Enkaz alanında panik

Tarih: 08.02.2023 15:51
Enkaz alanında panik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Enkaz alanında panik

Gaziantep’te arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bir binada çalışan vincin sabit tutmaya çalıştığı beton bloğun parçalanması üzerine adeta yürekleri ağzına geldi. İşlerin durduğu esnada meydana gelen artçı deprem nedeniyle de vatandaş ve görevliler büyük panik yaşadı. O anlar ise İHA kameralarına yansıdı.
Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde ilk depremde yıkılan 11 katlı Emre Apartmanı’nda yaklaşık 60 saattir arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. İş makineleri yardımıyla yürütülen çalışmalarda önce vinç yardımıyla enkazdaki ağır beton bloklar havaya kaldırılarak sabitleniyor. Ardından enkazın içerisinde yol açan ekipler, içeriden aldıkları seslere göre enkaz altındaki yaralıyı kurtarma çalışması yürütüyor.

Beton blok tuzla buz oldu
Çöken apartmanın enkazın en üstünde bulunan beton bloklardan biri vincin ucundaki çelik halatlarla bağlanarak havaya kaldırıldı. Havada sabitlenmek isteyen beton blok bir süre sonra büyük bir gürültü ile dağıldı.

Ölümden döndüler
Havada sabitlenmek isteyen beton bloğunun parçalandığı esnada ise bloğun hemen yanında bulunan 3 kişi şans eseri yaralanmaktan kurtuldu. Ölümden dönen 3 kişi, çalışmaları izleyen vatandaşların ve ekip arkadaşlarının da yüreklerini ağza getirdi. Beton bloğu halata bağlayan 3 kişi, olaydan yara almadan kurtulması alanda bekleyenlere rahat nefes aldırdı.

Ekiplere ikinci şok
Bloğun dağıldıktan sonra duran ekipler, bu kez ise artçı deprem dalgası ile sarsıldı. Meydana gelen artçı deprem sırasında ise çevrede bulunan ve ağır hasarlı olan 2 bina da sallandı. Binaların sallandığını gören ekipler ve vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Etrafa kaçıştılar
Ekiplerin uyarısı üzerine ise çalışmaları izleyen vatandaşlar, o bölgede bulunan güvenlik görevlileri ve arama kurtarma ekipleri hızla binalardan uzaklaştı. Ekipler ve vatandaşlar hızla etrafa kaçıştı. O anlar ise İHA kameralarına yansıdı.
Binaların yıkılma tehlikesi olduğunu belirten görevliler, bölgedeki araç ve insanları enkazın ve hasarlı binaların bulunduğu alandan uzaklaştırdı.

Gece yarısı peş peşe kazalar: Toplam 11 yaralı

İki mahkûmun cezaları kaldırıldı

Doğu ve Karadeniz kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor

Samsun'da gıda zehirlenmesi: 52 kişi aynı yemekten etkilendi

Bakan Yumaklı: Manisa ve İzmir'deki orman yangınları sürüyor

İzmir'deki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı

KAGEM Müdürü Kahyaoğlu: Aile Fuarı umut veren bir başlangıç

Şeyh Said Hazretleri şehadetinin 100'üncü yılında Diyarbakır'da yad edildi

Baraj kapakları açıldı piknikçiler mahsur kaldı

İran: işgalin hapishane saldırısında 71 kişi hayatını kaybetti

Mardin’de çıkan orman yangını yaklaşık 10 saat sonra kontrol altına alındı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Ailede huzur, toplumun da düzelmesine vesile olacaktır

Ukrayna, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi

Trump, İran'a yönelik yaptırımları kaldırabileceğini söyledi

Hindistan'daki ritüelde izdiham: 3 ölü

Azerbaycan, Rusya'nın tüm kültürel etkinliklerini iptal etti

HAMAS: Şucaiyye’de un taşıyan sivile saldırı, faşist ordunun vahşi bir suçudur

Elazığ'da Şeyh Said Kıyamının 100. yılında anma programı düzenlendi

DMM: İklim Kanunu Tasarısı ile hayvancılığın bitirileceği iddiları gerçeği yansıtmıyor

Feke’de gölet inşaatında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

Kazara ateş alan silah bir çocuğun ölümüne neden oldu

Yazar Yaman: Aile, meselemizdir; aileyi konuştukça çözümler bulacağız

Malatya'da samanlık yangını: Tonlarca saman küle döndü

HÜDA PAR: Şeyh Said ve yarenlerini rahmetle yâd ediyoruz

İşgal ordusu, Ürdün sınırına siyonist kuvvetlerini konuşlandırdı

Yarımca köyü sakinleri: Öğrencilerimiz tehlikeli yolda servisle gidip geliyor

Kovancılar'da arazi yangını: Traktör alevlere teslim oldu

Yapıcıoğlu: Asgari ücret asla açlık sınırının altında olmamalı

Tanzanya'da 2 otobüs çarpıştı: 38 ölü 28 yaralı

Karikatürist Çiftçi: Aile teması, bugünün en önemli gündemidir

Yükleniyor