RÖPORTAJ 26.02.2025 15:41:32 0

Emekli Albay Çelenk: 28 Şubat, dindarlığın teröristten daha tehlikeli olduğunu bu topluma dayatmaktı

Emekli Albay Çelenk: 28 Şubat, dindarlığın teröristten daha tehlikeli olduğunu bu topluma dayatmaktı
Haberi Sesli Oku

28 Şubatta dindarlığın teröristten daha tehlikeli olduğu algısının toplum dayatıldığını belirten 28 Şubat mağduru Emekli Albay Arif Çelenk, yaşadığı baskıları ve dini inancı nedeniyle gördüğü zulümleri anlatarak, 28 Şubat'ın FETÖ ve cuntacıların ortak op

Askeri vesayetin öncülüğünde yargı, bürokrasi, medya ve sermaye bileşenlerinin kirli ittifakıyla İslam'ı ve onun yaşamdaki pratiklerini hedef alan 28 Şubat süreci, Türkiye tarihinde kara bir leke olarak duruyor.

Halkın alışageldiği darbelerden farklı olan 28 Şubat, İslam düşmanı bütün kesimlerin seferber edildiği, icrasında sivillerin etkin rol oynadığı bir darbeydi. Bu süreçte dönemin cumhurbaşkanının, muhalefetin, sendikaların, üniversite yönetimlerinin, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle İslami kesime yönelik adeta bir cadı avı başlatıldı. Haber etiğini ayakları altına alan kartel medyası da ajitasyon ve manipülasyonlarla darbenin önemli bir ayağını oluşturdu.

Bu karanlık dönemde milyonlarca kişi fişlendi. Başörtülü kız öğrenciler okullarından uzaklaştırıldı. Binlerce memur, dindar oldukları için işlerinden atıldı. Tüm kamusal alanda dindarlara yönelik baskı ve zulüm uygulandı. Cunta tarafından oluşturulan Batı Çalışma Grubu (BÇG), tüm kurum ve kuruluşları denetleyerek dindar insanları buralardan uzaklaştırdı.

28 Şubat döneminde Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir'in imzasıyla ordudan ihraç edilen Emekli Albay Arif Çelenk, o gün yaşananları İLKHA muhabirine anlattı.

"28 Şubat, dindarlığın teröristten daha tehlikeli olduğunu bu topluma dayatmaktı"    

Bu yıl 28 Şubat'ın 28'inci yıldönümü olduğunu belirten Çelenk, "Her geçen gün 28 Şubat'ın ne kadar daha büyük tehlike olduğunu ve bu millet için ne kadar büyük bir deprem etkisi oluşturduğunu görüyoruz. 28 Şubat'ta dindarlığın teröristten daha tehlikeli ve kötü olduğunu bu topluma dayatmak ve aktarmak için yapılan bir çalışmadır. 28 Şubat, inançlı kesimin bastırılarak BÇG denilen dış güçlere bağlı mihrakların etkisiyle, sermayesiyle, medyasıyla, üniversiteleriyle, cumhuriyet yürüyüşleriyle ve yargısıyla bu milleti topyekûn söndürüp dış güçlerin bu ülkeye hakim kılma senaryosudur." dedi.

"Öğrencilerime 'oruç tutmayın' demediğim için hapishaneye attılar"

İlahiyatçı bir subay olarak TSK'ya alındığını kaydeden Çelenk, "Askeri okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersi vermek üzere bu amaçla alınan bir kişiydim. İlahiyatçı olduğum için dini anlatan ve müfredattaki konuları işleyen bir kimlikte olmama rağmen öğrencilerime 'oruç tutmayın' demediğim için hapishanelerde yattığımın bir gereğidir 28 Şubat." ifadelerini kullandı.

"Cuntacılar, Müslümanlar üzerinden prim yaparak terfi etme harekâtı yaptılar"

28 Şubat'ta okullarda öğrenci üzerinden etkili oluyoruz diyerek kıtalara sürgün edildiğini vurgulayan Çelenk, "Kıtalara sürgün edilince bir ilahiyatçı olarak kışlanın içerisinde cuma namazına gittiğimiz için askeri mahkemelere verilmenin bir gereğidir 28 Şubat. Balıkesir'den Çanakkale'ye sürgün ederek daha çok ceza alabilmek ve gözdağı vererek 'ben bütün irticacıları askeri mahkemeye gönderiyorum' diyerek bizim üzerimizden prim yaparak terfi etme harekâtı yaptılar. Dindarlığın terörden daha tehlikeli olduğu muamelesi bizzat ilahiyatçı subay olarak yaşamış bir kişiyim." şeklinde konuştu.

"28 Şubat, FETÖ ve cuntacıların ortak operasyonun bir gereğiydi"

28 Şubat dış güçlerin dayatmasıyla bu ülkedeki manevi değerlere bağlı insanların bir tasfiye hareketi olduğunu kaydeden Çelenk, "Elhamdülillah başarılmadı. Esasında 28 Şubat, inancımızdan dolayı bizler atıldık. İki tehlike arasında bırakıldık. İbadeti gizli yapacaksın, imayla namaz kılacaksın ve FETÖ'nün yanına itileceksin. Bir diğeri de ya da bunların hiçbirini yapmayacaksın, din düşmanı olacaksın. Bu kez de cuntacıların yanına gideceksin. 28 Şubat, FETÖ ve cuntacıların ortak operasyonun bir gereğiydi." diye belirtti.

"28 Şubat bir tasfiye harekâtıydı"

İnancımızdan dolayı atıldığımız halde, 28 Şubat'ta koruma ve kollama altındaki FETÖ'cüler atılmadığını ifade eden Çelenk, "Onun için 28 Şubat bir tasfiye harekâtıydı. Bu tasfiye sadece inançlı kesimin boşaltılması değil, yerine cuntacı zihniyeti alınarak askerinin demografik yapısının değiştirilmesi ve millete daha büyük oluşturacak unsurların organize edilmesiyle mümkündü." diye konuştu. (İLKHA)

HAKSİAD'dan bayram mesajı   

Sivas'ta feci kaza: 5 yaralı

Kanada'da orman yangını: 31 bin kişi için tahliye kararı

Vali Zorluoğlu: Yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

NATO en büyük silahlanma programında anlaştı

Lula da Silva: Gazze'de yaşananlar savaş değil, kadınlara ve çocuklara yönelik bir soykırım

Rusya’da tren hattında patlama

Amasya'da trafik kazası: 8 yaralı

Bingöl'de kurban denetimleri devam ediyor

Siyonist işgalciler Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorluyor

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 3 kişi yakalandı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Bayram, gönül köprülerinin yeniden kurulduğu zamandır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bayramımız buruk, Gazze'de İsmaillerimiz kurban ediliyor

Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tedavisi gören kişi öldü

3 binden fazla araç taşıyan gemide yangın: Lityum iyon pilleri her an patlayabilir

Malatya’da minibüs devrildi:  4 yaralı

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kuzey Kore'den Rusya'ya şartsız destek 

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırıda 15 şehit

Yükleniyor