GÜNDEM 6.12.2023 14:25:06 0

Engelleri kaldıran merkez

Engelleri kaldıran merkez
Haberi Sesli Oku

Engelleri kaldıran merkez

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi kurulduğu günden bu yana 3 bin 583 danışana hizmet verdi.
Türkiye’de devlet destekli tüm engel gruplarına rehabilite ve sosyal eğitim hizmeti sunan ilk ve tek merkez olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nden özel ihtiyaçlı bireyler, gaziler ve aileleri ücretsiz olarak hizmet alabiliyor.
Şahinbey ilçesinde Burç Ormanı yanında tahsis edilen arsa üzerinde 13 bin 800 metrekare kapalı, 18 bin 640 metrekare de açık alanda hizmet veren merkez destek eğitim ve eğitime destek birimleri olarak iki ana eğitim bölümünden oluşuyor. Destek eğitim birimlerinde özel ihtiyaçlı bireylere hastane ve RAM raporları doğrultusunda bireysel ve grup eğitimleri planlı ve programlı bir şekilde veriliyor. Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı, İşitime Engelli Bireylere Destek Programı, Zihinsel Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, Otizm Destek Eğitim Programı, Bedensel Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı, Göreme Engelli Bireylere Destek Eğitim Programı ve Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı danışanlara verilen özel eğitimler arasında yer alıyor.
Kendi kendine yetebilen özel ihtiyaçlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen merkezde verilen eğitimler oluşturulan sosyal alanlar ile destekleniyor. Bu alanlar içerisinde; kapalı spor salonu, yüzme havuzu, hidroterapi, mini atölye, karanlık oda, fitness salonu, sesli kütüphane, oyun ve egzersiz odası ve kuaförlük atölyesi yer alıyor.
Merkez bünyesinde yer alan alanında uzman diyetisyen, hemşire ve hasta bakım personelleri ile danışanlara beslenme konusunda bilinçlendirme eğitimleri verilip engel gruplarına göre beslenme programları düzenleniyor. Sağlık personelleri tarafından yapılan sağlık kontrol uygulamaları ile bireylerin yaşam kalitelerini arttırılması hedefleniyor.
Engelsiz Kent Gaziantep sloganıyla hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi özel ihtiyaçlı bireylerin sosyal hayat ve toplumsal yaşam becerileri kazandırmak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kurum bünyesinde hizmet veren 6 psikolog, 1 psikolojik danışman ve sosyal hizmetler uzmanı ile engelli bireylere ve ailelerine rehabilitasyon sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri danışmanlık hizmetleri veriliyor.

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Yükleniyor