• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,20% 0,05
  • EURO

    51,09% 0,35
  • GRAM ALTIN

    7093,24% -0,27
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Epstein dosyaları açıldı, "ahlaki çürüme" tartışması büyüdü

31 Ocak 2026, Cumartesi 09:56
31 Ocak 2026, Cumartesi 09:56
Epstein dosyaları açıldı,
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Trump yönetiminin Jeffrey Epstein'a ait milyonlarca belgeyi ağır sansürle yayımlaması, ABD'de pedofili suçlarının üzerinin örtüldüğü ve Beyaz Saray'ın siyonist rejimle uyumlu bir koruma politikası izlediği yönündeki eleştirileri yeniden alevlendirdi.

ABD Adalet Bakanlığı, cinsel istismar ve çocuk ticareti suçlarından hüküm giymiş Jeffrey Epstein'a ait 3 milyondan fazla belgeyi kamuoyuna açıkladı. Ancak belgelerin büyük bölümünün kapsamlı şekilde sansürlenmiş olması, pedofili ağına dair kritik isimlerin ve ilişkilerin gizlendiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.

Trump yönetimi tarafından yapılan açıklamada, dosyalarda mağdurların kimliklerinin korunması ve devam eden soruşturmalar gerekçe gösterilerek geniş çaplı karartmaya gidildiği savunuldu. Buna karşın çok sayıda hukukçu, gazeteci ve insan hakları savunucusu, sansürün yalnızca mağdurları değil, güçlü failleri de koruduğunu ifade ediyor.

Epstein'ın 1990'lı ve 2000'li yıllarda ABD siyaset ve sermaye çevreleriyle kurduğu ilişkiler yeniden gündeme gelirken, Donald Trump'ın Epstein ile geçmişteki yakınlığı da tartışmaların merkezinde yer aldı. Arşiv fotoğrafları ve tanıklıklar, Trump'ın Epstein'ı sosyal çevresinde barındırdığını ortaya koyarken, yönetimin aylarca dosyaların açıklanmasına direniş göstermesi şüpheleri artırdı.

Eleştirmenler, Trump yönetiminin bu süreçte yalnızca iç siyasi dengeleri değil, siyonist rejimin çıkarlarını da gözettiğini savunuyor. Özellikle Epstein dosyalarında Orta Doğu bağlantılı isimlerin ve uluslararası güç odaklarının olası rolüne dair bölümlerin sansürlenmesi, "sistematik koruma" iddialarını güçlendirdi.

ABD kamuoyunda yükselen tepkilerde, pedofili suçlarının münferit değil, elitler tarafından korunan bir ağın parçası olduğu vurgulanıyor. Kongre içinden bazı isimler de Adalet Bakanlığı'nı yasaya rağmen belgeleri karartmakla suçlarken, "gerçek faillerin bilinçli olarak gizlendiği" görüşünü dile getiriyor.

Trump yönetimi ise Epstein dosyalarında yer alan bazı iddiaların "asılsız" olduğunu savunarak, başkanın suçlarla herhangi bir ilgisi bulunmadığını öne sürüyor. Ancak kamuoyunda oluşan algı, pedofili suçlarının tam anlamıyla aydınlatılmadığı ve siyasi iktidarın güçlü isimleri koruduğu yönünde şekilleniyor.

Epstein dosyalarının bu haliyle açıklanması, ABD'de adalet sisteminin bağımsızlığı, ahlaki çürüme ve küresel güç ilişkileri tartışmalarını daha da derinleştirmiş durumda. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD uçak gemisi Yunanistan'a çekildi: İran vurduğunu açıklamıştı

Kudüs'te basına baskı: Siyonist rejim gerçekleri susturmaya çalışıyor

Körfez'de kritik gece: İran'dan füze ve İHA operasyonları

Gazze'de sivil araca siyonist saldırı: 3 şehit, 14 yaralı

İran'ın misillemesi Tel Aviv'i vurdu: Parçacıklı füzeler büyük yıkıma yol açtı

Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı

Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD uçak gemisi Yunanistan'a çekildi: İran vurduğunu açıklamıştı

Kudüs'te basına baskı: Siyonist rejim gerçekleri susturmaya çalışıyor

Körfez'de kritik gece: İran'dan füze ve İHA operasyonları

Gazze'de sivil araca siyonist saldırı: 3 şehit, 14 yaralı

İran'ın misillemesi Tel Aviv'i vurdu: Parçacıklı füzeler büyük yıkıma yol açtı

Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı

Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti