• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Enkazında 72 kişinin öldüğü İsias Otel Davasının Duruşması başladı

03 Ocak 2024, Çarşamba 10:10
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Enkazında 72 kişinin öldüğü İsias Otel Davasının Duruşması başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Enkazında 72 kişinin öldüğü İsias Otel Davasının Duruşması başladı

Adıyaman’da 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasının ilk duruşması sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.
6 Şubat depremlerinde 39’u KKTC’den turnuva için gelen voleybol sporcusu, öğretmen, antrenör, 47’si ise Türkiye Turist Rehberleri Birliği organizasyonuyla çeşitli tur şirketleri bünyesinde eğitim gezisi için bulunan 86 kişinin konakladığı otelde 1’i personel olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetti.
Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanılan duruşmaya sanıklar SEGBİS üzerinden katıldı.
Otel enkazı altında kalarak hayatını kaybeden kişilerin yakınları da Adıyaman Adliyesi’ne gelerek burada duruşmaya katıldı. Duruşma salonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, beraberindeki 3 bakan, 9 milletvekili ve 11 üst düzey bürokrat, hayatını kaybedenlerin yakınları, avukatları yer aldı. Ünlü Sanatçı Haluk Levent’in de geldiği Adıyaman Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen aileler, olayın peşini hiçbir şekilde bırakmayacaklarını ve aynı zamanda otel yönetiminin en ağır şekilde cezalandırılması için her türlü çabayı sarf edeceklerini aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Adaletine güvendiklerini dile getirdi.

Adıyaman Adliyesi’nden emsal bir kararla ayrılmak istediklerini vurgulayarak otel yönetiminin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden insanlarımız ve bizim evlatlarımız, şampiyon meleklerimizi yitirdik. Şampiyon meleklerimizi yitirmemizden dolayı da acımız bir o kadar daha artmıştır. Dolayısıyla bir yıl aradan sonra Bugün ana muhalefet başkanıyla, bakan arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle ve şampiyon meleklerimizin aileleriyle bunun yanında belediye başkanlarımızla yüz kişilik bir ekiple bugün Adıyaman’da başlanılacak İsias Davasında hep beraber bu davayı dinlemek için geldik. Çünkü İsias Davası bizim için çok önemlidir. İsias bu davalardan bir tanesidir. Dolayısıyla İsias Davasında görüşülecek ve çıkacak netice Türkiye’deki diğer davalar açısından emsal oluşturacak ve çok önemlidir. Bu dava hem de bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için oldukça önemlidir. İsias Davası bizim davamızdır. Bizler bu yüzden buraya geldik. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin yüce Türk Adaletine güveniyoruz. Kanunlar çerçevesinde suçluların alacakları cezalar öbür davalara da emsal olacağı için çok önemli bir günde burada bulunuyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Peygamber Efendimize yapılan hakaret lanetlendi

Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 12 yaralı

İşgal medyası: HAMAS, 7 Ekim’den 3 ay sonra "8200 İstihbarat Üssüne" ulaşmaya çalıştı

Avusturya'da uçak kazası: 4 ölü

Diyarbakır'da asfalt yüklü kamyon devrildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor