• BIST 100

    15740,74%-0,83
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,29% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6367,50% 1,94
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Ekonomiye ilişkin bazı düzenlemeler Resmi Gazete'de

20 Mart 2021, Cumartesi 19:05
20 Mart 2021, Cumartesi 19:05
Ekonomiye ilişkin bazı düzenlemeler Resmi Gazete
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ekonomiye ilişkin bazı düzenlemeler Resmi Gazete'de

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, Seyhan Nehri'nde 1949 ile 1951 yıllarında yaşanan taşkınlar nedeniyle binalarını boşaltmak durumunda kalanlara, üzerinde bina yapmak üzere DSİ tarafından tahsis edilen arazilerin mülkiyetinin rayiç bedeli üzerinden doğrudan satışını yapmaya arazi maliki idare yetkili olacak.

Doğrudan satış talep eden kişiler, düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından 6 ay içinde valiliğe müracaat edecek. Müracaat süresinin sonunda tüm başvuranların hak sahipliği, ilgili valilik bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve hak sahiplik durumları tespit edilecek. Tespit sonuçları başvuranlara tebliğ edilecek.

15 Mart 2020'den sonra ihalesi yapılmış ancak uygulama sözleşmesi imzalanmamış yap-işlet-devret projelerine ilişkin özel bütçeli kuruluşun yanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da borç üstlenim anlaşmasında taraf olabilecek.

Akşehir Gölü'nün Konya Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yer alan kıyı kesiminde, 1970'li yıllardan itibaren yapılan kadastro çalışmalarıyla şahıslara ait mülkiyetler ile kadastro harici bırakılmasına karar verilen yerlere ilişkin düzenleme yapılacak. Bu kapsamda, 4 Ocak 2019 tarihli kıyı kenar çizgisi dikkate alınarak söz konusu taşınmaz maliklerinin mülkiyet sorunları çözümlenecek.

Mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasını teşvik edecek düzenlemeler yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinde yer alan ilgili ödeneklerin, evrensel hizmet ödemelerinin yapılabilmesini teminen yıl içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bütçesine aktarılabilmesine imkan sağlanacak.

Bu kapsamda, uluslararası örneklere uygun şekilde, evrensel hizmet yükümlüsünün belirlenmesine yönelik yöntemlerin çeşitlendirilmesi, evrensel hizmet yükümlüsünün birden fazla işletmeci arasından belirlendiği hallerde net maliyet hesabına esas teşkil edecek yöntemin tanımlanması, evrensel hizmet yükümlülerine evrensel hizmet işine ilişkin bedelin yüzde 30'una kadar avans ödenebilmesi ve ortalama 18 ayı bulan ödeme periyotlarının kısaltabilmesine imkan tanınması amaçlanıyor.

Ayrıca evrensel hizmet kapsamında yürütülecek projelerde, zorunlu hallerde altyapı kurulumu gerektiren işlerde evrensel hizmet yükümlüsü olma şartı aranmayabilecek.

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda yapılan değişiklikle, 'hayvan sağlığı, hayvan refahı ve zootekni ile ilgili yaptırımlar' yeniden düzenleniyor.

Düzenlemeyle, işletme başına uygulanan idari para cezalarının hayvan başına uygulanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen esaslara uygun olarak hayvanlarını tanımlatmayan, hayvanlarını kayıt altına aldırmayan ve gerekli bildirimlerde bulunmayan hayvan sahiplerine, sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 50 lira, koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına 5 lira, diğer hayvan türleri için hayvan başına 50 lira, işletmelerini kayıt altına aldırmayan ve kayıt tutmayan hayvan sahiplerine ise işletme başına 200 lira idari para cezası verilecek.

Tanımlattırılmamış sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçiler, nakil sırasında yakalanmaları halinde gebe hayvanlar, 6 aylıktan küçük koyun ve keçiler ile bir yaşından küçük sığır cinsi hayvanlar hariç olmak üzere tüm masrafları sahibi tarafından karşılanarak en yakın kesimhanede kestirilecek ve sahibine teslim edilecek.

Tanımlattırılmamış gebe hayvanlar, 6 aylıktan küçük koyun ve keçiler ile bir yaşından küçük sığır cinsi hayvanlar nakil esnasında yakalanmaları durumunda kestirilmeyecek, sahibinin bilgisi dahilinde karantina altına alınacak. Karantinayla ilgili konular, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenecek.

TCDD'nin bazı yatırımlarının finansmanının, işletme bütçesinde yer alan finansman açıklarının ve TCDD Taşımacılık AŞ'ye yapılan sermaye transferi nedeniyle doğan açıklarının sermayesine mahsuben Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenmesi süresi 2023 yılı sonuna kadar uzatılacak. Bu süreyi 10 yıla kadar uzatmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda alan kılavuzlarının görev yapmaya devam edebilmelerine yönelik düzenleme yapılacak. Bu kapsamda kanuna 'alan kılavuzu' tanımı eklenecek.

Alan kılavuzu, 'Tarihi Alan Başkanlığınca belirlenen usul ve esaslara göre başkanlıkça düzenlenen kurs ve sınav sonucunda başarılı olan ve yetkilendirilen, ziyaretçilere Tarihi Alan ve Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgi veren kişi'yi ifade edecek.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu

Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti

İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi

Başakşehir’de cezaevi araçlarının karıştığı kazada 15 kişi yaralandı

Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 2 kişi tutuklandı

İDEV okullarda Mescid-i Aksa bilinci için etkinlikler düzenliyor

Yiğit: Tarımsal üretimin devamı için çiftçi desteklenmelidir

Şırnak’ta düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı

Lisede patlama: Dört öğrenci yaralandı

Şanlıurfa’da tek taraflı trafik kazası: 3 yaralı

Malatya'da otizm yaşam merkezi açılacak

Et fiyatlarının artması, vatandaşı sakatata yönlendirdi

Batman'da "işgalci asker istemiyoruz" açıklaması yapılacak

Putin’den ekonomi ve savunma çerçevesinde iş dünyasına çağrı

HÜDA PAR: Ali Şükrü Bey'i şehadetinin sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz

STK'lardan bölgemizde yapılan işgal ve saldırılara tepki

Yüksekova–Hakkari karayolu geçici olarak trafiğe kapatılacak

İran’da 120 kültürel alan ABD-siyonist rejim saldırılarında zarar gördü

Siyonist işgal çetesi Filistinlilerin hayvanlarını çalıyor

Çiftçilere 8 milyar 737 milyon liralık destek ödemesi yapılacak

Biber fiyatlarına yönelik denetim başlatıldı

Malatya'da bilgisayar ve robotik kodlama eğitimleri verilecek

Göçmen kaçakçılığına operasyon: 101 düzensiz göçmen yakalandı

Aydın’da 2 göçmen kaçakçısı ve 101 düzensiz göçmen yakalandı

Şubat ayında kurulan şirket sayısı arttı, kapananlar azaldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu

Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti

İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi