• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Eğitimci kadınlar ABD Konsolosluğu önünde işgal rejimini protesto etti

16 Şubat 2025, Pazar 14:08
16 Şubat 2025, Pazar 14:08
Eğitimci kadınlar ABD Konsolosluğu önünde işgal rejimini protesto etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana'da Gökkuşağı Derneği etrafında bir araya gelen bir grup eğitimci kadın, işgalcilerin işlediği soykırımı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu soykırıma destek veren açıklamalarını protesto etmek amacıyla ABD Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekl

Adana'da bir grup eğitimci kadın, Gazze’ye destek vermek ve işgalcilerin soykırımına karşı protesto düzenlemek amacıyla ABD Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Programda, Gazze direnişi ve işgalcilerin uyguladığı tehcir politikalarına karşı güçlü bir duruş sergilendi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ile başladı. Ardından Eğitimci Fevziye Şenoğlu, selamlama konuşması yaptı.

Selamlama konuşmasının ardından hoparlörlerden Gazze’ye destek veren ilahi ve marşlar çalındı. Soykırım karşıtı ve boykotun gerekliliğini vurgulayan afişler ve dövizlerin yer aldığı program, Eğitimci Ayfer Gürbüz'ün basın açıklamasını gerçekleştirmesiyle devam etti.

“7 Ekim Aksa Tufanı mücadelesi devam ediyor”

Ayfer Gürbüz, basın açıklamasında, Filistin halkının ABD-işgal rejimi iş birliğine rağmen başlattığı 7 Ekim Aksa Tufanı direnişinin devam ettiğini vurgulayarak, “Resmi rakamlara göre 46 binden fazla insan hayatını kaybederken, yaralı sayısı 200 bine yaklaştı. Tüm bu acı ve zorluklara rağmen Gazze, bizlere iman, tevekkül ve teslimiyet dersi vermeye devam ediyor ve israile karşı büyük bir zafere doğru ilerliyor.” dedi.

“israili ateşkese mahkum eden direniş kararlılıkla sürüyor”

İşgal rejiminin ateşkese mahkum eden direnişin, ABD ve işgal rejiminin tüm çabalarına rağmen kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Gürbüz, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de yaşayan milyonlarca insanı zorla tehcir etme planlarını “açık bir savaş suçu ve insanlığa karşı sömürgeci bir teşebbüs” olarak nitelendirdi. Gürbüz, “Bu girişim, Filistin halkının varlığını, tarihini ve geleceğini yok etmeye yönelik emperyalist bir saldırıdır. Gazze halkı yıllardır abluka altında yaşam mücadelesi verirken, şimdi de yerinden edilmek isteniyor. Buna sessiz kalamayız!” ifadelerini kullandı.

“Trump’ın açıklamaları emperyalist söylemin ulaştığı noktayı gösteriyor”

Trump’ın açıklamalarının emperyalist ve siyonist söylemin ulaştığı noktayı gözler önüne serdiğini belirten Gürbüz, bu tür söylemlerin Gazze direnişini cezalandırma girişimi olduğunu söyledi. “Tarihin erken dönemlerinden bu yana mazlumlara örnek olanlar yok edilmek istenmiştir. Bugün Gazze direnişi de tüm dünya için bir umuda dönüşmüş ve mücadele bilincini derinleştirmiştir.” diyen Gürbüz, modern emperyalistlerin yenilmez olmadığını gösteren Gazze’nin, küresel kuşatmada bir gedik açtığını vurguladı.

“israili yalnızlaştırmak için harekete geçmeliyiz”

Gürbüz, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Gazze’yi tehdit eden siyonist savaş makinesine karşı harekete geçilmeli, zorla tehcir politikalarına karşı halklar devletler üzerinde baskı kurmalı, uluslararası hukuk imkanları zorlanarak israil yalnızlaştırılmalı ve acilen ekonomik yaptırımlar uygulanarak İsrail tecrit edilmelidir. Soykırımı gerçekten boykot etmek için ticareti kesmek şarttır!”

“Gazze direnişi tarihi bir fırsat sunuyor”

Gazze direnişinin tarihi bir fırsat sunduğunu belirten Gürbüz, “Ya direnişin yanında olacağız ya da egemenlerin bizi hizaya sokmasına izin vereceğiz. Bu katliam karşısında sessiz kalanlar, tarihin hafızasından silinecek ve bu büyük utanç Rabbimizin katında altından kalkılamayacak bir suça dönüşecektir. Yarın çok geç olmadan Gazze’nin, mazlum halkların ve adaletin yanında olun, direnin!” ifadelerini kullandı.

“Yaşasın nehirden denize özgür Filistin”

Gürbüz, açıklamasını, “Tüm mücadele eden müminleri Allah’ın selamı ile selamlıyor, şehitlerimize rahmet diliyor ve bu direnişin tüm dünyaya İslam hakimiyeti ve özgürlük getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Yaşasın nehirden denize özgür Filistin!” sözleriyle tamamladı.

Etkinlik, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Guatemala’da otobüs kazası: 15 ölü, 19 yaralı

Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz

Malatya'da 11 bin 367 konut ve işyeri teslim edildi

NATO Genel Sekreteri Rutte: 'AB, NATO'ya alternatif olmamalı

Muğla açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul Esenyurt'ta servis midibüsü devrildi: 4 ölü, 7 yaralı

İşgal zindanlarında kasıtlı öldürme politikası: Şehit esir sayısı 100’ü aştı

Batman Belediyesi’nden Su Taşkınlarına Karşı Kesintisiz Mücadele

Tayvan açıklarında 7 büyüklüğünde deprem

Libya: Düşen uçak ile ilgili soruşturmayı Türkiye ile işbirliği içinde yakından takip ediyoruz

Yunanistan’da yolsuzluk iddialarıyla başlayan çiftçilerin eylemleri devam ediyor

Tendürek Geçidinde ulaşım durma noktasına geldi

Malatya'da liseler arası Gazze temalı resim yarışması düzenlendi

Battalgazi Belediyesi'nden kar ile mücadele çalışması

Bingöl'de yoğun kar ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiliyor

Medyatik yargılamaya tepki: Hukuk devleti zarar görüyor

Malatya'da kar yağışı ile birlikte ekipler harekete geçti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Malatya'da terör, uyuşturucu, deprem konutları ve işyerleri vurgusu

Türkiye–AB arasındaki finansman anlaşması yürürlükte

Yunanistan'da kaybolan 4 kişi çığ altında ölü bulundu

Bingöl-Erzurum kara yolu tır trafiğine kapatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor