• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Dünya Gıda Programı: Gazze kıtlıkla karşı karşıya, 700 bin kişi yiyeceksiz
DÜNYA
Tarih: 30.04.2025 15:10
Güncelleme: 30.04.2025 15:10
Kaynak: ILKHA
Dünya Gıda Programı: Gazze kıtlıkla karşı karşıya, 700 bin kişi yiyeceksiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'ndeki insani durumun son derece kritik bir aşamaya ulaştığını vurguladı.

İşgalci rejimin sınır kapılarını kapatma ve insani yardım malzemelerinin girişini engellemeye devam etmesi nedeniyle gıda yardımı stokları neredeyse tamamen tükendi.

Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Abir Atifa, Gazze'de yaklaşık 700 bin Filistinlinin program kapsamında günlük gıda yardımı aldığını, ancak yardım ulaştırılamaması nedeniyle bu desteğin durduğunu bildirdi.

Atifa, malzeme yüklü kamyonların geçişlere izin verilmeyi bekleyerek sınır kapılarında yığıldığını kaydetti.

Bu durumun devam etmesi halinde yetersiz beslenmeden kaynaklanan ölümlerin yaşanabileceği uyarısında bulunan Atifa, programın daha önceki sakin dönemlerde Gazze Şeridi'ne 30 ila 40 bin ton arasında yardım ulaştırabildiğini vurguladı.

Aynı bağlamda Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, işgalin yardım ve tıbbi malzeme girişini engelleyen ablukası sonucu Gazze'deki durumu "her düzeyde felaket" olarak nitelendirdi.

Örgüt, dünyanın bu insani felaketi "rastgele ve korkunç vahşet" olarak nitelendirdiği durumu durdurmak için harekete geçmeden izlediğini kaydetti.

Örgütün Acil Durumlar Sorumlusu Claire Nicolet, Mart ayının başından bu yana Gazze'ye yardımların girişinin tamamen yasaklanmasının ölümcül sonuçlar doğurduğunu ve insani ve tıbbi ekiplerin gerekli müdahaleyi sağlama kabiliyetini zayıflattığını söyledi.

Gazze'nin "toplu mezar" haline gelebileceği uyarısında bulunan Nicolet, işgalin yardımı bir savaş silahı ve toplu cezalandırma aracı olarak kullandığını vurguladı. Ülkeleri, daha fazla acı ve can kaybını önlemek için ablukayı kaldırması ve acil yardımların girişine izin vermesi yönünde işgal yetkililerine etkili ve acil baskı yapmaya çağırdı.

HAMAS ile işgal arasında 19 Ocak 2025'te yürürlüğe giren ateşkes ve esir değişim anlaşmasının ilk aşaması, Mart ayı başında Mısır ve Katar'ın arabuluculuğu ve ABD'nin desteğiyle tamamlanmıştı.

İşgal rejimi, 19 Ocak'tan bu yana yürürlükte olan ateşkes ve esir değişimi anlaşmasını 18 Mart'ta bozarak, HAMAS'ın anlaşmanın tüm şartlarına uymasına rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik soykırımcı savaşını yeniden başlattı.

İşgal rejimi, Amerikan desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de soykırım gerçekleştiriyor; çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 170 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti veya yaralandı, 11 binden fazla kişi de kayboldu. (İLKHA)

İran uçuş yasağını uzattı

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da balkon faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran uçuş yasağını uzattı

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da balkon faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur