• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Eğitim aşkı ve kitap onu hayata bağladı

23 Şubat 2024, Cuma 04:40
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Eğitim aşkı ve kitap onu hayata bağladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Eğitim aşkı ve kitap onu hayata bağladı

6 Şubat depreminden 48 saat sonra enkazdan çıkartılan ve 2 ayağı ampute edilen okul müdürü kitap okuyarak ve yeniden görevine dönme umuduyla hayata tutundu.
Adıyaman Menderes İlkokul Müdürü İsmet Kaya, 6 şubat depreminde enkazında altında kaldı. Bir çocuğu ile birlikte enkazda kalan ve enkazdan 48 saat sonra çıkartılan Okul müdürü İsmet Kaya, önce Ankara oradan ise İstanbul’a sevk edildi. İstanbul’da her iki bacağı dizinin üzerinden ampute edilen İsmet Kaya, ameliyattan 8 gün gözlerini yeniden dünyaya açtı.
Burada 40 gün tedavi gördükten sonra oğlunun bulunduğu Afyonkarahisar’daki hastaneye sevk edilen İsmet Kaya, 5 ay 24 gün hastanede tedavi gördü. Tedavi sürecinin bitiminin ardından ayaklarına protez takılan Kaya, 6 hafta boyunca fizik tedavi gördü.
Hastanedeki ameliyat sonrasında gözlerini açar açmaz ampute olmasından dolayı emekli olmayı düşünün İsmet Kaya’ya eğitim camiasından arkadaşları hayata tutunması için emekli olmaması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bol bol kitap okuyan Kaya, bir taraftan da fizik tedaviye devam etti. Protezlerle 250-300 adım yürüyebilen İsmet Kaya, yeniden okuluna döndü. Öğretmenlerin yardımıyla odasına çıkan Okul Müdürü İsmet Kaya’ya öğrencileri de birbirinden duygusal mektuplar yazarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

'Gözümü açtığımda aklıma ilk gelen şey emekli olmaktı'
Okul Müdürü İsmet Kaya yaptığı açıklamada, “6 Şubat depreminden 48 saat sonra enkazdan çıkartıldım. 5 ay 24 gün hastanede yattım. Tedavi sürecinin bitiminden sonra fizik tedavi görmem gerekiyordu. Çünkü öyle bir hale gelmiştim ki en ufak ağırlığı olan bir cismi kaldırmakta güçlük çekiyordum. Fizik tedaviye 6 hafta boyunca Afyonkarahisar’da devam ettim. Gözümü açtıktan sonra aklıma ilk gelen şeylerden bir tanesi hazır hale gelince emekliye ayrılmaktı. Milli eğitim camiasından arkadaşlar emekliye ayrılmam durumunda zamanın açıkçası iyi geçmeyeceği ifade etti. Pansuman olayının bitiminden hemen sonrada kitap okumaya başladım. Arkadaşların sosyal medya aracılığıyla göndermiş oldukları makaleler okumaya başladım. Okuyunca da tabiri caizse de kendi kendimi imtihan ediyorum. Ne kadar anladım? Zihnim hala eskisi gibi mi? İşte okuduklarımı algılayabiliyor muyum? Öğrendiklerimi bir gün sonra, evet böyle bir süreç yaşandı. Protezler takıldıktan sonra günde 250-300 adım atmaya başladım. Evin koridorunda 30’ar adım git gel yapıyorum, merdivenlerden inip çıkıyordum. Fizyoterapist ile bunu konuştum. Bu kadar bir mesafe gidip geldiğim oluyor, acaba işe gidip gelebilir miyim? diye sordum. Çok rahat gidip gelebilirsin dedi. Bir özlemle, bir hasretle, bir heyecanla, bir sevinçle dört gözle bugünü bekledim. Çok şükür geldim görevime başladım” dedi.

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor