EKONOMİ 6.08.2021 22:44:25 0

EPDK'dan alış tekliflerine inceleme

EPDK
Haberi Sesli Oku

EPDK'dan alış tekliflerine inceleme

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), elektrik ticaretinde fiziki piyasada karşılığı olmayan alış tekliflerine yönelik inceleme başlattığı bildirildi.

EPDK'den yapılan açıklamada, özellikle son günlerde bazı elektrik tedarik şirketlerinin taleplerinden daha fazla, “tüketiciye yansımayan”, sadece elektrik ticaret piyasası içinde karşılığı olan alış teklifi verdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Kurumun konuyla ilgili derhal harekete geçerek inceleme başlattığı ifade edilen açıklamada, EPDK'nin bütün tedarik şirketlerini uyarmak üzere gönderdiği yazıda “Kabul edilebilir tüketim tahmininden daha fazla alış teklifi yapılması gereksiz bir alış miktarı artışına neden olmaktadır. Fiziki piyasada karşılığı olmayan, gerçekte tüketilmeyen bu alışlar piyasa yapısı içinde paydaşlarda farklı algılara neden olmakta, ticari kararları etkilemektedir.” ifadelerine yer verildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketim rekorları kırıldığı bir dönemde bazı tedarik şirketlerinin elektrik piyasasının rekabetçi yapısını bozacak alış teklifleri yaptığını tespit ettiklerini ve vakit kaybetmeden şirket bazlı saatlik teklifler üzerinde inceleme başlattıklarını bildirdi.

Doğru olmayan ve manipülasyona da sebep olabilecek alış tekliflerinin elektrik ticaretinin doğasına aykırı olduğunu ifade eden Yılmaz, 'Sadece piyasayı, rekabeti olumsuz etkilemekle kalmaz, paydaşların güvenini ve itibarını da zedeler. Piyasa doğrularına göre hareket etmeyen şirketlerin ise EPDK’nin yaptırımları ile karşılaşması kaçınılmazdır.” değerlendirmesinde bulundu.

EPDK tarafından yapılacak inceleme sonucunda bu tip alış teklifleri yaptığı tespit edilen tedarik şirketlerine, idari para cezası ya da oluşacak zararın ilgili şirketlere ödetilmesi gibi yaptırımlar uygulanabilecek.

Ürdünlü analist: Arap Zirvesi sonuçlarına güvenemeyiz; Filistin direnişinin kararlığına dayanmalıyız

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Aile bağlarının zayıflaması, gençleri duygusal ve yönlendirilmiş kararlara sürüklüyor

Yeryüzü Doktorları: Gazze'ye sağlık çalışanlarının ve insani yardımın girişine izin verilmeli

Milletvekili Ramanlı: Halkın sorunlarını yerinde görmeden çözüm olmaz

Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 125 milyon TL ceza

İşgalcilerin saldırılarında 3 gazeteci daha şehit oldu

Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem

Ambulansa yol vermeyen düğün konvoyuna ceza yağdı

Hindistan'da yangın: 17 ölü

Hindistan’da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Alkollü sürücü şarampole devrildi: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

Şanlıurfa'da ‘Gazze için nöbet’ programı düzenlendi

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Gazze Hükümeti: Son 48 saatte 200'den fazla şehit, 300 bin kişi zorla yerinden edildi

HAMAS: Sığınmacıların çadırlarını hedef alan saldırı, Netanyahu'nun faşist vahşetinin yansımasıdır

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor