• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Elazığ 'da Gazze protestosu: "Çifte vatandaş soykırımcılar cezalandırılmalı"

GÜNDEM 9.04.2025 14:01:33 0
Elazığ

HAMAS'ın çağrısı üzerine, Elazığ El Aksa Platformu gençleri tarafından Elazığ'da, akşam namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi. 

Elazığ'da Demokrasi Meydanı’nda (PTT Meydanı) Gazze için yapılan basın açıklamasında, İncirlik Üssünün derhal millileştirilmesi, Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması, siyonist işgalcilerin soykırımında rol oynayan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılıp cezalandırılması ve Bakü-Tiflis-Ceyhan aracılığıyla siyonist işgale giden petrol vanasının kapatılması çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, kanaat önderlerinden Seyda Molla M. Beşir Varol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İbrahim Halil Tunç’un yaptığı basın açıklaması ile devam etti.

"İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin muhatabı olan aziz Gazze halkının her daim yanındayız"

HAMAS'a olan desteklerini ifade ederek açıklamaya başlayan Tunç, "Bugün burada İslam ümmetinin iftiharı olan kardeş HAMAS hareketinin meydanlara inilmesi çağrısı üzerine toplanmış bulunmaktayız. siyonist israilin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın üzerinden 550 gün geçerken, dimdik ayakta duran ve ümmetin izzetini muhafaza eden HAMAS hareketini can-ı gönülden selamlıyoruz. İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin muhatabı olan aziz Gazze halkının her daim yanındayız." ifadelerini kullandı.

"Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniye ahirette cehennem azabı olarak karşımıza çıkacaktır!"

Siyonist işgalcilerin Gazze halkına yönelik sistematik saldırılarına dikkat çeken Tunç, "Kadın, erkek, yaşlı, genç demeden Gazze halkını hedef alan siyonistler, anne karnındaki ceninleri dahi şehit etmektedir. Gazze’ye tek bir gram gıda sokulmasına bile izin vermeyen bu zalimler, Gazze halkını tamamen yok etmek istemektedir. Bu şartlar altında Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniye ahirette cehennem azabı olarak karşımıza çıkacaktır" dedi.

"Gazze için ayağa kalkmamak hangi vicdanın eseridir?"

Tunç, açıklamasında Gazze halkının yaşadığı trajediye dikkat çekerek, "Gazze'de şehit olan anneler hepimizin anneleridir. Şehit olan çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Gazze için ayağa kalkmamak hangi vicdanın eseridir? Şehit çocuğunu bir bez torbada taşıyan babanın acısını ağlayarak değil, ayağa kalkarak paylaşabiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Nasıl olur da 8 milyonluk israile sadece 'kahrol' demekle yetinirsiniz?"

Açıklamasına İslam ülkelerinin liderlerine seslenerek devam eden Tunç, "Sizler bir buçuk milyarlık İslam âleminin liderlerisiniz. Nasıl olur da 8 milyonluk israile sadece 'Kahrol' demekle yetinirsiniz? Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin fetvasına göre İslam ülkelerinin siyonist israile karşı derhal askeri müdahalede bulunması dini bir zorunluluktur. Filistin direnişi askeri ve mali açıdan desteklenmelidir." dedi.

"Gazze'ye Barış Gücü gönderilmesi artık bir istek değil, bir ihtiyaçtır"

Tunç, İslam ülkeleri arasında bir askeri ittifak kurulması gerektiğini belirterek, "Gazze'ye Barış Gücü gönderilmesi artık bir istek değil, bir ihtiyaçtır" dedi ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın geçmişte bu konuda öncülük ettiğini hatırlattı.

"İncirlik Üssü millileştirilmelidir. Kürecik Radar Üssü kapatılmalıdır. siyonist israilin soykırımında rol oynayan çifte vatandaşlar vatandaşlıktan çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır. Bakü-Tiflis-Ceyhan aracılığıyla israile giden petrol vanaları kapatılmalıdır." diyen Altınova, hükümete ivedilikle bu adımları atma çağrısında bulundu.

Tunç, açıklamayı şu sözlerle tamamladı: "Bizler Türkiye'deki Müslümanlar olarak Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz. Gazze için cihaddan geri durmayacağız. siyonist israil ve ABD'ye bu coğrafyayı dar edeceğiz. İsmail Heniyye, Yahya Sinvar, Muhammed Deif, Salih Aruri ve nice şehidin yolunu sürdüreceğiz." (İLKHA)

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İpsala Sınır Kapısı'nda 17 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD’den Yemen’deki bya yaptırım

Porto Riko karanlığa gömüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ