• BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,89% -0,02
  • EURO

    53,45% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6615,75% 0,59
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00

Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde üretilen ürünler depremzedelere ulaştırılacak

15 Şubat 2023, Çarşamba 17:15
15 Şubat 2023, Çarşamba 17:15
Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde üretilen ürünler depremzedelere ulaştırılacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde üretilen ürünler depremzedelere ulaştırılacak

Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde üretilen el emeği göz nuru ürünlerin bir kısmı deprem bölgelerine gönderilirken, bir kısmı ise ücretsiz olarak oluşturulan sosyal market aracılığı ile Edirne’de misafir edilen depremzede ailelere ulaştırılacak.
Merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ili etkileyen depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Edirne’de Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, kursiyerler ve gönüllülerin desteği ile üretilen el emeği göz nuru ürünler, depremzedelerin ısınmasına katkı sağlayacak. Depremzedeler için hazırlanan kıyafetler yaş guruplarına göre ayrıldı, ütülendi, paketlendi ve kutulara yerleştirildi.
Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali kurs merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Edirne’ye 2 bin depremzede aile geldi
Edirne’ye 2 binden fazla depremzede aile geldiğini söyleyen Dilek Kırbıyık, Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan sosyal market aracılığı ile depremzede ailelerin ihtiyaçlarını ücretiz olarak alabileceğini aktardı. Marketteki eksikleri tamamladıklarını belirten Kırbıyık, yapılan çalışmalarla birlik ve beraberliğin gücünün ortaya çıktığını vurguladı.
Depremzedeler için yapılacak çalışmaları sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve polis eşlerine duyurduklarını söyleyen Kırbıyık, 'Yardımlar aktı geldi, sağ olsunlar. Birlik ve beraberliğimizin gücünü orada da gördük. Arkadaşlarımızın bugün buradaki emeği çok büyük ve ihtiyaca yönelik bir emek var. Edirne’mizden deprem bölgesine çok tır gönderdik ama şunu fark ettik. Edirne güvenli bir bölge ve eşine dostuna akrabasına gelen çok oldu. Otellerde kalanları da ziyaret ettik. Anladık ki daha da gelen olacak. O yüzden biz buradaki marketimizi hep beraber güçlendirmeliyiz' ifadelerine yer verdi.
Bugüne kadar yapılan yardımlardan dolayı Edirne halkına teşekkür eden Kırbıyık, marketin güçlü ve zengin olması için yardımların sürmesini istediklerini belirtti.
Edirne’deki kadınların hep birlikte el ele vererek güzel çalışmalar ortaya çıkardığını söyleyen Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, hazırlanan ürünlerin Edirne’deki depremzedelerin dertlerine derman olmasını diledi.
Depremzedeler için çeşitli kıyafetler diktiklerini söyleyen Edirne Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticilerinden Fatma Akay, depremzede ailelerin bundan sonra güzel günler yaşamasını diledi.
İçerisinde 8 bin 500 ürünün yer aldığı kutular, oluşturulan insan zinciriyle araca yüklenerek depremzedeler için oluşturulan markete gönderildi.
[gallery ids=',120772,120773,120774,120775,120776']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Ebola salgının etkili olduğu Kongo'ya gidiyor

Malatya'da “Kent Bayramlaşması” programı düzenlendi

Diyarbakır’da dört yardım kuruluşunun kurban kesimleri başladı

Ağrı Dağı’nda fırtına geçit vermedi dağcı grubu mahsur kalmaktan son anda kurtuldu

Brezilya'da kritik reform Meclis’ten geçti: Çalışma saatleri kısalıyor 

Almanya'da Başbakan Merz'in yerine gelebilecek isimler tartışılıyor

Yapıcıoğlu: Silahın çözüm yöntemi olmadığı konusunda herkes hemfikir

Emlak vergisi ödemelerinde son gün 1 Haziran

Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü

Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı

Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak

Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı

Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı

Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı

Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı

Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek

Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti

"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu

Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü

BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı

Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı

Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Ebola salgının etkili olduğu Kongo'ya gidiyor

Malatya'da “Kent Bayramlaşması” programı düzenlendi

Diyarbakır’da dört yardım kuruluşunun kurban kesimleri başladı

Ağrı Dağı’nda fırtına geçit vermedi dağcı grubu mahsur kalmaktan son anda kurtuldu

Brezilya'da kritik reform Meclis’ten geçti: Çalışma saatleri kısalıyor 

Almanya'da Başbakan Merz'in yerine gelebilecek isimler tartışılıyor