Eğitimci Yazar Aslanhan: Çocuklara, eğitimle birlikte kişilik ve ahiret bilinci de öğretilmeli

EĞİTİM 28.10.2024 15:21:08 0
Eğitimci Yazar Aslanhan: Çocuklara, eğitimle birlikte kişilik ve ahiret bilinci de öğretilmeli
Haberi Sesli Oku

Çocuklara eğitimin yanı sıra hem kişilik hem de ahiret bilincinin mutlaka verilmesi gerektiğini belirten Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Batman'da 7'ncisi düzenlenen kitap fuarına katılan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, yaptığı söyleşinin ardından İLKHA muhabirine, ailede çocuk eğitiminin önemine dair açıklamalarda bulundu.

Ailelerin, çocuklarının eğitimine verdikleri önemi; kişilik, karakter ve maneviyatlarına vermediği için büyük sorunların yaşandığına dikkat çeken Aslanhan, çocukların en başta anne ve babalarını örnek aldıklarını söyledi.

Günümüzde suç işleyen kişilerin en büyük ortak özelliklerinin çocukluk çağında anne ve babalarıyla yaşadıkları iletişim bozukluğu olduğunu belirten Aslanhan, anne ve babaların sosyal medyaya ayırdıkları zaman kadar çocuklarına zaman ayıramadıklarının altını çizdi.

"Anne ve babalar çocuklarına zaman ayırmalı ve iyi iletişim kurmalı"

Aslanhan, "Son bir ayda memleketimizde yaşanan ve özellikle gençlerimizin içerisinde bulundukları cani olayları gördük. Yeni doğan çocuklarla ilgili yaşanan doktor krizlerini gördüğümüz zaman, hepsinin temelinde bunların anne ve babalarıyla sağlıklı iletişin kuramadıklarını görüyoruz. Bugün hem Türkiye'de hem de yurt dışında yapılan bütün araştırmalarda 'uyuşturucu, davranışsal problem yaşayan, sıkıntılı ve akademik başarısı düşük olan çocuklarda yaşanan sorunların sebepleri nelerdir?' diye bakıldığında iki tane önemli etken görünüyor ve bunların başında aile bağının zayıf olduğu görünüyor. İkinci sebep ise kötü ve yanlış arkadaş seçimidir. Anne ve babasıyla sağlıklı iletişim kuramayan çocuk, dertleşecek ve muhabbet edecek birilerini arıyor. Bu şekilde çocuk uyuşturucu ve terör tuzağına düşeceği gibi ne kadar sıkıntılı bela varsa bulaşabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Eğitimin yanında çocuklara kişilik ve ahiret bilincini öğretin"

Ailelerin, çocuklarının eğitimine verdikleri önemi; kişilik, karakter ve maneviyatlarına vermediği için büyük sorunların yaşandığını belirten Aslanhan, konuşmasının devamında ailelere şöyle seslendi:

"25 yıldır anne ve babalara çocuklarının akademik başarısını, LGS, TYT ve AYT'siyle uğraşacağınıza, çocuklarınızın kişiliği, karakteri, şahsiyeti ve ebedi hayatı olan ahiretleriyle uğraşın ve orayı kazandırın. O kazandırılınca zaten Cenab-ı Allah, çocuklarımızın dünyalıklarını da güzelleştirecektir. Sosyal medya kullanımıyla ilgili anne ve babayı da aşan bir durum var. İngiltere, Fransa ve İskandinav ülkeleri gibi bazı ülkelerde devlet, sosyal medya ile ilgili ciddi tedbirler alıyor. Birçok ülkede 18 yaşın altında olan çocukların sosyal medya hesabı açmaları yasaklandı. Ancak anne ve baba izniyle açabiliyorlar."

"20 dakikasını çocuğuyla geçirmeye aciz olan aileler var"

Anne ve babaların sosyal medyada harcadıkları zaman kadar çocuklarına zaman ayırmadığına dikkat çeken Aslanhan, "Bugün bir ev hanımı bile günün en az 2-3 saatini telefonda geçirirken 20 dakikasını çocuğuyla geçirmeye acizdirler. Sosyal medyadaki hareketlilik nefsimize güzel ve hoş geliyor fakat çocuklarımızın zihin ve gönül dünyalarına neler ve hangi zehirleri aktardıklarını bir bilebilsek ve anlayabilsek başta anne ve babalar feryat edeceklerdir. Bu konuda anne babaların çok dikkatli olmaları gerekmektedir." dedi.

"Çocuk, kitabı hayatın bir parçası olarak almalı ve okumalıdır"

Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının bir ders gibi görülmemesi gerektiğini ifade eden Aslanhan, "Bu çocuğun anne karnında olduğu süreçte anne ve babanın kitap okumasıyla ilgilidir. Çocuk emeklediği zaman önüne kitap koymak anne, bebeği ayağında sallarsa kitap okursa, evin en güzel köşesi çocuğun kütüphanesi olursa, çocuğunu kitap fuarlarına götürüp farlı kitaplarla tanıştırırsa ve hafta sonları çocuklarımızı eğlenmeye götürdüğümüz gibi aynı şekilde çocuklarımızı kütüphanelere, yazarlarla buluşturmaya götürüp kitabı benimsetirsek, aynı şekilde kitap okumayı seven ve alışan bir çocuktan gece kitabı elinden almak zorunda kalırsın. Çocuk kitabı hayatın bir parçası olarak almalı ve okumalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)


İşgal rejimi Lübnan'da bir mahalleyi bombaladı: 7 şehit 17 yaralı

Siirt’te cinayet suçundan aranan firari 11 yıl sonra yakalandı

Mersin Limanı'nda bir araya gelen aktivistler: Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizginiz olduğunu halkınıza gösterin

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 Yaralı

Malatya’da kaçak emtia ürün operasyonu

STK temsilcileri: Çifte vatandaşlarla ilgili kanun teklifi öne alınmalı ve yasalaştırılmalı

HÜDA PAR'dan Adana'daki medya kuruluşlarına ziyaret

Zelenski, Ukrayna'daki sıkıyönetimin uzatılmasını önerdi

Hava Savunma gücü 'SİPER' envantere girdi

Gürcistan'da seçim krizi

Lübnan, işgalcilerin gazetecilere yönelik saldırısı nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ne başvurdu

Uluslararası Göç Örgütü'nden Afganistan'a destek sözü

Mardin’de düzenlenen operasyonda 20 kişi tutuklandı

Gazze'de şehit sayısı 43 bini aştı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Batman'da Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli anlatıldı

Mardin’de binanın 4’üncü katında asansör boşluğuna düşen kadın hayatını kaybetti

Suriye'deki ABD üssü İHA ile hedef alındı

Litvanya'da seçimleri muhalefet kazandı

Mersin Limanı'nda işgal rejimi ile yapılan ticarete tepki

Şırnak'ta bazı bölgelere 15 günlük yasak getirildi

Şırnak'taki operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı

Çad'da saldırı: 40 asker hayatını kaybetti

Şansi: “Oku! Çünkü Okumadan Geçen Her Gün, Yitirilmiş Bir Gündür”

İşgal rejiminin kabine toplantıları gizli bir yere taşındı

Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması sona erdi

Şanlıurfa’da zincirleme trafik kazası: 10 yaralı

Şanlıurfa’da hayvana şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı

Gençler: Hür Gençliğin çalışmalarıyla Gazze gençlerin gündeminde de yerini koruyor

Muş'ta tren kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor