GÜNDEM 11.07.2023 15:55:06 0

Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor

Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Binada hafta içi 5 gün boyunca, 8-13 yaş arasındaki çocuklara “EkoKahraman” yaz kursları veriyor.
Kurulan Ekolojik Atölyede düzenlenen “EkoKahraman” programında çocuklara iklim değişikliği, habitat kaybı, çevre kirliliği gibi insan kaynaklı çevresel sorunlar hakkında bilgiler veriliyor.
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Ekolojik Bina’da yapılan yaz boyu devam edecek eğitimlerde minik kahramanlara hava, su, toprak, iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik konularında da özel etkinliklerle bilgiler veriliyor.
“Teorik anlatımlar pratikle pekişiyor”
Çocuklar öğrenmiş oldukları bilgileri farklı atölye çalışmalarıyla pekiştirebiliyor. Teorik anlatımın yanı sıra pratik yapma imkânı da bulan öğrenciler kendi yaşamlarını nasıl ekolojik bir yaşama dönüştürebileceklerini yaşayarak ve gözlemleyerek öğrenme imkanı buluyor.
Etkinlikler sonunda düzenlenecek “EkoKahraman Töreni” ile pelerin ve maskelerini takacak çocuklar doğayı koruyacaklarına dair söz vererek bu sözlerini ebeveynlerinin önünde tekrarlayacak. Kurs sonrası katılım sağlayan her öğrenciye EkoKahraman Kartı hediye edilecek. Bu kart ile 25 Aralık Panorama Müzesi, Doğal Yaşam Parkı ve Botanik Bahçesini ücretsiz ziyaret etme imkânı bulacaklar.
“Yeşil şehir Gaziantep için yeşil nesil çocuklar”
Atölye çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren eğitmen Elif Gürsoy, çalışmaların anaokulu çağından lise gruplarına kadar yapıldığını belirterek, “4 hafta süren programda her hafta farklı öğrenci grupları geliyor. Şu an ciddi bir küresel ısınma yaşıyoruz. Çocuklara her gün hava, su, toprak ile ilgili her gün yeni bir konuyu ele alarak günlük yaşamda neler yapabileceklerini eğlenerek öğretiyoruz. Amacımız çocukları daha şuurlu hale getirip çevreyi koruyan birer birey olmaları. Çocuklar çok keyif alıyor bizde çok keyif alıyoruz, onların öğrendiği her şey bizim için çok değerli Yeşil Şehir Gaziantep için yeşil nesil çocuklar yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
“Küresel ısınmayı, sularımızı nasıl koruyacağımızı öğrendik”
Eğitimlerde ağaçları ve doğayı nasıl koruyacağını öğrendiğini dile getiren 7’nci sınıf öğrencisi Koray Değerli, “Bu derslerde biyoçeşitliliği öğrendim. Örnek veriyorum ağaç derken bir sürü ağaç var, kuş derken bir sürü kuş çeşidi var onları öğrendim. Botanik bahçesine gittik, orda ilk önce ağaçlara baktık, sonra gelirken örnek su aldık, suları inceledik, sulardaki canlıları gördük. Ayrıca küresel ısınmayı, sularımızı nasıl koruyacağımızı öğrendik” dedi.
“Canlıların bu kadar yararlı olduğunu bilmiyordum”
Atölyeye ilk kez katıldığını belirten Bengisu Basar, eğitimlerde biyoçeşitlilik üzerine bilgiler verdiğini aktararak, “En önemli öğrendiğim şey küresel ısınmanın nasıl önüne geçebileceğimizi, su kıtlığa karşı suyumuzu nasıl koruyacağımızı canlılarımızın önemini öğrendim. Canlıların bu kadar yararlı olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

Diyarbakır'da tarihi gün!

Yurdun tamamında çarşambadan itibaren yağış bekleniyor

Yahudi çeteler, Filistin topraklarını gasp etmeye devam ediyor

HAMAS milletvekili Ebu Ras: Diyarbakır’daki bu topluluğunuzu Mescid-i Aksa da bekliyor

UNRWA: Gazze halkı açlık, susuzluk ve sağlık krizleriyle baş başa

İşgalciler Güney Lübnan’da bir aracı hedef aldı: 1 şehit, 1 yaralı

İmalat sektörüne destek, istihdam şartlarında kolaylık

Mevlid-i Nebi mesajı Diyarbakır’dan okundu: Amansız ve orantısız bir savaşın karşılığı ancak kutlu bir direniştir

Siyonist işgalciler Cenin’i yakıp yıkıyor: Kuşatma dördüncü ayına girdi

Diyarbakır’daki Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir coşkuyla başladı

UNRWA: Gazze'de 660 bin çocuk eğitimden mahrum

Gazze’de soykırım ağırlaşıyor: Şehit sayısı 51 bin 201’e yükseldi

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

DİTİB Fransa'nın II. Gençlik Zirvesi Paris'te gerçekleştirildi

Tulkerem açık hava hapishanesine döndü: Yüzlerce ev yıkıldı, binlerce aile zorla göç ettirildi

Gazze'de 7 şehit: Siyonist terör her yeri hedef alıyor

Diyarbakır büyük "Mevlid-i Nebi" etkinliğine hazır

Mescid-i Aksâ’ya baskın: Siyonistler bir kez daha kutsal mabedi kirletti

Ege Denizi'nde peş peşe depremler yaşanıyor

Sağlık Bakanlığı’ndan sezaryen kararı: Tıbbi zorunluluk yoksa artık yasak

Altın fiyatlarındaki artış düğün sezonunu olumsuz etkiliyor

Son 24 saatte Gazze’de 56 kişi şehit oldu

Yerlikaya’dan “Sürücü affı” açıklaması: Kesinlikle gündemimizde yok

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

TİGEM 700 küçükbaş hayvanı açık artırmayla satışa sunacak

"Narkokapan-Ankara" operasyonunda tutuklu sayısı 316'ya yükseldi

İşgalci Netanyahu: Soykırımı sonlandıracak ateşkes istemiyoruz!

Ticaret Bakanlığı 617 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı

Çileğin faydaları saymakla bitmiyor!

Yükleniyor