GÜNDEM 23.01.2024 16:00:05 0

(Düzeltme) Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu

(Düzeltme) Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu
Haberi Sesli Oku

(Düzeltme) Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu.
Mardin AFAD İl Müdür Vekili Münir Erbek, ilin afetselliği, deprem tahmin ve ölçme istasyonları, sivil savunma planları, araç ve ekipmanlar, afet öncesi alınması gereken tedbirler ve toplanma alanları konusunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’a bilgi verdi.
AFAD İl Müdürlüğüne yaptıkları ziyarette, kurumun çalışmaları, ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi noktasında istişareler yaptıklarını belirten Vali Akkoyun, kurum ziyaretlerini sürdüreceğini kaydetti. AFAD’ın gayretli çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Akkoyun, hem ülke hem de dünyanın birçok coğrafyasında meydana gelen afetlerde ilk müdahale eden kurumlardan birinin AFAD olduğunu söyledi. Akkoyun; “AFAD’ımız sadece Türkiye’de değil dünyada çok önemli kuruluşlardan biridir. Afrika’dan Uzakdoğu’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde afetlerde ilk giden, ilk müdahale eden kurum AFAD olmuştur. AFAD çalışanlarımız, görevlerini büyük bir titizlikle ve fedakarlıkla yapıyorlar. İnsanlar AFAD yazısını görünce umut doluyor. Bu, ülke olarak gurur duyduğumuz bir güven göstergesidir” şeklinde konuştu.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremine de değinen Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kendisinin de depremden hemen sonra Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde görev yaptığını ve yaşadıkları tecrübelerini aktardı. Vali Akkoyun konuşmasını şöyle sürdürdü:
“6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinin yaralarını devlet-millet dayanışmasıyla sarıyoruz. Şu anda depremin birinci yılı dolmadan bölgelerde kat edilen mesafe gerçekten çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, depremin izlerinin silinmesi ve konutların verilmesi sürecini inanıyorum ki dünyada bizim kadar hızlı ve gayretle yapan ikinci bir ülke yoktur. Bizim toplumumuz çok fedakar ve çok ferasetlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde nasıl seferber olduğunu hepimiz gördük. Bu dayanışma, bizleri gelecek açısından umutlandırıyor. Dolayısıyla vatandaşıyla, STK’sıyla, kurumlarıyla, arama kurtarma personeliyle el ele verilince nelerin başarılacağını hepimiz gördük” dedi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AFAD Mardin İl Müdürlüğüne, vatandaşlara yönelik afet öncesi bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını artırması talimatını verdi.

Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü su altı patlayıcılarıyla vurduğunu açıkladı

Bingöl’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Battalgazi'ye yeni millet bahçesi yapılacak

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu başladı

Hollanda Başbakanı istifa etti

MASFED Başkanı Erkoç: En büyük önlem sürücünün sorumluluğudur

Şırnak’ta sokak kavgasında taş ve sopalar havada uçuştu

Bakanlıktan, CHP Genel Başkanı Özel'in "akaryakıt istasyonları" hakkındaki iddialarına yanıt

2025 Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak hizmet üretiyoruz

Adana'da bir haftada 12 bin 740 sürücüye ceza kesildi

Mardin Umut Kervanı’ndan bayram öncesi yüzlerce aileye şeker yardımı

Mavi Marmara Gazisinden örnek davranış

Yeşilyurt Belediyesi 41 noktada kurban satış ve kesim yeri belirledi

ABD Suriye'den 500 askerini çekti ve iki üssü kapattı

Türkiye öncülüğündeki uluslararası sendikalar BM önünde işgal soykırımını kınadı

Bakan Işıkhan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Emine hocanın çağrısına Umut Kervanı'ndan destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP Genel Başkanı Aksakal'ı kabul etti

Biorezonans ile 90 dakikada sigara bırakma imkânı

Bakan Kacır'dan OSB başvurularına ilişkin açıklama

Kocaeli'de 11 bin 970 litre sahte madeni yağ ele geçirildi

Kurban pazarlarında hareketlilik başladı: Fiyatlar uygun, seçenek bol

Son enflasyon verisiyle tüm maaş hesapları değişti: İşte yeni rakamlar  

Kurban Bayramı Boyunca Belediye Otobüsleri Ücretsiz Hizmet Verecek

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde korkutan deprem

Yüreğir'de asayiş operasyonu: 755 kişi yakalandı

Kur'an, dua ve sünnetle tanışan minikler; mezuniyet coşkusunu aileleriyle paylaştı

Yükleniyor