• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor

EKONOMİ 9.02.2025 11:08:07 0
Ekmeğe yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor

Batman’da 400 gram ekmek fiyatlarına yüzde 20 zam yapılmasına vatandaşlar tepki gösterirken, fırıncılar ise artan maliyetlerden dolayı mecbur kaldıklarını ileri sürüyor.

Batman'da ekmek fiyatlarına yapılan yüzde 20'lik zam, 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Daha önce 15 TL'ye satılan 400 gram ekmek, 18 TL’ye yükselirken, 200 gram ekmek fiyatı da 7,5 TL’den 9 TL’ye çıkacak. Bu artış hem fırıncıları hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Artan maliyetler nedeniyle yapılan zammı değerlendiren fırıncılar, halktan anlayış beklerken, vatandaşlar ise yüksek fiyatların bütçelerini zorladığını belirtiyor.

"Mecbur kaldığımız için ekmek fiyatını yükselttik"

Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldıklarını ifade eden fırın işletmecisi Kadri Tunç, "Kira, odun, tuz, eleman, un, yağ gibi maliyetlerimiz arttığı için ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık. Bir torba unun fiyatı daha önce 500 lirayken şu anda 750 lira civarındadır ve daha da artacağını görüyoruz. Mecbur kaldığımız için ekmek fiyatını yükselttik. Yoksa bizde yükselmesini istemiyorduk. Pazartesi'den itibaren net 200 gram ekmek 7,50 kuruştan 9 liraya, 400 gram ekmeğin fiyatı ise 15 liradan 18 liraya çıkacak. Tek isteğimiz halkımızın bizlere karşı duyarlı olması. Çünkü bizler de burada emek veriyoruz ve alın teri döküyoruz." diye konuştu.

"Ekmek fiyatlarının zamlanmasını istemiyoruz"

6 nüfuslu bir aile olarak günde 6-7 tane ekmek aldıklarını belirten vatandaş Ramazan Herdem "Bu zamanda geçinmek çok zor olmuş. Ekmek fiyatlarının yükselmesini istemiyoruz. Ekmeğe yapılan zam bizi çok etkileyecektir. Çünkü aldığım her ekmek başına 3 TL zam gelecek ve bunu 7 ekmek ile çarptığımız günlük 21 lira ediyor. Bunu bir aya çarptığımızda ise bizim için büyük bir maliyet farkı oluyor. Yetkililerden talebimiz zamlara çözüm bulmaları ve fiyatların sabit kalması için çalışma başlatmalarını istiyoruz. Artık ekmeğe zam yapılmasını istemiyoruz." dedi.

"Ekmek fiyatları sabit kalmalı"

Ekmeğe yapılan zamdan dolayı çok zor duruma düştüklerini söyleyen Ahmet Arslan, "9 nufüslü bir aile olduğumuz için günde en az 7 ekmek alıyoruz. Birde fiyatlar artsa halimiz ne olacak? Bu durumda geçinmek çok zor olmuş. Ekmekten de kısamıyorsunuz. Zamlar sabit kalsa millet daha çok memnu olacak. Eskiden ürünlere yılda bir defa zam yapılırken, şu anda her gün bir ürüne zam yapılıyor. Zamlardan bıktık. Yetkililerden isteğimiz bu zamlara çözüm bulmalarıdır. Çünkü millet çok zor durumdadır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Florida üniversite kampüsünde silahlı saldırı: 2 ölü, 6 yaralı

İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek

Bakan Kacır: Silvan tüneli, GAP'ın dev adımı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: Han Yunus’ta 10 şehit

Bitlis'te uyuşturucu operasyonu

Çeşitli suçlardan hapis cezaları bulunan 3 şahıs yakalandı

Çiftçilere 6 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Batman'da 223 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs operasyonla yakalandı

İki yeni uluslararası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı

Altın fiyatları güne yukarı yönlü seyirde başladı

Merkez'in faiz kararı sonrası dövizde son durum

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltında

Organize suç örgütlerine operasyon:158 gözaltı

ABD'nin Yemen’deki sivil katliamında şehit sayısı 33'e yaralı sayısı 80'e yükseldi

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ