-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7254,12% 0,68
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Eğitim sezonu açıldı, kırtasiyelerde hareketlilik arttı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Batman'daki kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor. Kırtasiyeciler yoğunluktan memnunken, veliler artan fiyatlardan dolayı zorluk yaşadıklarını ifade ettiler.
Batman'da 2025-2026 yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiyelerde alışveriş yoğunluğu dikkat çekiyor. İLKHA mikrofonuna konuşan kırtasiye işletmecileri, okul sezonunun kırtasiye esnafı için can suyu olduğunu belirtirken; öğrenci velileri ise, artan kırtasiye fiyatlarından şikâyet ederek alışveriş yaparken zorlandıklarını dile getirdiler.

Yeni eğitim dönemi için, öğrencilerin okul listelerinde yer alan defter, kalem, çanta ve diğer temel ihtiyaçlar için kırtasiyelere akın eden veliler, hem fiyatların yüksekliğinden hem de artan maliyetlerin bütçelerini zorladığından yakınıyor.
Bazı aileler dört veya daha fazla çocuk okutmanın yükünü taşırken, sağlık sorunlarıyla mücadele eden veliler de eğitim sürecine ayak uydurmaya çalışıyor. Öte yandan kırtasiyeciler, zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek bu duruma bir düzenleme getirilmesini talep ediyor.

Abdurrezzak Gündüz
"Tüm kırtasiyecilerin gözü okul sezonunun açılmasındaydı"
Kırtasiye işletmecisi Abdurrezzak Gündüz, kırtasiyelerdeki hareketliliğin devam ettiğini belirterek, "Yeni eğitim-öğretim yılı başladı ve kırtasiyelerimizde alışveriş yoğunluğu devam etmektedir. Veliler, listelerindeki eksikleri almaya başladılar. Bu yoğunluğun yaklaşık 10 gün daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Birçok öğrenci velisine henüz listeler ulaşmamış durumda. Satışlarımız geçen seneye göre aynı seviyede. Ancak yoğunluktan memnunuz, çünkü tüm kırtasiyecilerin gözü okul sezonunun açılmasındaydı. Yetkililerden talebimiz, özellikle zincir marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılmamasıdır. Çünkü biz sadece kırtasiye ürünleri satıyoruz. Biz market ürünlerini satmıyoruz. Devletin bu konuda bir önlem alması gerekiyor." dedi.

Maşuk Taş
"Okulların açılmasına hem biz hem de çocuklar çok sevindi"
Kırtasiye alışverişi yapan velilerden Maşuk Taş, "Çocuklarımın kırtasiye ihtiyaçlarını almaya geldim. Şu an üç çocuğumun kırtasiye ürünlerini aldım, ancak bir tanesi daha kaldı. O da liseye gidecek, daha sonra onun ihtiyaçlarını da alacağım. Üç çocuğumun kırtasiye ürünleri toplamda 4 bin 800 lira tuttu. Çocuklar çok heyecanlı ve dört gözle okulların açılmasını beklediler. Tabii biz de okulların açılmasına çok sevindik." ifadelerini kullandı.

Filiz Saçan
Devletin verdiği eğitim hakkına ulaşamıyoruz
Hem ekonomik zorluklardan hem de sağlık problemlerine rağmen çocuklarını okula göndermek zorunda kalmasından yakınan Filiz Saçan ise, "Üç öğrenci okutuyorum. Her şeyin fiyatı çok pahalı olduğu için ürünleri artık almakta zorlanıyoruz. İhtiyaç listesini bugün aldık ve biz de kırtasiyeye geldik. Çanta ve birçok ürün almama rağmen, üç öğrencinin sadece defter ve kalemleri kırtasiyecinin indirim yapmasına rağmen 2 bin 600 lira tuttu. Üç çocuğum da böbrek hastası olmasına rağmen okula gidiyor. Yetkili yerlere evde eğitim hakkımı talep etmeme rağmen olumlu bir sonuç alamadım. Eğitimlerinden geri kalmamaları için mecburen okula göndermek zorunda kaldım." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Yükleniyor






