• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Efeler, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

GÜNDEM 16.02.2023 15:10:08 0
Efeler, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

Efeler, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

Efeler Belediyesi, 6 Şubat Depremi’nin ardından afetzede vatandaşların yaralarına derman olmak için yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Efeler halkının desteğiyle toplanan acil yardım malzemeleri, onlarca tıra yüklenerek bölgeye gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli büyük sarsıntıların ardından 10 ilde yüz binlerce yapı moloz yığınına döndü, enkaz altında on binlerce can hayata gözlerini yumdu. Depremden yaralı olarak kurtulan vatandaşlar için yurdun dört bir yanında olduğu gibi Efeler’de de yardım seferberliği başladı. Efeler Belediyesi’nin Uğur Mumcu Parkı’nda kurduğu yardım çadırı vatandaşların getirdiği çeşitli malzemelerle doldu. Toplanan; gıda ürünleri, ısıtıcı araç ve gereçleri, kışlık kıyafetler ile temizlik malzemeleri kullanım alanlarına göre ayrıştırılıyor. Efeler Belediyesi ekipleri, acil ihtiyaç malzemelerini yardım noktalarına ulaştırma sorunu yaşayan vatandaşların da evlerine giderek bağışlara aracılık etmeyi sürdürüyor. Bu yöntemlerle toplanan acil yardım malzemeleri belediyenin depolarına taşınıyor. Özenle paketlenen malzemeler, bugüne kadar onlarca tıra yüklenerek depremzedelerin yaralarına derman olmak için bölgeye sevk edildi.

Hazırlanan yardım kolilerinde yer alan duygu dolu bir not ise minik kalplerin depremden daha büyük olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Efelerli Arda Can Ünal, depremzede çocuklara gönderdiği ayakkabı kutusunun içine bıraktığı mektupta telefon numarasını paylaştı ve şunları yazdı, “Canım arkadaşım ne kadar uzakta olsak da acınızı paylaşıyoruz. Bu ayakkabıları giy, üşüme. Başka bir ihtiyacınız olduğunda söyleyebilirsiniz. Biz istediklerinizi göndeririz. Ne zaman nerede olduğumuz fark etmez, her zaman göndeririz. İstediğiniz zaman beni arayabilirsiniz. Muhabbet ederiz, tanışırız. Bu günlerde geçecek inşallah. Seni seviyorum.”

Yardım sürecini yakından takip eden ve daha sonra deprem bölgesine ziyarette bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Büyük yıkıma birebir şahitlik ettim. Yaşadığımız acıyı bir nebze de olsa hafifleten şey, vatandaşlarımızın bir ve fedakâr davranışları. Efeler halkı da bunun en güzel örneklerini ortaya koydu. Üstlerindeki ceketi dahi bağışlayanlar oldu. Vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bugüne kadar deprem bölgesinde neye ihtiyaç duyulduysa onu karşılamak için çalıştık ve çalışmayı sürdüreceğiz. Bir kere daha milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.
[gallery ids=',123720,123721,123722,123723,123724,123725']

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ