• BIST 100

    10613,82%-0,02
  • DOLAR

    40,45% 0,09
  • EURO

    47,52% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4456,77% -0,02
  • Ç. ALTIN

    7068,94% 0,00

Elazığ 'da Gazze protestosu: "Çifte vatandaş soykırımcılar cezalandırılmalı"

09 Nisan 2025, Çarşamba 02:01
09 Nisan 2025, Çarşamba 02:01
Elazığ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS'ın çağrısı üzerine, Elazığ El Aksa Platformu gençleri tarafından Elazığ'da, akşam namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi. 

Elazığ'da Demokrasi Meydanı’nda (PTT Meydanı) Gazze için yapılan basın açıklamasında, İncirlik Üssünün derhal millileştirilmesi, Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması, siyonist işgalcilerin soykırımında rol oynayan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılıp cezalandırılması ve Bakü-Tiflis-Ceyhan aracılığıyla siyonist işgale giden petrol vanasının kapatılması çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, kanaat önderlerinden Seyda Molla M. Beşir Varol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İbrahim Halil Tunç’un yaptığı basın açıklaması ile devam etti.

"İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin muhatabı olan aziz Gazze halkının her daim yanındayız"

HAMAS'a olan desteklerini ifade ederek açıklamaya başlayan Tunç, "Bugün burada İslam ümmetinin iftiharı olan kardeş HAMAS hareketinin meydanlara inilmesi çağrısı üzerine toplanmış bulunmaktayız. siyonist israilin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın üzerinden 550 gün geçerken, dimdik ayakta duran ve ümmetin izzetini muhafaza eden HAMAS hareketini can-ı gönülden selamlıyoruz. İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin muhatabı olan aziz Gazze halkının her daim yanındayız." ifadelerini kullandı.

"Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniye ahirette cehennem azabı olarak karşımıza çıkacaktır!"

Siyonist işgalcilerin Gazze halkına yönelik sistematik saldırılarına dikkat çeken Tunç, "Kadın, erkek, yaşlı, genç demeden Gazze halkını hedef alan siyonistler, anne karnındaki ceninleri dahi şehit etmektedir. Gazze’ye tek bir gram gıda sokulmasına bile izin vermeyen bu zalimler, Gazze halkını tamamen yok etmek istemektedir. Bu şartlar altında Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniye ahirette cehennem azabı olarak karşımıza çıkacaktır" dedi.

"Gazze için ayağa kalkmamak hangi vicdanın eseridir?"

Tunç, açıklamasında Gazze halkının yaşadığı trajediye dikkat çekerek, "Gazze'de şehit olan anneler hepimizin anneleridir. Şehit olan çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Gazze için ayağa kalkmamak hangi vicdanın eseridir? Şehit çocuğunu bir bez torbada taşıyan babanın acısını ağlayarak değil, ayağa kalkarak paylaşabiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Nasıl olur da 8 milyonluk israile sadece 'kahrol' demekle yetinirsiniz?"

Açıklamasına İslam ülkelerinin liderlerine seslenerek devam eden Tunç, "Sizler bir buçuk milyarlık İslam âleminin liderlerisiniz. Nasıl olur da 8 milyonluk israile sadece 'Kahrol' demekle yetinirsiniz? Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin fetvasına göre İslam ülkelerinin siyonist israile karşı derhal askeri müdahalede bulunması dini bir zorunluluktur. Filistin direnişi askeri ve mali açıdan desteklenmelidir." dedi.

"Gazze'ye Barış Gücü gönderilmesi artık bir istek değil, bir ihtiyaçtır"

Tunç, İslam ülkeleri arasında bir askeri ittifak kurulması gerektiğini belirterek, "Gazze'ye Barış Gücü gönderilmesi artık bir istek değil, bir ihtiyaçtır" dedi ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın geçmişte bu konuda öncülük ettiğini hatırlattı.

"İncirlik Üssü millileştirilmelidir. Kürecik Radar Üssü kapatılmalıdır. siyonist israilin soykırımında rol oynayan çifte vatandaşlar vatandaşlıktan çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır. Bakü-Tiflis-Ceyhan aracılığıyla israile giden petrol vanaları kapatılmalıdır." diyen Altınova, hükümete ivedilikle bu adımları atma çağrısında bulundu.

Tunç, açıklamayı şu sözlerle tamamladı: "Bizler Türkiye'deki Müslümanlar olarak Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz. Gazze için cihaddan geri durmayacağız. siyonist israil ve ABD'ye bu coğrafyayı dar edeceğiz. İsmail Heniyye, Yahya Sinvar, Muhammed Deif, Salih Aruri ve nice şehidin yolunu sürdüreceğiz." (İLKHA)

Mahalle sakinlerinden Dicle EDAŞ'a tepki: Kırık panolar yerine balkonlar kontrol ediliyor

Soykırım sürerken Filistin birliğine darbe: Abbas'tan anlaşmaları hiçe sayan karar

ÖSYM'den DGS'ye girenlere uyarı: Bilgilerin onaylanması için son tarih 31 Temmuz

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Öztürk: Ormanları korumak herkesin insani ve ahlaki sorumluluğudur

Endonezya'da Marapi yanardağı patladı

HAMAS'tan İslam ümmetine çağrı: Gazze için ayağa kalkın, sessiz kalanlar da suça ortaktır

Batman'da uyuşturucu ile mücadele için dijital destek: UYUMA

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Dr. Halil Fedai: Yaz sıcaklıkları kalp sağlığını tehdit ediyor

İşgalci rejim sabah saatlerinden bu yana 31 Filistinliyi şehit etti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Alanya’da 'Ailenin Korunması' temalı ziyaretler gerçekleştirdi

Diyarbakır'da hakkında 18 yıl hapis cezası olan firari yakalandı

Batman'da uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’dan Gazze’ye güçlü destek: “Gazze ölüyor, ayağa kalk!”

BBD Başkanı Uyanık: “Yerel basına destek şart, sansür hala sürüyor”

Filistin toprakları kalıcı olarak Yahudileştirilecek: Oylama bugün

MSB: Suriye, Türkiye’den resmi destek talep etmiştir; bu konuda çalışmalarımız devam ediyor

Kazaya karışan otomobil hurda yığınına döndü: 1 ölü 1 yaralı

Yaz Kur'an kursları tüm güzelliğiyle devam ediyor

İşgalci rejimin Gazze'deki medya katliamı: Şehit gazeteci sayısı 231'e yükseldi

Almanya'da Gazze için toplandılar: "Katliama sessiz kalanlar suç ortağıdır"

MAZLUMDER: Acil çağrı; 'Bir Abdulhafız daha kurban olmasın!'

Lazzarini: israil, Gazze'deki vahşetleri raporlayan BM personelinin ülkeye girmesini yasakladı

HÜDA PAR İlçe Başkanından yetkililere çağrı: Halkın menfaatleri şahsi çıkarlara kurban edilmemeli

İşgalci rejim Batı Şeria'da baskın ve alıkoyma terörü estirdi

Genç ASKON Batman Şubesi’nden Basın Bayramı Buluşması: “Geleceğin İş İnsanlarını Yetiştiriyoruz”

Hizbullah Lideri Şeyh Naim Kasım: Gazze için bir araya gelin düşman büyükelçiliklerini kapatın

Basın Bayramı Acı Bir Tablonun Gölgesinde Kutlanıyor

111 yardım kuruluşundan çağrı: Gazze'deki savaş ve açlık son bulmalı

BAMMED: “Gazetecilik Halkın Sesi, Vicdanın Kalemidir”

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mahalle sakinlerinden Dicle EDAŞ'a tepki: Kırık panolar yerine balkonlar kontrol ediliyor

Soykırım sürerken Filistin birliğine darbe: Abbas'tan anlaşmaları hiçe sayan karar

ÖSYM'den DGS'ye girenlere uyarı: Bilgilerin onaylanması için son tarih 31 Temmuz

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Öztürk: Ormanları korumak herkesin insani ve ahlaki sorumluluğudur

Endonezya'da Marapi yanardağı patladı

HAMAS'tan İslam ümmetine çağrı: Gazze için ayağa kalkın, sessiz kalanlar da suça ortaktır

Batman'da uyuşturucu ile mücadele için dijital destek: UYUMA