Tarih: 03.10.2024 18:24

EBS Adıyaman Şube Başkanı Demir: Öğretmenlik Meslek Kanunu ayrıştırıcı olmamalı

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı şube müdürlerinin talepleri doğrultusunda bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını hatırlatan Demir, şube müdürlerinin taleplerinin karşılanmasının eğitim camiasında çalışma barışına katkı sağlayacağını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada Demir, "Bir günlük iş bırakma kararımıza uyarak iş bırakan şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrosunda çalışan eğitim çalışanlarımızla birlikte Ankara’da  geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Biz işlerin aksamasından elbette memnun değiliz ancak eğitim bürokrasisinde iş barışını bozan, huzurunu kaçıran, verimini olumsuz olarak etkileyen ve dengeleri bozan bir yanlıştan dönülsün diye iş bırakma kararı aldık. TBMM bu yanlışı düzeltmelidir. Eğitimcileri bölen ayrıştıran değil, birleştiren ve bütünleştiren bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlamalıdır. Bu tarihi fırsat kaçırılmamalıdır." dedi.

Demir açıklamasının devamında, "Yeni yasama döneminde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam edecek olan Öğretmenlik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı'nda şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrosunda bulunan Millî Eğitim Bakanlığı personeline de uzman ve başöğretmenlik unvanı hakkı tanınması gerekir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ayrıştırıcı değil kapsayıcı olmalı. Hatadan dönülsün; şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrosunda bulunan eğitim çalışanlarına da uzman ve başöğretmenlik unvanı hakkı tanınsın." ifadelerini kulandı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —