• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor

03 Mayıs 2023, Çarşamba 03:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), gençlerin iş gücüne katılımı ve nitelikli işlere erişimi için hazırladığı Avrupa Birliğinden hibe desteği aldı.
DTSO bünyesinde kurulan Bilim Eğitim Vakfının gençlerin iş gücüne katılımı ve nitelikli işlere erişimi için hazırladığı 315 bin Euro bütçeli proje, Avrupa Birliğinden hibe desteği aldı. İnsan Kaynakları Operasyonel Programı ile desteklenen projenin imza törenine DTSO Bilim Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Kaya ve Sayman Üye Baran Durmaz katılım sağladı. 1 yıl süreli proje ile Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde gençlere tasarım eğitimleri verilecek, iş kurmak isteyenlere mentorluk desteği verilecek, iş bulmak isteyenler işletmeler ile eşleştirilecek. DTSO eğitim alan gençlerin farklı sektörlerde istihdam edilmeleri için iş bulma destek sunacak, farklı kentlerde iş arayan gençlere de destekler verilecek.
Diyarbakır Sanayi Mektebi 2 yıldır moda tasarım, görsel tasarım alanlarında düzenli eğitimler yapıyor. Onaylanan yeni proje ile 150 genç animasyon, sinema, grafik tasarım, web tasarım, görsel tasarım, dijital pazarlama ve sosyal medya gibi gelişen mesleklerde ve t tasarım odaklı iş alanlarında eğitim alacak.
DTSO, AB, UNDP ve FAO ile ortak projeler yürütüyor
Proje hakkında bilgi veren Mehmet Kaya, “Diyarbakır ne eğitimde ne istihdamda olmayan genç nüfusun en yüksek olduğu illerden biri. Gençlerimizin becerilerini geliştirmek, nitelikli işlerde çalışmalarını desteklemek için Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde 2 yıldır aktif çalışmalar yapıyoruz. Bu proje desteği ile eğitim programlarının yanında gençlerimizin iş bulmalarına da destek olacağız. Seçtiğimiz eğitim alanları gençlerin de ilgi duyduğu ve gelecek potansiyeli olan alanlardır. Gençler bu alanlarda kendi işlerini kurabilir veya farklı sektörlerde daha nitelikli işlere erişebilirler” dedi.
Oda ve vakıf olarak farklı alanlarda projeler geliştirdiklerini belirten Kaya, “Girişimcilik, mesleki eğitim, gastronomi, kırsal kalkınma, yerelde üretimin ve KOBİ’lerin desteklenmesi gibi farklı alanlarda kendi öz kaynaklarımız, uluslararası işbirlikleri ve hibe destekleri ile çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda önemli deneyimlerimiz var. AB, UNDP, FAO gibi pek çok uluslararası kuruluş ile ortak çalışmalar yapan bölgede öncü kurumlardan biriyiz. Gastronomi, Girişimci Destek Merkezi ve Sanayi Mektebi bünyesinde sağladığımız bu işbirlikleri ile kadınlar, gençler ve KOBİ’lere yönelik çalışmalar yapıyoruz. İşbirliği sağladığımız tüm uluslararası kuruluşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Gitgide artan unutkanlığa dikkat!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonunda Soyer dahil 126 kişi gözaltına alındı

HAMAS: Gazze'deki çocuklar arasında menenjit salgını yeni bir felakete işaret ediyor

Belediye Başkanı Taşkın: Peygamberimize dil uzatanları şiddetle lanetliyoruz

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 116 şehit, 463 yaralı

Şanlıurfa'da gıda denetimi: Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır!

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi: Birçok ilçe saatlerce elektriksiz kalacak!

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Emeklilerin projelere ulaşımı ücretsiz olmalı

Keçeciliğin son nefesi: Asırlık meslek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda trafik kazası: 2 yaralı

Hububat alım ödemeleri başladı

Buğday hasadı devam ediyor: Çiftçi memnun

HÜDA PAR'dan orman yangınları mesajı: Ciğerlerimiz yanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır

İzmir'de çıkan yangın sanayiye sıçradı: Onlarca araç hurdaya döndü

Malatya'da şifa arayanlar dağları gezerek kantaron topluyor

Ağrı'nın ekonomisine katkı sunacak AVM temeli atıldı

Batman'daki STK'lar: İfade özgürlüğü kılıfıyla değerlerimize saldırıyorlar

Palu’da hububat hasadı başladı

Şap hastalığı nedeniyle 81 il genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız