• BIST 100

    10607,83%0,54
  • DOLAR

    41,98% 0,04
  • EURO

    48,85% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5599,28% 1,25
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Elazığ'da Kudüs ve Filistin için destek çağrısı

01 Şubat 2025, Cumartesi 18:44
01 Şubat 2025, Cumartesi 18:44
Elazığ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs ve Filistin'deki işgallere karşı direnişin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, Cuma namazının ardından yapılan basın açıklamasında, Kudüs ve Filistin’deki işgallere karşı direniş çağrısı yapıldı.

Karakoçan Peygamber Sevdalılar Temsilcisi Hasan Durmaz, konuşmasında, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğunu hatırlatarak, bu kutsal toprakların tarihi ve dini önemine değindi. Durmaz, bu topraklarda yaşanan vahşetlerin, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden birini oluşturduğunu belirtti.

İki yıldır Gazze'deki insanlık dramına dikkat çeken Durmaz, yaklaşık 50 bin kişinin katledildiğini ve 100 binin üzerinde insanın yaralandığını belirterek, "Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimizin, kadın ve çocukların gördükleri zulüm, kelimelerle ifade edilemeyecek boyuttadır" dedi.

Durmaz, siyonist rejimin büyük Yahudi devleti kurma hayallerinin yıkılma sürecine girdiğini vurgulayarak, Gazze'deki mücahitlerin imanlarıyla büyük bir direniş gösterdiğini ve bu direnişin İslam dünyasında bir uyanışa vesile olduğunu siyonist rejimin 1967'den bu yana ilk defa büyük darbelerle karşılaştığını ifade ederek, Gazze'deki mücahitlerin, tüm askeri ve teknolojik üstünlüklere rağmen siyonistlere karşı zafer kazandığını belirtti.

Durmaz, "Bugün Kudüs işgal altında, Mescid-i Aksa işgal altında, Filistin işgal altında… Efendimiz, önderimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (aleyhisselatu ve's-selam) üzerinde Miraç’a yükseldiği; Hazreti İsa, Hz. Süleyman gibi daha birçok peygambere vatan olmuş, Kur’an’ın mukaddes ilan ettiği şerefli topraklar insanlık tarihinin en pis, en alçak, en cani yaratıklarının tahakkümü altında. Bu mübarek topraklarda korkunç vahşetler işleniyor. Beşikteki bebeklerin, masum yavruların, iffet abidesi kadınların, dinlerinin izzeti için her şeylerini fedaya hazır erkeklerin canlarına kıyılıyor, mallar talan ediliyor, şehirler, kasabalar harabeye çevriliyor, mabetler, camiler, mescitler yakılıp yıkılıyor.” dedi.

Durmaz, “Allah’ın izniyle siyonist rejimin büyük Yahudi devleti hayali korkunç bir kâbusa dönüşerek, siyonist varlığı yok oluşa sürükleyecektir. Bu yok oluşun başlangıcı da 19 Ocak tarihinde başlamıştır. Amerika’ya, Batıya güvenen siyonist rejimin bu çılgınlığı İslam dünyasında büyük bir uyanışa vesile olmuş durumdadır. Siyonistler zulümlerini artırdıkça karşılarında daha güçlü bir direniş bulmuş, kan kaybetmiş ve sonuçta ateşkes yapmak zorunda kalmıştır. Gazze’deki mücahitler iman varsa imkânın var olduğunu tüm ümmete yeniden göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Durmaz, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Allah’ın izniyle Kudüs mutlaka kurtulacaktır. Bu, Allah’ın, Kur’an’ın ve Peygamberimizin müjdesidir. Kudüs’ün özgürlüğü için şimdi daha fazla mücadele etme zamanıdır." (İLKHA)

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes

Dr. Demirbaş: İyot eksikliği metabolizmadan zekâya kadar her şeyi etkiliyor

Mardin’de 11’incisi düzenlenen “Gıda ve Tarım” fuarı açıldı

Batman’da apartman yangını: 1 İtfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi

Trump: israil, Batı Şeria'yı ilhak ederse ABD desteğini kaybedecek

Kızıltepe Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahiplerine yönelik kermes

Şanlıurfa’da Gazze için onlarca kermes düzenleniyor

Batman Engelliler Derneği'nin projesine bakanlıktan destek

Toplumun inancıyla yine barışamıyorlar: DEM Parti, çocukların namaz kılıp tesettüre bürünmesini hazmedemedi

Sivas’ta foseptik temizliği sırasında 2 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sağlam: Van'da Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı düzenleyeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Gaziantep'te gençlerle bir araya geldi

İşgalcilerin Gazze saldırılarında şehit sayısı 68 bin 280’e yükseldi

Gaziantep'te 41 yıllık evli vatandaşlar kutsal topraklara uğurlandı

Batman'da "yaşlılık ve toplumsal hayat" söyleşisi gerçekleştirildi

Vali Canalp: Batman, kütüphanecilikte Türkiye'ye örnek olacak

Batman'da üniversite gençlerine manevi destek standı

Gaziantep'te aranan 12 şüpheli yakalandı

Yarım asırdır saat tamirciliği yapan Abdurrahman Usta: Mesleğimiz değerini kaybetti ama sevgiyle devam ediyorum

Batman'da öğrencilere gümrük mesleği ve kaçakçılıkla mücadele eğitimi

Merkez Bsı rezervlerinde rekor: 198 milyar 442 milyon dolar

Batman İŞKUR, engelli istihdam hedefini aştı

Batman'da Kur'an'ı Kerim kursları yoğun ilgi görüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, vefa konağında yaşlılarla bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes