Emir Karetekin diyarından Battal gazi diyarına 'yardım' seferberliği

Tarih: 09.02.2023 18:40
Emir Karetekin diyarından Battal gazi diyarına
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Emir Karetekin diyarından Battal gazi diyarına 'yardım' seferberliği

Çankırı Karatekin Üniversitesi, acil ihtiyaç malzemelerini ve gönüllü personelini deprem bölgesine gönderdi.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, depremde zarar gören vatandaşlar için tüm tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. 6 bin kumanyayı, Kızılay ve AFAD vasıtasıyla deprem bölgesine gönderdiklerini ifade eden Çiftçi, 'Arama kurtarma ekiplerimiz başta olmak üzere, düzenleyici ve iyileştirici faaliyetlere katılan ekiplerimiz ile depremzedelere sıcak yemek, güvenlik ve barınma gibi konularda destek vermek amacıyla ekiplerimiz bulunuyor. Depremin olduğu ilk günden itibaren günlük 6 bin kumanyayı, Kızılay ve AFAD aracılığıyla deprem bölgesine gönderdik ve göndermeye de devam ediyoruz' dedi.
Rektör Çiftçi, 'Ayrıca, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümündeki uzman hocalarımız ve öğrencilerimiz de bölgede hayat kurtarmak için yoğun gayret içerisindeler. Özellikle Hatay, Samandağ, Antakya, Adıyaman ve Besni ilçelerinde arama-kurtarma faaliyetleri yapan ekiplerimizin, vatandaşlarımızın hayatlarının kurtarılmasına vesile olmaları ise bizleri son derece mutlu etti. Temennimiz, can kayıplarının daha fazla olmaması ve milletçe bir araya gelerek bu sıkıntıların bir an evvel üstesinden gelebilmemiz yönünde' diye konuştu.
18 kişilik ekibi de Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne yönlendirdiklerini ifade eden Çiftçi, 'Bu ekibimiz, günlük binlerce kişiye sıcak yemek ve barınma desteği sağlayacak. Ekibimiz ile birlikte, birinci derecede temel ihtiyaç malzemeleri olan; su, meyve suyu, kumanya, battaniye ve ısıtıcı gibi malzemeleri de bölgeye gönderiyoruz. Bu koordinasyonun sağlanmasına vesile olan başta YÖK Başkanımız olmak üzere, tüm Yükseköğretim Kurulu yöneticileri ile rektörlerimize teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',98044,98045,98046,98047,98048']

Ehliyet sınavında usulsüzlük yapan 40 kişi tutuklandı

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Bingöl'de aranan 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Trump: Gazze'de bu hafta ateşkes anlaşması olabilir

Bingöl-Diyarbakır karayolunda korkutan yangın

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Gazze'de bir günde en az 70 şehit

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yükleniyor