Tarih: 17.10.2024 12:40

Enerji maliyetleri, güneş enerjisi kullanımını artırdı

Facebook Twitter Linked-in

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Makine Yüksek Mühendisi Hakkı Keskin, günümüzdeki enerji ihtiyacı ve kullanımı nedeniyle güneş panellerine olan talebin önümüzdeki yıllarda hızla artacağını söyledi.

Güneş panelleri sayesinde çiftçinin, üreticinin elektriğini sıfır maliyetle ürettiğini belirten Keskin, üreticilerin panellerden elde ettikleri fazla elektriği ise satabildiklerini ifade etti.

Elektriği olmayan bazı bağ evlerinde ise batarya sistemli güneş panelleri kurularak elektrik ihtiyaçlarının da karşılandığını dile getiren Keskin, güneş panellerinin büyük bir ihtiyacı karşıladığını kaydetti.

"Paneller artan maliyetlere alternatif"

Mühendisi Keskin

Batman'da güneş paneli sistemlerine talebin her geçen gün arttığını vurgulayan Keskin, "Her geçen yıl bir sonraki yıla göre katlanarak güneş enerjili panel talebi artıyor. Güneş panelinden elektrik ihtiyacını karşılama zamanla temel ihtiyaç haline geliyor. Çünkü artan akaryakıt ve elektrik maliyetlerine alternatif olarak enerjisi sonsuz ve çevreci olması güneş panellerine talebi artırıyor." dedi.

"Enerji panelleri maliyetini kısa sürede çıkarıyor"

Batman'ın güneş ışını alan bir noktada olduğunu dile getiren Keskin, "Bölgemizde özellikle tarımsal sulamada çok proje kuruyoruz ve organize sanayi bölgesinde de kullanım sayısı her geçen gün artmaktadır. Çünkü sanayi bölgesinde kurulan enerji paneli, maliyetini 2 buçuk yılda çıkartıyor. Hatta tarımsal sulama yapanlar bir yılda bu maliyetini çıkarmaktadırlar." diye konuştu.

"Şu an her yerde güneş panelleri var"

Güneş panellerinin doğaya da çok faydasının olduğuna dikkat çeken Keskin, şöyle devam etti:

"Çünkü panellerde akaryakıt tüketimi yok, ses gürültüsü yok, çevreye herhangi bir karbondioksit salınımı yok. Bununla beraber güneş panelleri kesinlikle tam çevreci bir sisteme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ekonomi anlamında da cazip olması talebi artırmaktadır. 10 yıl önce bölgemizin hiçbir yerinde güneş paneli görmezken şu anda her yerde görebiliyorsunuz. Bu da güneş paneli kullanım oranının gittikçe arttığını göstermektedir. Çünkü petrolün bir ömrü var ve piyasadan silinme yoluna gidebilir. Onun için alternatif enerji üretimlere yönelmeler olacaktır." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —