destek yönetim sistemi, ihracata yönelik devlet destekleri ve gümrükleme işlemlerine hakim, yeni pazar araştırma ve dış ticaret istihbaratı konusunda püf noktaları ve yöntemleri öğrenerek kendini geliştirebilecek kişiler yetiştirmek istiyoruz. Bunun için 10 gün yüz yüze, 20 gün online, toplam 120 saatlik bir eğitim programı uygulayacağız. Eğitim süresince ihracat deneyimine sahip işletmelerin yetkilileri katılımcılar ile buluşacak deneyimlerini aktaracak ve eğitim sonrasında staj ve istihdam için eşleştirme desteği de sunulacak ” dedi.
Diyarbakır’ın, potansiyelinin oldukça altında ihracat yaptığını aktaran Tayınlamak, “Son yıllarda gelişmekle beraber belirli pazarlara ürün satıyoruz ve pazar çeşitliliğimiz düşük. İşletmelerimizin ürettikleri ürünler çoğunlukla farklı pazarlara aracılar üzerinden sunuluyor. İhracat yapan işletmelerimizin yeni pazarlara erişimi ve henüz ihracata başlayamayan işletmelerimizin ihracat alt yapılarının geliştirilmesi için finansa erişim, kamusal destekler, yeni pazar araştırmaları, dış ticaret istihbaratı, alım heyetlerine yönelik çalışmalar oldukça önemli. Yeni pazarlara açılmak ve sürdürülebilir ticari işbirlikleri oluşturmak da işletmelerin dış ticaret alanında altyapılarının geliştirilmesi ile başlıyor. Bu eğitim programını bu amaçla düzenliyoruz. Eğitim süresince de ihracat yapan ve yapmak isteyen tüm işletmelerimiz ile de iletişim kuracağız. Eğitim programı için desteklerini alacak, işletme buluşmaları ve staj programları ile eğitim katılımcılarımız ile işletmelerimizi buluşturacağız” diye konuştu.
Tayınlamak, eğitim programı başvurularının 23 Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, bu eğitime yaş, cinsiyet gibi kriterler koymadıklarını, bu alanda çalışmak isteyen herkesin başvurusuna açık olduğunu, tek kriterlerinin A1 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmak olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Milleti sefaletten kurtaramayan ekonomik program başarılı sayılmaz

GSO'dan ihracatçılara SKDM uyarısı

81 ilden gelen genç şef adayları Gaziantep'te buluştu

MAZLUMDER’den Suriye için sağduyu ve müzakere çağrısı

e-YDS başvurularına başlandı

MGK toplandı

Yaşam Hastanesi’nden Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Cevdet Yılmaz: Nüfus politikalarında somut adımlar atıldı

Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı

DMM: Gemiler ticari kaygılarla elden çıkarılmadı

Temel ihtiyaç lüks oldu: Su faturalarına tepki büyüyor

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara 'dur-kalk' şehrine dönüştü

Meteorolojiden Bursa için kuvvetli fırtına uyarısı

Konya Selçuklu’da 8 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Mersin'de hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor

Marmara’nın batısı ve Ege’de kuvvetli yağış uyarısı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 664 adet captagon ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi