• BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,04
  • EURO

    51,48% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6378,63% 0,04
  • Ç. ALTIN

    10740,95% 0,00

Enkazdan çıktıktan sonra aklına ilk gelen soğuk ayran oldu

16 Şubat 2023, Perşembe 09:55
16 Şubat 2023, Perşembe 09:55
Enkazdan çıktıktan sonra aklına ilk gelen soğuk ayran oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Enkazdan çıktıktan sonra aklına ilk gelen soğuk ayran oldu

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından enkazın altından 120 saat sonunda çıkarılan Elif Kazan, çıkarıldığında ilk isteğinin su ve soğuk ayran olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan Kazan ailesi 7.6 şiddetinde yaşanan ikinci depreme ikamet ettikleri 2 katlı binada yakalandı. 2 çocuk annesi Elif Kazan depremin etkisiyle yıkılan apartmanın enkazında kaldı. Enkaz üzerinde arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, adeta iğneyle kuyu kazarak depremin 120. saatinde Elif Kazan’a ulaşmayı başardı. İki çocuk annesi Elif Kazan, bulunduğu yerden sağlıklı bir şekilde çıkarılmasının ardından Kahramanmaraş’ta yapılan ilk sağlık müdahalesinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Korku dolu anları anlatan Kazan, enkazın altında dilim damağı kuruduğunu söyleyerek, canının su ve soğuk ayran istediğini söyledi.

“Allah’ım bana ne olur su gönder diye dua ettim”
Elif Kazan, enkazın altında susuzluk çektiği için Allah’a dua edip su istediğini söyleyerek, “Elbistan’da, öğleden sonra 1 buçukta yaşanan depreme yakalandım. Yatak odasına geçmiştim bir anda tavan üstüme çöktü. Evimiz 2 katlı ben alt katta kayınbabamlar üst katta oturuyordu. 5 gün boyunca enkazın altında kaldım. Dışarda ki insanların sesini duyuyordum bende aşağıdan cevap veriyordum beni kurtarın diye fakat onlar beni duymuyormuş. Gözümün önü perde indi biraz uyumuşum. Dolabın alt kısmında kalmışım. Dilim damağım kurudu o anlarda bir bardak su ve soğuk ayran canım istedi. Allah’ım bana ne olur su gönder diye dua ettim” diye konuştu.

“Allah beni iki çocuğuma bağışladı”
Kazan, iki çocuğu olduğunu ve Allah’ın kendisini çocukları için bağışladığını söyleyerek, “Dilim damağım kuruduğu için yutkunamıyordum ve cevap veremiyordum. Beni kurtarın diye bağırıyordum gözümün önü perdeleniyor cevap veremiyordum. Ekipler enkazın üstüne geldiklerinde çalışmaların sesi aşağıya geliyordu. Kurtardık diye sevinmelerini duydum. Elif hanıma su getirin dediler. Kafayı kaldırdığımda insanların başımda toplandığını gördüm. Ailem kurtuldu sadece enkaz altında ben kaldım. Şuan sağlık durumum bacağımda başımda ve vücudumun farklı yerlerinde ezikler var. Buraya gelince bir ayran istedim bir su istedim. Allah beni iki çocuğuma bağışladı” dedi.
[gallery ids=',121738']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kocaeli’de 22 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Almanya Cumhurbaşkanı, İran savaşı nedeniyle ABD'yi kınadı: "Uluslararası hukukun ihlali ve feci hata"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özgür Özel'e tepki

Gazze'de işgalciler bir çocuğu şehit etti

Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı

Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var

Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı

İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu

Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü

Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı

Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!

Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı

Konya'da maddi hasarlı trafik kazası

İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı

İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı

Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün

Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı

Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli

Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi

Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu

Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik

Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 22 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Almanya Cumhurbaşkanı, İran savaşı nedeniyle ABD'yi kınadı: "Uluslararası hukukun ihlali ve feci hata"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özgür Özel'e tepki

Gazze'de işgalciler bir çocuğu şehit etti

Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı

Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var