Eğitimci Şenoğlu: Gazze'de tarihe sığmayan bir trajedi yaşanıyor

Tarih: 23.12.2024 19:11 Güncelleme: 23.12.2024 19:11
Eğitimci Şenoğlu: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

ABD'nin Filistin politikasını protesto etmek amacıyla Gökkuşağı Derneği ve Direniş Çadırı üyeleri, ABD konsolosluğu önünde oturma eylemi gerçekleştirirken Eğitimci Fevziye Şenoğlu, eylemde yaptığı konuşmada, "Kemal Adwan Hastane Kuşatması ve Kamplarda/Ça

Adana'da bir grup aktivist, Gökkuşağı Derneği ve Direniş Çadırı bünyesinde bir araya gelerek,  ABD Konsolosluğu önünde 'Direniş Eylemi' ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Kemal Adwan Hastane Kuşatması ve Kamplarda/Çadırlarda Yakılan İnsanlar Adına" başlıklı basın açıklamasını, topluluk adına Eğitimci Fevziye Şenoğlu okudu.

Şenoğlu, Gazze'de yaşanan sağlık sisteminin zorluğuna ve çadırlarda vahşice gerçekleştirilen siyonist soykırıma dikkat çekti.

"Gazze'de tarihe sığmayan bir trajedi yaşanıyor"

Gazze'de yaşanan olayların, tarihin en trajik sahneleri arasında yer aldığını vurgulayan Fevziye Şenoğlu, "Bugün, dünya tarihine kara bir leke olarak geçecek olayların yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Gözlerimizin önünde trajik, hafızalardan silinmeyecek kadar elem dolu sahneler yaşanıyor. Kalbi ölmüş bir dünyanın seyirci kaldığı bu olaylar karşısında, vicdanı diri olanların çabaları ne yazıkki yetersiz kalıyor." dedi.

"Doktorların çağrıları karşılıksız kalıyor"

Gazze'deki sağlık sisteminin içinde bulunduğu zor duruma ve Dr. Hüsam Ebu Safiye'nin çaresizliğine dikkat çeken Şenoğlu, "Bir hastanenin başhekimi düşünün; en zor durumda olanların sığınacağı bir liman... Ancak Dr. Hüsam Ebu Safiye, aylardır dünyaya çağrılar yapıyor. Evladını gözleri önünde kaybetmiş, bacağından yaralanmış bu insan, direnmeye çalışıyor. Elektrik kesilmiş, iletişim tamamen kopmuş durumda. İçeride insansız hava araçları dolaşıyor ve hareket eden her canlı hedef alınıyor."  diye konuştu.

"Müslümanların sessizliği acı veriyor"

Gazze'deki acil durumlar için yapılan çağrıların karşılıksız kaldığını ifade eden Şenoğlu, Müslümanların duyarsızlığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Kan ünitelerinde kan tükendi, sokaklarda yaralılar yatıyor, ekipler günlerdir aç. Ama bu çağrılara rağmen, çakılmış bedenler ve mühürlenmiş kalpler harekete geçmedi. Dünyadaki tüm sağlık çalışanları ve bakanlıkları bu duruma sessiz. Nerede doktorların ettiği yeminler, hasta hakları?"

"Bu soykırıma karşı sessiz kalmayacağız"

Gazze'de yaşananların yalnızca bir bölgenin değil, tüm insanlığın meselesi olduğunu vurgulayan Şenoğlu, "Her gece çadırlar bombalanıyor, insanlar diri diri yakılarak öldürülüyor. Bu sahneleri gören gözlerimiz ve duyan kulaklarımız nasıl hesap verecek? Bizler, gücümüz yettiğince Gazze özgür olana dek mücadele edeceğiz. İnsanlık için bu soykırıma dur diyelim." şeklinde konuştu.

Eylem, katılımcıların duaları ve direnişe destek çağrılarıyla sona erdi. (İLKHA)

10 ilde suç örgütü operasyonu: 74 gözaltı

Gazze'de yeni katliam: Siyonist rejim çocukları ve sivilleri hedef aldı

BM'den etnik temizlik uyarısı: Filistinliler 1967'den bu yana en büyük zorunlu göçe zorlanıyor

Altın yukarı doğru hareketlenmeye başladı

Döviz kurlarında son durum

Şanlıurfa'da çıkan yangında 1’i çocuk 3 kişi dumandan etkilendi

Sağanak yağış, kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımına dikkat

UNRWA: Gazze'de her gün bir sınıf dolusu çocuk öldürülüyor

Batı'dan, İran'a nükleer anlaşma için "ya kabul et ya yaptırım" dayatması

Gazze'de yardım noktasına saldırı: HAMAS'tan uluslararası topluma çağrı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan bugün Türkiye'ye geliyor

Tekirdağ'da başlayan orman yangını Çanakkale'ye sıçradı

Gazze'de son 24 saatte 74 şehit

Darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde sela okundu

İşgalin Gazze’ye bugünkü saldırılarında 70 kişi şehit oldu, çok sayıda yaralı var

“Bir yapı camilere gelmiyorsa, ondan hayır gelmez"

Siirt’te 15 Temmuz’un 9. yılında millet yine meydanlardaydı

Malatya'da darbe girişiminin yıldönümünde semalar selalarla yankılandı

Vali Yavuz: Çocuklarınıza dinini öğretin!

Palu'da fırtına etkili oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek

Suriye'den işgal rejimine uyarı: "Topraklarımızı savunma hakkımızı saklı tutuyoruz"

15 Temmuz'un 9. yılında Batman'da anma programı düzenlendi

Ensarullah'tan siyonist hedeflere iki operasyon

Gazze Sağlık Bakanlığı: Binlerce hastanın hayatını tehdit eden yakın bir felaket kapıda

Lahey Grubu, işgal rejimine yönelik BM mahkemesi kararlarının uygulanmasını talep ediyor

Trump, Ukrayna çatışmasında hiçbir tarafı desteklemediğini söyledi

İstanbul'da 2 işçi doğal gaz borusunun patlamasıyla yaralandı

Türkiye Judo Şampiyonası 72 ilden 1344 sporcunun katılımıyla Mardin’de başladı

İşgal medyası: Ordu, Gazze’de bataklığa saplandı!

Yükleniyor