Tarih: 25.09.2024 18:39

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Karadaği'den işgale karşı ümmete "kararlılık" çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Karadaği, Lübnan ve Gazze'yi çevreleyen tehditlerle başa çıkmak için ümmetin birleşmesi ve dayanışmasının zorunlu olduğu çağrısında bulundu.

Bir video kaydında siyonistlerin Lübnan'a yönelik saldırısıyla ilgili konuşan Karadaği, şunları kaydetti:

"Lübnan ve diğer bölgelerdeki savaşın genişlemesiyle ilgili İslam ve Arap ümmetine acil bir çağrı yapıyorum. Siyonist devletin, özellikle ırkçı lider Netanyahu’nun kötü niyetleri hakkında uyarılarımızı ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin uyarılarını yineliyorum. Netanyahu, Orta Doğu’yu değiştireceğini iddia ediyor ama inşallah asla başaramayacak. Ancak ümmetimizin tamamen hazırlıklı ve ilk davamızı savunmada kararlı olması gerekiyor.

Gazze’ye karşı görevimizi yerine getirmedik ve bu eksikliği sağlam ve net bir duruşla telafi etmeliyiz. Siyonist devlet, Filistin'i, Gazze'yi, Batı Şeria’yı ve Kudüs'ü aşarak Lübnan’a saldırmaya başladı. Bugün Lübnan, belki yarın başka bir ülke olacak.

Bu genişleme ve işlenen insanlık dışı soykırımlar karşısında, kadın ve çocukların Gazze, Batı Şeria ve şimdi Lübnan’da katledilmesi karşısında insanlığın vicdanı sızlıyor.

İslam ve Arap ümmetini bu saldırıya karşı sessiz kalmamaya, sahip oldukları tüm askeri, ekonomik, siyasi ve diplomatik gücü kullanmaya çağırıyorum. Bu, meşru ve yasal bir haktır.

Gazze halkı ellerinden geleni yaptı büyük fedakarlıklar verdiler ve direndiler, peki biz ne yaptık? Ey İslam kardeşleri, ey Arap kardeşler! Elinizde birçok koz var, sadece askeri gücün ötesinde, ekonomik gücünüz var, petrolü ve gazı kesme tehdidinde bulunabilirsiniz; bu saldırı durana kadar. O zaman tüm dünya işgalci devlete baskı yapacaktır.

Zaten bu ilişkiler baştan yanlış idi ve bugün işgalci bunu kendi çıkarına kullanıyor. Ne yazık ki, işgal devleti karşısında güçlü bir duruş bulamadı. Bugün Gazze’de neler yaptığını görüyorsunuz, Gazze’yi tamamen yok etti, öldürdü ve bugün Lübnan’ı yok etmeye başladı. Bu yüzden sizi Allah'a, tarihe ve gelecek nesillerin geleceğine yemin ederim ki, bu konuda askeri ve ekonomik açıdan güçlü bir duruş sergileyerek bu saldırının ve savaşın genişlemesinin önüne geçin." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —