Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze'ye destektir

Tarih: 09.05.2025 11:22 Güncelleme: 09.05.2025 11:22
Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Yemen'deki “Ensarullah” lideri Abdulmelik El Husi,  Amerika ve işgalci rejimin, Yemen’in askeri kapasitesiyle başa çıkmakta başarısız olduğunu belirterek, grubun önceliğinin Gazze’deki Filistin halkına destek vermek olduğunu vurguladı.

El Husi, yayımlanan video konuşmasında, “Filistin halkına yardım için operasyonlarımız devam ediyor; bu hafta Yafa, Askalan, Necef ve Hayfa’ya yaklaşık 10 füze ve İHA saldırısı düzenledik” dedi.

Ayrıca, “Yoğun Amerikan saldırılarına rağmen destek operasyonlarımızın sayısı oldukça fazla. 15 Ramazan’dan (15 Mart) 9 Zilkade’ye (6 Mayıs) kadar toplam 131 operasyon gerçekleştirdik ve bu operasyonlarda 253 balistik füze ve İHA kullandık” ifadelerini kullanan El Husi, “Açık önceliğimiz, israil düşmanına karşı Filistin halkını desteklemektir. ABD ne operasyonlarımızı durdurabildi ne de askeri kapasitemizi yok edebildi.” diye konuştu.

El Husi, açıklamasında “Düşman, güçlerimizi hedef almakta başarısız oldu, bu nedenle sivil hedefleri vurmaya başladı ve halkımızın iradesini, duruşunu ve direncini kırmaya çalışıyor. israil ve Amerikan düşmanının saldırıları, genel olarak Yemen halkını hedef alıyor.” ifadelerine yer verdi.

El Husi, “Arap ve Müslümanların Allah yolunda cihat etme ve zulme karşı durma konusundaki kutsal ve büyük sorumluluklarını ihmal etmeleri hiçbir şekilde mazur görülemez ve bu tutum Allah’ın gazabını gerektirir.” diye ekledi.

Ensarullah lideri, “İslam ümmetinin, başta yüz milyonlarca nüfusa sahip Araplar olmak üzere, böylesi bir vahşet karşısında sessiz kalması üzücü, korkunç ve utanç vericidir; Filistin halkı her gün korkunç katliamlara maruz kalmaktadır.” ifadelerini vurguladı.

Öte yandan, ABD geçen Salı günü Yemen’e yönelik bombardımanı durdurduğunu açıklamıştı. Bu, Ensarullah ile yapılan ve grubun Kızıldeniz’deki gemilere saldırmayı durdurmasını öngören bir anlaşmanın ardından geldi.

Ancak Ensarullah, Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmadığı sürece işgalci düşmanı vurmaya devam edeceğini yineledi. (İLKHA)

İkinci el oto galerici esnafı: Yaz aylarında beklenen hareketlilik yok

Kazada hayatını kaybeden İTTİHADUL ULEMA müderrisi ve hadimi için taziye mesajları

UNRWA'dan çağrı: Gazze ablukası kaldırılsın, on binlerce çocuk açlıkla boğuşuyor

Fahiş konut ilanlarına 4,2 milyon TL ceza

Eğitimci Güler'den öğrencilere tatil tavsiyeleri: Sadece eğlenmek değil, gelişmek de tatilin bir parçası

Şanlıurfa’da 800 geçici personel alınacak

Hafta sonu e-YDS maratonu: Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça sınavları yapılacak

Şanlıurfa’da uzmanlar pulmoner hipertansiyon için buluştu

Marttan bu yana ilk kez Gazze'ye sınırlı tıbbi yardım girişi

Batman'da yangın tarım arazilerine sıçradı

Boks antrenörü İbrahim Halil Güzel’e milli görev gururu!

Gaziantep'te DOA cihazı kuruldu

Batman'da meyve suyu fabrikasında büyük yangın

Gazze ve Han Yunus'ta saldırılar: En az 10 şehit, çok sayıda yaralı

BM: Gazze'de sağlık hakkından söz etmek artık mümkün değil

Batman'da eğitim hamlesi: 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi yolda

Yeşilyurt’ta temizlik seferberliği: Başkan Geçit sahada incelemelerde bulundu

Müftü Haliloğlu:4 yaşından 22 yaşına kadar herkesi kurslarımıza bekliyoruz

Yeşilay’dan bağımlılıkla mücadelede yeni adım: Gönüllü Hekimler Projesi başlatılıyor

HÜDA PAR'dan kuraklık yaşanan illerin afet bölgesi ilan edilmesi hakkında kanun teklifi

2024'te Türkiye'de 1 milyonu aşkın otomobil üretildi

Ekonomik güven endeksi haziranda 96,71 oldu

Müftü Dolu: Kur'an-ı gönlüne nakşetmiş nesiller yetiştirmek için çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim

Brent petrol 67 dolara yükseldi

Bursa’da kırmızı ışık ihlali kazaya neden oldu: 2 yaralı

46 ilde FETÖ operasyonu: 361 gözaltı

Gazze paylaşımı nedeniyle işten atılan sunucuya tazminat

Mersin'de yaz Kur’an kursları çocukları bekliyor

Gazze'de soykırım 630. gününde: İşgalciler saldırılarını sürdürüyor, can kaybı artıyor

Antalya'da orman yangı: Ekipler müdahale ediyor

Yükleniyor