• BIST 100

    16735,01%0,09
  • DOLAR

    43,61% 0,06
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7052,30% -0,91
  • Ç. ALTIN

    11665,04% 0,00

Epstein dosyasında yeni dalga: Kral Charles ve Prens Andrew üzerindeki baskı artıyor

10 Şubat 2026, Salı 11:42
10 Şubat 2026, Salı 11:42
Epstein dosyasında yeni dalga: Kral Charles ve Prens Andrew üzerindeki baskı artıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Jeffrey Epstein skandalına ilişkin ortaya saçılan yeni belgeler, İngiliz Kraliyet Ailesi üzerindeki baskıyı büyütürken, Kral Charles ilk kez doğrudan devreye girmek zorunda kaldı. Buckingham Sarayı, Kral’ın kardeşi Andrew Mountbatten-Windsor hakkında gün

Saray sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Kral’ın Andrew hakkındaki iddialardan derin endişe duyduğu belirtilirken, şimdiye dek atılan adımların benzeri görülmemiş olduğu vurgulandı. Açıklama, kraliyetin konuyu artık görmezden gelmesinin mümkün olmadığını ortaya koydu.

Thames Valley Polisi ise monarşi karşıtı Republic grubunun yaptığı suç duyurusunu değerlendirdiklerini doğruladı. Şikâyette, Mountbatten-Windsor’un kamu görevini kötüye kullanmış olabileceği ve resmî sırları ihlal etmiş olabileceği öne sürülüyor.

Yeni yayımlanan Epstein dosyalarındaki e-postalar, Andrew’un Singapur, Hong Kong ve Vietnam ziyaretlerine ilişkin resmî raporları ve yatırım fırsatlarına dair gizli bilgileri Epstein’a iletmiş olabileceğine işaret ediyor. Belgelerde, dönemin özel danışmanı Amit Patel tarafından gönderilen raporların Andrew tarafından yalnızca dakikalar içinde Epstein’a yönlendirildiği görülüyor.

Ayrıca Afganistan’daki yatırım fırsatlarına ilişkin “gizli” ibareli bilgilerin de Epstein’la paylaşıldığı iddiası yer alıyor. Oysa resmî ticaret elçileri, görevleri gereği hassas ticari ve siyasi bilgileri gizli tutmakla yükümlü.

Saray açıklamasında Kral ve Kraliçe’nin her türlü istismarın mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğu ifade edilse de kamuoyunda bu mesajın, büyüyen krizi yatıştırmaya yetmediği yorumları yapılıyor.

Kral Charles’ın pazartesi günü Clitheroe ziyareti sırasında bir vatandaşın “Andrew hakkında ne zamandır bilginiz var?” diye bağırması, tepkilerin sokakta da yükseldiğini gösterdi. Kalabalığın bir kısmı protestocuya tepki gösterse de olay, kraliyetin itibar kaybını gözler önüne serdi.

Galler Prensi William ve Prenses Catherine adına yapılan ayrı bir açıklamada da son ifşaatlardan derin endişe duyulduğu belirtildi. Açıklama, Epstein dosyalarının kraliyet içindeki huzursuzluğu artırdığını ortaya koydu.

Üç milyondan fazla yeni belgenin yayımlanmasının ardından Andrew üzerindeki baskı daha da yoğunlaştı. İddialar arasında, ikinci bir kadının Epstein tarafından Andrew ile cinsel ilişki için Birleşik Krallık’a gönderildiği öne sürülüyor. Son belgelerde yer alan ve Andrew’u bir kadının üzerinde diz çökmüş halde gösterdiği iddia edilen fotoğraflar da tartışmaları alevlendirdi.

Skandal, Andrew’un eski eşi Sarah Ferguson’u da zor durumda bıraktı. “Sarah” imzalı e-postalarda, hüküm giymiş bir cinsel suçlu olan Epstein’dan maddi destek ve yardım talep edildiği görülüyor.

Geçtiğimiz hafta Andrew’un Windsor’daki Royal Lodge’dan beklenenden hızlı şekilde çıkarılarak Sandringham’daki Kral’a ait özel mülke taşınması, sarayın krizi perde arkasında yönetmeye çalıştığı yorumlarına yol açtı.

Andrew Mountbatten-Windsor, Ekim 2025’te Epstein bağlantılarına dair önceki ifşaatların ardından prenslik ve dükalık unvanlarını kaybetmişti. Andrew ise tüm suçlamaları reddetmeye devam ediyor. Epstein belgelerinde adının geçmesi tek başına suçluluk anlamına gelmiyor.

Buna rağmen son gelişmeler, Epstein skandalının yalnızca bireysel değil, kurumsal düzeyde de İngiliz monarşisini yıpratan bir krize dönüştüğünü gösteriyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

3’üncü kattan düşen kadın hayatını kaybetti

Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli eğitim personeli başvuruları başladı

Risale-i Nur Müzesi Ankara'da kültür hizmeti veriyor

Japonya, Ukrayna'ya ölümcül olmayan ekipman tedarikine katılmayı planlıyor

Bilecik’te 3 bin 586 haneye 51 milyon lirayı aşkın sosyal yardım

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, Iraklı mevkidaşıyla Riyad’da görüştü

İran’ın İstanbul Başkonsolosu Mohammadi’den Vali Gül’e ziyaret

Macron, bazı Avrupa ülkelerinin Rusya ile diyaloğu yeniden başlatmasını önerdi

Mersin’de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli yakalandı

Çocuklarda matematik başarısızlığının nedeni sayılar değil, strateji güncelleyememek olabilir

Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı

ABD, Orta Doğu'ya bir grup daha F-35 hayalet savaş uçağı gönderdi

Okuldaki öğrenciler tarafından Derik zeytinyağından üç çeşit sabun üretimi yapılıyor

Kütahya’da 162 atıl köy okulu sosyo kültür merkezine dönüştürülüyor

Suudi "DEAŞ, Suriye ve Irak" konularında bir toplantıya ev sahipliği yaptı

İşgal medyası: Anlaşmazlık nedeniyle Trump–Netanyahu toplantısı basına kapalı olacak

İstanbul’da olumsuz hava koşulları için 565 personelle tatbikat yapıldı

Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,1 azaldı

Epstein dosyasında yeni dalga: Kral Charles ve Prens Andrew üzerindeki baskı artıyor

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 24,50 arttı

İnşaat maliyet endeksi açıklandı

Cemaat-i İslami lideri, Bangladeş'in yeni başbakanı olmaya çok yakın

Büyükbaş hayvan sayısı yüzde 4,3 arttı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’un Avrupa turu, Slovenya ile başladı

Diyarbakır’da 3 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 105 kişi yakalandı

FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 8 gözaltı, bir tutuklama

Umut Kervanı Ramazan ayı çalışmalarına başladı

Dezenformasyon Bülteni’nin 197’nci sayısı yayımlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


3’üncü kattan düşen kadın hayatını kaybetti

Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli eğitim personeli başvuruları başladı

Risale-i Nur Müzesi Ankara'da kültür hizmeti veriyor

Japonya, Ukrayna'ya ölümcül olmayan ekipman tedarikine katılmayı planlıyor

Bilecik’te 3 bin 586 haneye 51 milyon lirayı aşkın sosyal yardım

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, Iraklı mevkidaşıyla Riyad’da görüştü

İran’ın İstanbul Başkonsolosu Mohammadi’den Vali Gül’e ziyaret