• BIST 100

    13989,52%-0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,55% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6065,11% 1,38
  • Ç. ALTIN

    9945,44% 1,10

"Emperyalistler bütün pervasızlıkları ile Müslüman coğrafyaya saldırıyor"

08 Ekim 2024, Salı 12:04
08 Ekim 2024, Salı 12:04
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki STK'lar tarafından Gazze'nin direnişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elektrik kurumu kavşağından Yüzüncüyıl Parkı'na kadar sloganla eşliğinde yürüyen vatandaşalar, akabinde düzenlenen basın açıklamasına eşlik etti.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Esat Aktanbaş,"Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah adına İslam’a ve Müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır." ayetiyle başladı.

"Rabbim ellerinize ve yüreklerinize dert vermesin"

Gazzeli mücahitlerin direnişine selam yollayan Aktanbaş, "Aksa Tufanı direnişinin seneyi devriyesi münasebetiyle bizleri bir araya getiren Allah'a hamd olsun. Filistinli kardeşlerimiz geçen sene bugün on yıllardır siyonist çetelerin işgali altında bulunan topraklarına taarruz hareketi gerçekleştirmiş, İslam'ın ve Müslümanların izzetini, canları pahasına savunmuşlardır. Ümmetin yeniden dirilişinin Filistin topraklarında ve işgal altında bulunan bütün İslam topraklarında ancak ve ancak İslami mücadele ile olabileceğini bütün dünyaya yeniden bir daha haykırmıştır. Yüzyıldan fazladır batıın işgali altında bulunan İslam coğrafyasında Filistinli kardeşlerimizin bu taarruzunu ve tam bir yıldır verdikleri destansı mücadeleyi Kahta sivil toplum kuruluşları olarak selamlıyoruz. Rabbim ellerinize ve yüreklerinize dert vermesin. Yüce Rabbimiz, 'Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz.'" dedi.

"Bütün pervasızlıkları ile Müslüman coğrafyaya saldırıyorlar"

siyonist işgalin hedef gözetmediğine değinen Aktanbaş, "İslam coğraflarını işgal edenlerin gücü onların tanklarından, tüfeklerinden, uçaklarından kaynaklanmıyor. Asker sayılarının çokluğundan, gelişmiş teknolojilerinden de kaynaklanmıyor. Batıl bütün pervasızlığını, azgınlığını, gücünü bizlerin parçalanmışlığımızdan, bölünmüşlüğümüzden, dünyaya olan bağlılığımızdan alıyor. Biliyoruz ki birlik güçlendirir, azmi arttırır, cesareti kavileştirir. Ayrılık zayıflatır, gücü böler, cesareti kırar. Filistin, İslam toprağıdır. Anadolu gibi, Bosna gibi, Kazan gibi, Endülüs gibi...Bizler İslam’a iman etmiş kişiler olarak İslam’ın her karış toprağı için mücadele etmekle sorumluyuz. Her karış toprağımızı batılın zalim çizmelerine ezilmekten kurtarmakla mükellefiz.  Hayatımızın  ana odağına koymakla sorumluyuz. Anadolu coğrafyasını bizlere vatan kılan ecdadın azmini, cehdini, şuurunu taşımadığımız zaman, tıpkı Endülüs gibi bu toprakların da Batıl tarafından işgali işten bile olmayacaktır. Bundan mütevellit, Kudüs’ü savunmak İstanbul’u savunmaktır. Filistin’i savunmak Anadolu’yu savunmaktır. Beyrut’u, Şam’ı, savunmak Diyarbakır’ı, Konya’yı savunmaktır. siyonist çete ve sahibi emperyalistler bütün pervasızlıkları ile Müslüman coğrafyaya saldırıyor. Hiçbir kural, hiçbir ilke, hiçbir değer gözetmeden beldelerimizi talan etmekte, yok etmeye çalışmaktalar." ifadelerini kullandı.

"Unutmayalım gecenin en karanlık anı gündüze en yakın andır"

Zaferin yakın olduğuna değinen Aktanbaş, "Batıl, topyekun bir saldırı başlatmış bulunmaktadır. Dünya iktidarını ellerinde bulunduran güruhlar adeta dünyayı yekle yeksan edecek bir savaşa sürüklemektedirler. Bu varoluş savaşında tek seçeneğimiz var. Topyekûn savaşa ancak topyekûn cevapla karşı durabiliriz. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla,  bir vücudun azaları misali yekvücut olarak ancak bu habis urlardan ülkemizi ve Müslüman beldeleri koruyabiliriz. Unutmayalım gecenin en karanlık anı gündüze en yakın andır. Ve yine unutmayalım ki direniş diriltir, mücadele özgürleştirir. İlahi vaaddir. Birlik olursak zafer Müslümanlarındır. Yüce Rabbimiz, 'Eğer bir yara aldıysanız, o kavme de benzeri bir yara değmiştir. İşte o günleri biz onları insanlar arasında devrettirip dururuz. Bu, Allah'ın iman edenleri belirtip-ayırması ve sizden şahidler (veya şehidler) edinmesi içindir. Allah, zulmedenleri sevmez'" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gazze'de soğuk can aldı: 3 şehit, ateşkes ihlalleri sürüyor

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller

AFAD: Yoğun kar yağışında 22 bin 813 personel görev aldı

Balkanlar’da ortak savunma hamlesi

Siirt'te gebe kadın karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

Uçak seferlerine kar yağışı engeli

Türkiye enerji filosuna iki yeni sondaj gemisi kattı

Siirt'te yaralanan 7 yaşındaki çocuk karlı yollar aşılarak hastaneye ulaştırıldı

Doğu Akdeniz için soğuk hava uyarısı

Çin’in Tayvan çevresindeki tatbikatı ikinci gününde

Ağrı'da okullara kar tatili

Güney Kore'den yeni nükleer reaktör kararı

Nijerya'da 25 katlı binada yangın: 5 ölü, 12 yaralı

Bingöl’de kaygan yol kazaya neden oldu: 1 yaralı

Belçika'da iki tramvay çarpıştıı: 9 yaralı

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

Zonguldak'ta iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ABD’den İran ve Venezuela’daki 10 kuruluş ve kişiye yaptırım

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Enerji gibi temel ihtiyaçlarda devlet daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Tayland: Kamboçya sınırına duvar inşa etmeyi planlıyoruz

Karayolları, yoğun kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı

Letonya, Rusya sınırına 280 kilometrelik çit inşa etti

Yükseköğretim ile savunma sanayi arasında stratejik iş birliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de soğuk can aldı: 3 şehit, ateşkes ihlalleri sürüyor

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi