Erakın: İlaç dışı ürünlerin artan satışı, halk sağlığını tehdit ediyor

Tarih: 09.12.2024 13:56 Güncelleme: 09.12.2024 13:56
Erakın: İlaç dışı ürünlerin artan satışı, halk sağlığını tehdit ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Son günlerde özellikle ilaç dışı ürünlerin market raflarında ve internet üzerinden satışının arttığını belirten Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, halk sağlığının, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar önemli olduğunu

Pandemi döneminden kalma alışkanlıklarla internetten alışveriş yaygınlaşıyor. Uzmanlar, özellikle sahte ilaçların çokça karşılaşıldığı internet ortamından ürün alımının sağlık için tehlike oluşturduğunu belirterek tüketicilerin bu tür alışverişlerden kaçınması gerektiğini belirtiyor.

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Son dönemde ilaç dışı ürünlerin market raflarında ve internet üzerinden satışının arttığını belirten Erakın, bu ürünlerin halk sağlığını riske atabileceğini ifade etti.

Sosyal medyada gıda takviyelerinin reklâmıyla halkın yanıltılmasına karşı çıkan Erakın, "Halk sağlığı, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar değerlidir." diyerek bu ürünlerin kontrolsüz şekilde satışına karşı durduklarını vurguladı.

"Sağlık çok önemli bir konudur"

Sağlık anlamında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu söyleyen Erakın, " Son günlerde, gündemimizi meşgul eden konulardan bir tanesi de ilaç dışı ürünlerin, özellikle market raflarında yer aldığını ve özellikle de internet üzerinden satışının sağlandığını görmekteyiz. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Sağlığımız çok önemlidir." diye belirtti.

Sağlık hizmetinin, hekimler tarafından tavsiye edildiği şekilde eğitimini almış eczacılar tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade eden Erakın, "İlaçların, market raflarından seçilerek alınmasında ya da internet üzerinden tıklayarak sipariş edilmesini uygun görmüyoruz. Çünkü sağlık çok önemlidir. Son günlerde, gündemimizi meşgul eden bir konuydu." diye ifade etti.

"Halk sağlığı, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar önemlidir"

Sosyal medyada, insörtlerle ilaç dışı ürünlerin, gıda takviyelerinin reklam yapılarak halk arz edildiğini üzülerek gördüklerini vurgulayan Erakın, "Akabinde hemen bütün odalarımız olarak ve birliğimiz olarak yine çalışmalar düzenleyerek, bunların çok önemli olduğunu vurguladık. Halk sağlığı, paket raflarına ve internet satışlarına emanet edilemeyecek kadar önemlidir.  Pandemi döneminden kalma alışkanlıklarla pek çok ürünü internetten sağlamak mümkündü. Bu, bir konfor bizim için. Fakat ilaç konusunda, sağlık konusunda market raflarından ve özellikle sahte ilaçların çokça karşılaşıldığı internet satış ortamından bu ürünlerin alınmamasını ve kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABD, 1 Ağustos'tan itibaren ithalat vergi oranlarını bildirecek

Siyonist rejim sabah saatlerinden bu yana Gazze'de 37 Filistinliyi şehit etti

Dışişlerinden "Kerkük" açıklaması

HÜDA PAR'dan Cuma namazı saatinde çalışanların izinli sayılması hakkında kanun teklifi

Kur’an Nesli Platformu’ndan Aşura Günü açıklaması: “Kerbela’yı doğru anlayalım, Gazze’yi yalnız bırakmayalım”

3 ayrı suç örgütüne operasyon: 19 gözaltı

Altın fiyatları yükselişte

Kocaeli valiliğinden duyuru: Saat 15.00'te sirenler çalacak

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: İşgalciler, yardım çığlıklarına rağmen sağ kurtulanlara ulaşmamızı engelliyor

YDS ve ALES bu hafta sonu yapılacak

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara 5,9 milyar TL ceza

Batman'da uyuşturucu operasyonu: Tırda 27 kilogram skunk ele geçirildi

Doğa Göz Ardı Edildi, Emisyon Ticareti Öne Çıktı!

Trump'ın "Timsah Alkatrazı"na ilk göçmen tutuklular ulaştı!

Josep Borrell: Amerikalı paralı askerler Gazze'de bir ayda 550 Filistinliyi öldürdü

Yükleniyor