• BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

Düzce’de ki depremzedelerin ihtiyaçları buradan karşılanıyor

15 Şubat 2023, Çarşamba 00:25
15 Şubat 2023, Çarşamba 00:25
Düzce’de ki depremzedelerin ihtiyaçları buradan karşılanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Düzce’de ki depremzedelerin ihtiyaçları buradan karşılanıyor

Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından şehre gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal market açtı. Sosyal market şu ana kadar depremzedelerin 400 başvurusunu karşıladı.
Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından tüm birimleriyle başlattığı yardım seferberliği halini Düzce’ye gelen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da kararlılıkla sürdürüyor. Depremin ardından hızlı şekilde koordine olarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderen, başlattığı yardım kampanyası ile ayni ihtiyaçların karşılanması noktasında büyük emek sarf eden, akabinde tuvalet, lavabo, soba gibi en önemli ihtiyaç malzemelerinin üretilerek bölgeye sevk edilmesini sağlayan Düzce Belediyesi, bir yandan da afetzedelerin deprem bölgesinden Düzce’ye gelmesini sağladı.

Yardımlar tek tek tasnif ediliyor
Şehre gelen depremzedelerin evlere yerleştirilmeleriyle birlikte ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çatısı altında kurduğu ‘Sosyal Market’i Bahçeşehir bölgesindeki ek hizmet binasında kullanıma açtı. Ekipler, açılan market dahilinde depremin ilk gününden beri seferberliğe destek olan Düzcelilerin yardımları tasnifleyerek depremzedelere ulaştırılmasını sağlıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan sosyal markette kullanılmamış her türlü giyim eşyasından kişisel temizlik ürünlerine çeşitli gıda malzemelerinden anne ve çocuklar için birçok eşya yer alıyor.

“İhtiyaçların giderilmesini sağlıyoruz”
Yapılan çalışmalara yönelik değerlendirmede bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kocaman, “Depremin ilk gününden itibaren duyarlı Düzceli vatandaşlarımız büyük oranda yardımda bulundular. Bunların büyük kısmı düne kadar deprem bölgelerine gönderildi. Son birkaç gündür AFAD koordinesinde Düzce’ye gelen depremzedelerin barınma ihtiyaçları çözülüyor. Bu manada ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik sosyal market oluşturuldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan sosyal market ile yiyecek, giyecekler koliler halinde tasnif edilerek depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.

“Hazırlayıp evlerine ulaştırıyoruz”
Sosyal Yardım İşleri Müdürü Elife Özerçetin ise müdürlük olarak AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Müdürlük olarak depremin ilk anından itibaren harekete geçtik ve bir sosyal market oluşturduk. Düzce’ye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gıdaların, hijyen paketlerinin ve giyimin olduğu mağazalarımızı hazırlıyoruz. Burada bulunan depremzedelerden bize gelen talepleri sosyal marketimizden hazırlayıp evlerine kadar ulaştırıyoruz. Buraya gelerek üzülmelerini, yorulmaları istemiyoruz. İhtiyaçlarını telefon ile alıp kendilerine ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 400 civarında başvuru aldık ve ihtiyaçlarını ulaştırdık” ifadelerinde bulundu.
[gallery ids=',117891,117892,117893,117894,117895']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Milletvekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Hayvancılıkta yeni yol haritası: Sektör temsilcileri bakanlıkta buluştu

İşgal topraklarındaki ABD elçiliğinden personeline uyarı

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Eğitimde ahlak ve maneviyatı önceleyen bir modele geçilmeli

Şanlıurfa’da kar yağışı yeniden etkili oldu

Antep fıstığı açık artırmayla satıldı

Gaziantep’te kırmızı ışık ihlaline 18 milyon lirayı aşkın ceza

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Bakan Fidan'la Pakistan'la son durum hakkında görüşüldü

İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Mukabeleye büyük bir iştiyak var

Teravih namazına camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar sunuluyor

Afganistan'dan Pakistan'la yaşanan olaylara ilişkin açıklama: Sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları: Mahremiyet talebini cinsiyetçilik diye yaftalamak çarpıtmadır

İzmir Umut Kervanı, onlarca aileye Ramazan kolisi ulaştırdı

Ortadoğu’da zorunlu personel harici büyükelçilikler boşaltılıyor

Çin, İran’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bedelli askerlikte kışla zorunluluğu olmamalı

Artvin'de trafik kazası: 2 ölü 1 yaralı

İzmir’de özelleştirme kapsamındaki taşınmazlar için yeni imar adımı

HAKSİAD Mersin şubesi üyeleriyle İftar sofrasında buluştu

Vefa ekipleri Ramazan ayında da yaşlı ve engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor

Bingöl’de aranan 10 kişi yakalandı

Yeşilay Haftası “Sen de Yeşilaycısın” çağrısıyla başladı

İzmir’de 145 bin metrekarelik alan orman sınırından çıkarıldı

Bingöl’e 33 yeni hekim atandı

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ceviz üreticilerine aşı kalemi uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Hayvancılıkta yeni yol haritası: Sektör temsilcileri bakanlıkta buluştu

İşgal topraklarındaki ABD elçiliğinden personeline uyarı

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Eğitimde ahlak ve maneviyatı önceleyen bir modele geçilmeli