• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Eğitim camiası okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu

GÜNDEM 28.01.2023 10:55:24 0
Eğitim camiası okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu

Eğitim camiası okulla bağlantısı kesilen göçer kızı Ayşenur için seferber oldu

Batman’da ailesi tarafından okula gönderilmeyen göçer kızını tekrar okula döndürmek için yaylalara çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, aileyi ikna ederek Ayşenur’un okula dönmesini sağladı.
’Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesi dahilinde Batman’ın Sason ilçesine bağlı 3 bin rakımlı Mereto Dağı Gömük Yaylası Azrail Deresinde göçebe hayatı yaşayan 4’üncü sınıf öğrencisi Ayşenur Işık ve ailesi ikna edilerek yeniden eğitime kazandırıldı. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan göçer, Işık ailesi, sürekli göçebe hayatı yaşadıkları ve kırsalda konakladıkları için kızlarını okula gönderme imkanı bulamadıklarını belirtmesi üzerine Sason Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, kızlarının tüm okul ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Bozkurt’un, aileyi ikna etmesinin ardından, aile ara tatilinin ardından Ayşenur’u tekrar okula gönderilme sözü verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ’Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesi dahilinde çeşitli nedenlerle okulla ilişkisi kesilen öğrencileri tekrar okula kazandırmak amacıyla bütün velilerle görüşmeler yaptıklarını belirten Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, göçer kızı Ayşenur Işık’ın da bu öğrencilerden biri olduğunu söyledi. Bozkurt, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın himayeleri ve Milli Eğitim Bakanlığının projesi dahilinde eğitim ile ilişkisi kesilen öğrencilerin tekrar okula dönmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. 7 kardeşten biri olan Ayşenur öğrencimiz 4. sınıfa gitmekte idi. Tabi imkanlar zor, mevcut göçebelik hayatın verdiği imkansızlıktan dolayı yaşadıkları zorluklardan kaynaklı kızlarını okula göndermek istemeyen aile ile yaptığımız görüşmelerde devlet olarak her türlü imkanı sağlayacağımızı, okul konusunda ulaşım, yeme içme, kırtasiye malzemesi ve yardımcı kitap konusunda yardımcı olabileceğimizi belirtmemiz neticesinde aileyi ve kızımız Ayşenur’u tekrar okula dönmeye ikna ettik. Ailenin yaşları büyük olan diğer çocuklarını da açık öğretime kayıt yaptırmaları konusunda ikna ettik. Ayşenur kızımız okula kazandırdığımız çocuklarımızdan biri. Sürekli göçebe hayatı yaşayan bir göçer ailenin kızı, okulun ikinci dönemi başlamasıyla inşallah bu kızımız tekrar okuluna dönecektir” dedi.
[gallery ids=',82900,82901,82902,82903,82904,82905']

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ