EKONOMİ 3.05.2023 15:15:08 0

DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor

DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor
Haberi Sesli Oku

DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), gençlerin iş gücüne katılımı ve nitelikli işlere erişimi için hazırladığı Avrupa Birliğinden hibe desteği aldı.
DTSO bünyesinde kurulan Bilim Eğitim Vakfının gençlerin iş gücüne katılımı ve nitelikli işlere erişimi için hazırladığı 315 bin Euro bütçeli proje, Avrupa Birliğinden hibe desteği aldı. İnsan Kaynakları Operasyonel Programı ile desteklenen projenin imza törenine DTSO Bilim Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Kaya ve Sayman Üye Baran Durmaz katılım sağladı. 1 yıl süreli proje ile Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde gençlere tasarım eğitimleri verilecek, iş kurmak isteyenlere mentorluk desteği verilecek, iş bulmak isteyenler işletmeler ile eşleştirilecek. DTSO eğitim alan gençlerin farklı sektörlerde istihdam edilmeleri için iş bulma destek sunacak, farklı kentlerde iş arayan gençlere de destekler verilecek.
Diyarbakır Sanayi Mektebi 2 yıldır moda tasarım, görsel tasarım alanlarında düzenli eğitimler yapıyor. Onaylanan yeni proje ile 150 genç animasyon, sinema, grafik tasarım, web tasarım, görsel tasarım, dijital pazarlama ve sosyal medya gibi gelişen mesleklerde ve t tasarım odaklı iş alanlarında eğitim alacak.
DTSO, AB, UNDP ve FAO ile ortak projeler yürütüyor
Proje hakkında bilgi veren Mehmet Kaya, “Diyarbakır ne eğitimde ne istihdamda olmayan genç nüfusun en yüksek olduğu illerden biri. Gençlerimizin becerilerini geliştirmek, nitelikli işlerde çalışmalarını desteklemek için Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde 2 yıldır aktif çalışmalar yapıyoruz. Bu proje desteği ile eğitim programlarının yanında gençlerimizin iş bulmalarına da destek olacağız. Seçtiğimiz eğitim alanları gençlerin de ilgi duyduğu ve gelecek potansiyeli olan alanlardır. Gençler bu alanlarda kendi işlerini kurabilir veya farklı sektörlerde daha nitelikli işlere erişebilirler” dedi.
Oda ve vakıf olarak farklı alanlarda projeler geliştirdiklerini belirten Kaya, “Girişimcilik, mesleki eğitim, gastronomi, kırsal kalkınma, yerelde üretimin ve KOBİ’lerin desteklenmesi gibi farklı alanlarda kendi öz kaynaklarımız, uluslararası işbirlikleri ve hibe destekleri ile çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda önemli deneyimlerimiz var. AB, UNDP, FAO gibi pek çok uluslararası kuruluş ile ortak çalışmalar yapan bölgede öncü kurumlardan biriyiz. Gastronomi, Girişimci Destek Merkezi ve Sanayi Mektebi bünyesinde sağladığımız bu işbirlikleri ile kadınlar, gençler ve KOBİ’lere yönelik çalışmalar yapıyoruz. İşbirliği sağladığımız tüm uluslararası kuruluşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ankara'da sağanak ve fırtına etkisi

Pakistan: israil yapımı 77 SİHA'yı düşürdük

Kızıl Meydan'da 80. Yıl kutlamaları

Altında yeni rekorlar bekleniyor mu? Yoksa sırada düzeltme mi var?

Sivas'ta 15 yaşındaki öğrencinin akranlarınca darp edildiği olayda tutuklama

Samsun'da 213 kişi tavuktan zehirlendi

Macron ve Tusk, yeni bir savunma anlaşması imzaladı.

Mardin'de görenlerde merak uyandıran tavuk yumurtası

Gazze’de on binlerce çocuk açlık nedeniyle ölüm tehlikesi altında

Filistin'e destek verdiği için ABD'de gözaltında tutulan Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı

Almanya'da yeni göçmen kararı

Serinlemek için Kezer Çayı'na giren çocuk hayatını kaybetti

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanı'nı hipersonik füzeyle hedef aldık

İngiltere, Rusya'ya şimdiye kadarki en büyük yaptırım paketini açıkladı

Van'da uyuşturucu operasyonu: 63 gözaltı

Balıkesir'de 3,1 büyüklüğünde deprem

Panama: ABD ile askeri anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek

Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen "Aile Sempozyumu" sapkın grupların saldırısına uğradı

Ordu'da trafik kazası: 5 yaralı

Tahmazoğlu: Kurban Bayramı'nda fahiş fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan annelerin çalışma saatleri esnetilmeli

Siyaset Bilimci Özyaramış: Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim nükleer bir savaşa dönüşebilir

Ağrı'da 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Güven: Konser adı altında düzenlenen etkinlikler, gençlerin ahlaki değerlerinden sapmasına yol açıyor

Dr. Kemal Sağlam Ankara'da Gazze için tek kişilik eylem düzenledi

İran, 11 Mayıs'ta Umman'da ABD ile görüşme yapmayı kabul etti

Batman'da kayıp büyükbaş hayvanlar bulunarak sahibine teslim edildi

Gaziantep'te Vakıflar Haftası dolayısıyla camilerde mevlid-i şerif okutuldu

Batman'da yapay zeka destekli MR dönemi başladı

Vali Köşger: Aile yapımız sistematik bir şekilde hedef alınıyor

Yükleniyor