• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

EBS Adıyaman İl Başkanı Demir: Re'sen atama yapılmamalıdır

EĞİTİM 5.09.2024 14:05:19 0
EBS Adıyaman İl Başkanı Demir:  Re

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, norm fazlası ve ihtiyaç fazlası durumda olan öğretmenler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023'te yaşanan depremler dolayısıyla yıkılan veya güçlendirme kararı verilen okulların ikili eğitim yaptıklarını hatırlatan Demir, "İkili eğitim yapan okullarda derslik sayılarının eksikliğinden ve ara sınıflarda ve son sınıflarda okuyan öğrencilerin sayılarının azalmasından dolayı sınıflar birleştirilmiş buna bağlı olarak okullardaki ders yükü azalmıştır. Ancak yürütülen yeniden inşa çalışmaları ve güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmının sergilenen üstün gayretler neticesinde yakın zamanda tamamlanacak olması hem il dışına giden öğrencilerimizin dönüşünü hızlandıracak hem de birleştirilen sınıfların normal düzende eğitim öğretime geçişini sağlayacaktır. Bu sebeple öğretmen ihtiyacını tekrar gündeme gelecektir." dedi.

"Deprem bölgesi muaf tutulmalıdır"

Norm fazlası ve ihtiyaç fazlası durumunda bulunan öğretmenler için yayınlanan genelgeye değinen Demir, "Öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamaması için Milli Eğitim Bakanlığının 2024/57 sayılı 'İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler' konulu genelgesi uygulanırken deprem bölgesi muaf tutulmalıdır. Çünkü konteyner kentler ve prefabrik evler geçici yaşam merkezleri olduğundan birçok okulun öğrenci sayıları sürekli değişkenlik göstermektedir. Yerinde dönüşümler, güçlendirme çalışmalarında sona gelinmiş okullar, İndere ve Örenli bölgesinde yapılan konutlar ve okullar tamamlanana kadar norm kadro fazlası öğretmenler bulundukları ilçe içerisinde görevlendirme ile görevlerine devam etmeli ve öğretmenlerimizin farklı ilçelere resen atanmasının önüne geçilmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ