• BIST 100

    10210,46%0,21
  • DOLAR

    39,89% 0,30
  • EURO

    47,04% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4305,00% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

DTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi

03 Şubat 2023, Cuma 10:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
DTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

DTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde Diyarbakır İl Gümrük Müdürlüğü, Türk Eximbank Diyarbakır Şubesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) işbirliğiyle DTSO üyelerine yönelik “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.
Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerinin açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, global ticaretin her geçen gün önem kazandığı bir süreçte Diyarbakır’ın ihracat konusunda hak ettiği konuma ulaşması ve üyelerimizin ihracat potansiyelini artırmak için Gümrük Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüteceklerini belirtti.
Diyarbakır İhracat konusunda istenen düzeyde olmamasına rağmen 2022 yılında ihracatta yüzde 27’lik bir artış gerçekleştiğini ifade eden Kaya, “Temel hedefimiz bu tür seminerler ile üyelerimizin uluslararası pazarda rekabet edebilmelerine öncülük etmek ve ihracatta hak ettiği yerlere gelmesini sağlamaktır. Odamız bünyesinde kurduğumuz Dış Ticaret Birimimizi güçlendiriyoruz. İhracat yapan firma ve ihracat yapma potansiyeli olan firmalara da ulaşacağız. Bugünkü seminerimizle üyelerimizin ihracat süreçlerinde yaşadıkları sorunlar ve çözüm yöntemlerinin yanı sıra Eximbank’ın İhracat Destek Kredileri ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin ihracatta sağladığı destekler konusunda bilgilendirme yapılacak” şeklinde konuştu.
Habur Gümrük Kapısı’ndaki yığılmalar ve ihracatçı firmaların karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda oda olarak çalışma yürüttüklerini belirten Kaya, “Gerek Gümrük Müdürlüğümüz, gerekse de Habur Gümrük Kapısındaki yöneticilerle sürekli iletişim halindeyiz. Dış ticaretimizi daha iyi seviyelere taşımak için sürekli çaba sarf ediyoruz. Bölgemiz ve ilimiz iş insanlarının başta komşu ülkeler olmak üzere bütün dünya pazarlarına erişmelerini kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Nihayetinde son yıllarda ilimiz ve bölgemiz genelinde yaşanan ihracattaki artışlar bu çalışmalarımızın bariz göstergesidir. Bugün odamızda ihracatçı firmalarımız ve ilgili kurumlarımızla bir araya gelmemizin nedeni de dış ticarette imkanlarımızı arttırmaktır. Seminerimize katılım sağlayan kurumlarımıza ve ihracatçı firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DTSO üyelerinin ihracat potansiyelini artırmak ve uluslararası ticarette güçlenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerin, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı Nevin İl, Gümrük Müdürü Mustafa Karacaoğlu, Türk Eximbank Diyarbakır Şube Müdürü Barış Öztürk, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) Diyarbakır İrtibat Bürosu Uzman Yardımcısı Berivan Timur ve DTSO üyeleri katıldı.
[gallery ids=',84818']

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

33 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

33 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti