• BIST 100

    10616,18%2,41
  • DOLAR

    40,39% -0,01
  • EURO

    47,30% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4411,17% 1,41
  • Ç. ALTIN

    7000,80% 0,75

E Devlet'te en çok hangi hizmetler kullanılıyor?

18 Aralık 2024, Çarşamba 04:03
18 Aralık 2024, Çarşamba 04:03
E Devlet
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 16'ncı yılında 8 bin 316 hizmetle devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu e-Devlet Kapısı'nın Bakanlık uhdesinde Türksat AŞ. tarafından kurulduğunu anımsatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Aralık 2008'de açılışı gerçekleştirilen e-Devlette en çok kullanılan hizmetin yüzde 23,64 gibi büyük bir oranla "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi" olduğunukaydett.

Uraloğlu, "e-Devlet Kapısı bugün itibarıyla bin 79 kuruma ait 8 bin 316 işleme ve 66 milyon 683 bin 837 kullanıcı sayısına ulaştı.  15 yaş üstü her 100 kişiden 96’sı şu anda e-Devlet Kapısı abonesi." dedi.

"15 yaş üstü her 100 kişiden 96'sı e-Devlet kapısı abonesi"

 Bakan Uraloğlu, 16 yıl önce e-Devlet Kapısının 22 hizmetle göreve başladığını anımsatarak

"Devletin kısa yolu 'türkiye.gov.tr”nin bugün itibarıyla bin 79 kuruma ait 8 bin 316 işleme ve 66 milyon 683 bin 837 kullanıcı sayısına ulaştığının altını çizdi.

e-Devlet kullanıcısı olabilecek 15 yaş üstü her 100 kişiden 96’sının şu anda e-Devlet Kapısı abonesi olduğunu kaydeden Uraloğlu, "e-Devlet hizmet kullanım istatistikleri göz önüne alındığında gerek kamu kurum ve kuruluşlarına gerekse vatandaşlara masraf teşkil edebilecek pek çok süreci de ortadan kaldırdı. Vatandaşlarımız ve devletimiz için hizmetlerde zaman, yol, evrak ve daha nice gider kalemi artık ortadan kalktı. Her yıl milyarlarca liralık tasarruf da sağlandı. Her gün 11 milyona yakın kullanıcı girişi olduğunu düşünürsek vatandaşlarımız için ne kadar önemli bir hizmet olduğu da ortaya çıkıyor." dedi.

 "Sadece Yılın İlk 11 Ayında 4 Milyar Giriş Yapıldı"

2021 yılında hizmete giriş sayısının 3,1 milyar olduğunu hatırlatan Uraloğlu, 2024 yılının 11 ayında da 4 milyarı bulduğunu anlattı.

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı ile vatandaşların devletle olan işlerini bilgisayar ya da telefonları üzerinden yapar hale geldiğini belirterek, "İnsanımızın artık kamu kurumlarını kapı kapı dolaşıp belge toplama gerekliliğini ortadan kaldırdı. Vatandaşlarımız neredeyse tüm işlerini artık hiçbir belge toplamadan e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor hale geldi. Yaşadığı ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilerimiz ve yakınları, seyahat etmek ve konaklamak zahmetinden kurtulmuş oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, düzenli olarak yürütülen "e-Devlet Kapısı Memnuniyet Anketi" sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 95'inin "türkiye.gov.tr"yi memnuniyet ve beğeniyle kullandığının altını çizerek, "Avrupa Komisyonunun e-Devlet Kıyaslama Raporu'na göre de ülkemiz, e-Devlet uygulamalarında Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde bir skor ile 'Çok Yüksek e-Devlet Gelişmişlik Endeksine Sahip Ülkeler' kategorisinde yer alıyor. Hatta ülkemiz 2024 yılında 21 sıra birden yükselerek, en fazla ilerleme kaydeden ülke oldu." şeklinde konuştu.

En Çok Kullanılan Hizmet, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

Uraloğlu, e-Devlet Kapısının bu yıl 11 ay içerisinde 4 milyara yakın hizmet alındığını, bu kapsamda en çok kullanılan hizmetin ise yüzde 23,64 gibi büyük bir oranla "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi" olduğunu belirtti.

"Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" hizmetinin de yüzde 10,02 ile ikinci sırada yer aldığını bildiren Uraloğlu, "Bu yıl özellikle 'Sosyal Güvenlik Kurumu Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim' hizmeti de en çok kullanılan hizmetler arasında yer aldı. Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'ndan aldığı hizmetin yüzde 9,43’ünü, yani 400 milyona yakın, 'Ne Zaman Emekli Olabilirim?' hizmetini kullanmış. "Çalışma Hayatım" hizmeti yüzde 9,37 ile dördüncü sırada yer alırken Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme hizmeti yüzde 9,15 ile beşinci oldu." dedi. (İLKHA)

Sırbistan ile Kosova arasında yeni gerginlik!

Gazze'de acil ateşkes ve savaşın sonlandırılması için ortak bildiri

Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 27 yaralı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Turuncu Kod” tatbikatı gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna müzakereleri çarşamba günü İstanbul'da

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Dünya Gıda Programı: Yardıma ulaşmaya çalışan sivillere yönelik şiddet kabul edilemez

Meteoroloji uyardı: Çöl sıcakları geliyor

Mardin’de hafif ticari araç uçurumdan yuvarlandı: 2 yaralı

Guterres: Gazze'de yardıma ulaşmaya çalışan sivillerin öldürülmesi son derece vahşice

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Direniş gruplarından Abbas’a Tepki: Ulusal Konsey kararı tek taraflı ve dışlayıcı

Malatya'da 3. İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı

Sakarya'da başlayan orman yangını Bilecik'e sıçradı

Siirt'te anız yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor

Direnişin üst düzey yetkilisi: Gazze’deki hainler ve çetelerin listesi elimizde, hepsi yargılanacak

Macaristan, Rusya ve Sırbistan arasında yeni petrol boru hattı hazırlığı

Gölet kurudu, balıklar telef oldu

Yüzlerce Bedevi aile, Süveyda'daki yerlerinden edildi

Gümüşhane'de trafik kazası: 4 yaralı

İşçi servisi ile LPG yüklü tanker çarpıştı: 35 yaralı

Gaziantep'te LGS birincileri bir araya geldi

Gazze’de açlıktan ölümleri kınayan OCHA Başkanı’na işgalden "vize" engeli

Gazze açlıktan ölüyor: 19 kişi daha açlıktan öldü

Rusya, Ukrayna'ya yüzlerce İHA ile saldırdı

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Şırnak’ta asayiş ve uyuşturucu operasyonları: 59 gözaltı

Çin’in dev projesi komşu ülkeleri alarma geçirdi

Olumlu düşün, sağlıklı beslen, beynini koru!

Gazze'de can kaybı 59 bin 29'a yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sırbistan ile Kosova arasında yeni gerginlik!

Gazze'de acil ateşkes ve savaşın sonlandırılması için ortak bildiri

Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 27 yaralı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Turuncu Kod” tatbikatı gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna müzakereleri çarşamba günü İstanbul'da

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Dünya Gıda Programı: Yardıma ulaşmaya çalışan sivillere yönelik şiddet kabul edilemez