• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor
GÜNDEM
Tarih: 11.07.2023 15:55
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Binada hafta içi 5 gün boyunca, 8-13 yaş arasındaki çocuklara “EkoKahraman” yaz kursları veriyor.
Kurulan Ekolojik Atölyede düzenlenen “EkoKahraman” programında çocuklara iklim değişikliği, habitat kaybı, çevre kirliliği gibi insan kaynaklı çevresel sorunlar hakkında bilgiler veriliyor.
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Ekolojik Bina’da yapılan yaz boyu devam edecek eğitimlerde minik kahramanlara hava, su, toprak, iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik konularında da özel etkinliklerle bilgiler veriliyor.
“Teorik anlatımlar pratikle pekişiyor”
Çocuklar öğrenmiş oldukları bilgileri farklı atölye çalışmalarıyla pekiştirebiliyor. Teorik anlatımın yanı sıra pratik yapma imkânı da bulan öğrenciler kendi yaşamlarını nasıl ekolojik bir yaşama dönüştürebileceklerini yaşayarak ve gözlemleyerek öğrenme imkanı buluyor.
Etkinlikler sonunda düzenlenecek “EkoKahraman Töreni” ile pelerin ve maskelerini takacak çocuklar doğayı koruyacaklarına dair söz vererek bu sözlerini ebeveynlerinin önünde tekrarlayacak. Kurs sonrası katılım sağlayan her öğrenciye EkoKahraman Kartı hediye edilecek. Bu kart ile 25 Aralık Panorama Müzesi, Doğal Yaşam Parkı ve Botanik Bahçesini ücretsiz ziyaret etme imkânı bulacaklar.
“Yeşil şehir Gaziantep için yeşil nesil çocuklar”
Atölye çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren eğitmen Elif Gürsoy, çalışmaların anaokulu çağından lise gruplarına kadar yapıldığını belirterek, “4 hafta süren programda her hafta farklı öğrenci grupları geliyor. Şu an ciddi bir küresel ısınma yaşıyoruz. Çocuklara her gün hava, su, toprak ile ilgili her gün yeni bir konuyu ele alarak günlük yaşamda neler yapabileceklerini eğlenerek öğretiyoruz. Amacımız çocukları daha şuurlu hale getirip çevreyi koruyan birer birey olmaları. Çocuklar çok keyif alıyor bizde çok keyif alıyoruz, onların öğrendiği her şey bizim için çok değerli Yeşil Şehir Gaziantep için yeşil nesil çocuklar yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
“Küresel ısınmayı, sularımızı nasıl koruyacağımızı öğrendik”
Eğitimlerde ağaçları ve doğayı nasıl koruyacağını öğrendiğini dile getiren 7’nci sınıf öğrencisi Koray Değerli, “Bu derslerde biyoçeşitliliği öğrendim. Örnek veriyorum ağaç derken bir sürü ağaç var, kuş derken bir sürü kuş çeşidi var onları öğrendim. Botanik bahçesine gittik, orda ilk önce ağaçlara baktık, sonra gelirken örnek su aldık, suları inceledik, sulardaki canlıları gördük. Ayrıca küresel ısınmayı, sularımızı nasıl koruyacağımızı öğrendik” dedi.
“Canlıların bu kadar yararlı olduğunu bilmiyordum”
Atölyeye ilk kez katıldığını belirten Bengisu Basar, eğitimlerde biyoçeşitlilik üzerine bilgiler verdiğini aktararak, “En önemli öğrendiğim şey küresel ısınmanın nasıl önüne geçebileceğimizi, su kıtlığa karşı suyumuzu nasıl koruyacağımızı canlılarımızın önemini öğrendim. Canlıların bu kadar yararlı olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

Otomobil transitin altına girdi, genç sürücü yaralandı

İran uçuş yasağını uzattı

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da balkon faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Otomobil transitin altına girdi, genç sürücü yaralandı

İran uçuş yasağını uzattı

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da balkon faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi