• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

DTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi

03 Şubat 2023, Cuma 10:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
DTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

DTSO’da dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde Diyarbakır İl Gümrük Müdürlüğü, Türk Eximbank Diyarbakır Şubesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) işbirliğiyle DTSO üyelerine yönelik “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.
Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerinin açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, global ticaretin her geçen gün önem kazandığı bir süreçte Diyarbakır’ın ihracat konusunda hak ettiği konuma ulaşması ve üyelerimizin ihracat potansiyelini artırmak için Gümrük Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüteceklerini belirtti.
Diyarbakır İhracat konusunda istenen düzeyde olmamasına rağmen 2022 yılında ihracatta yüzde 27’lik bir artış gerçekleştiğini ifade eden Kaya, “Temel hedefimiz bu tür seminerler ile üyelerimizin uluslararası pazarda rekabet edebilmelerine öncülük etmek ve ihracatta hak ettiği yerlere gelmesini sağlamaktır. Odamız bünyesinde kurduğumuz Dış Ticaret Birimimizi güçlendiriyoruz. İhracat yapan firma ve ihracat yapma potansiyeli olan firmalara da ulaşacağız. Bugünkü seminerimizle üyelerimizin ihracat süreçlerinde yaşadıkları sorunlar ve çözüm yöntemlerinin yanı sıra Eximbank’ın İhracat Destek Kredileri ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin ihracatta sağladığı destekler konusunda bilgilendirme yapılacak” şeklinde konuştu.
Habur Gümrük Kapısı’ndaki yığılmalar ve ihracatçı firmaların karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda oda olarak çalışma yürüttüklerini belirten Kaya, “Gerek Gümrük Müdürlüğümüz, gerekse de Habur Gümrük Kapısındaki yöneticilerle sürekli iletişim halindeyiz. Dış ticaretimizi daha iyi seviyelere taşımak için sürekli çaba sarf ediyoruz. Bölgemiz ve ilimiz iş insanlarının başta komşu ülkeler olmak üzere bütün dünya pazarlarına erişmelerini kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Nihayetinde son yıllarda ilimiz ve bölgemiz genelinde yaşanan ihracattaki artışlar bu çalışmalarımızın bariz göstergesidir. Bugün odamızda ihracatçı firmalarımız ve ilgili kurumlarımızla bir araya gelmemizin nedeni de dış ticarette imkanlarımızı arttırmaktır. Seminerimize katılım sağlayan kurumlarımıza ve ihracatçı firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DTSO üyelerinin ihracat potansiyelini artırmak ve uluslararası ticarette güçlenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerin, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı Nevin İl, Gümrük Müdürü Mustafa Karacaoğlu, Türk Eximbank Diyarbakır Şube Müdürü Barış Öztürk, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) Diyarbakır İrtibat Bürosu Uzman Yardımcısı Berivan Timur ve DTSO üyeleri katıldı.
[gallery ids=',84818']

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki