• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Erbaş: Filistin'e barışın gelmesi için yapmamız gerekenler yaptıklarımızdan daha fazladır"

12 Nisan 2025, Cumartesi 16:56
12 Nisan 2025, Cumartesi 16:56
Erbaş: Filistin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Birinci Türkiye Âlimler Birliği Konferansı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam coğrafyası olarak güçlerimizi birleştirdiğimizde, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Ancak, bilmeliyiz ki Kudüs özgür oluncaya kadar hi

Kudüs ve Filistin Komisyonu ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği tarafından organize edilen "Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" başlığı ile "Birinci Türkiye Âlimler Birliği Konferansı" dünyanın birçok ülkesinde ilmi heyet temsilcilerinin katılımı ile İstanbul'da başladı.

"Bu vahşet karşısında dinimizin bize yüklediği sorumlulukla hareket etmeliyiz"

Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gazze ve Kudüs, müminler için bir iman ve izzet meselesidir. İnsanlık için de bir ahlak ve vicdan meselesidir. Gazze'de yaşananlar, yıllarca göz yumulan zalim bir terör devletinin insanlık için nasıl bir musibete dönüştüğünü gösteriyor. Şunu önemle ifade etmek isterim ki, işgalcilerin Filistin'de uyguladıkları vahşetin ardında kirletilmiş bir din anlayışı vardır. Kendilerini seçilmiş gören sapkın bir güruh, kendilerine vaat edildiğini zannettikleri topraklarda cennet hayali kurarak ahlaksızca cinayetler işlemektedir. Dolayısıyla onlar için hukuk ve ahlak adına söylenen hiçbir sözün önemi ve etkisi olmayacaktır. Bu vahşet karşısında bizlere düşen, yüce dinimiz İslam'ın omuzlarımıza yüklediği vahdet sorumluluğuyla hareket etmektir. Rabbimizin 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın' ilahî fermanına kulak vererek, ortak bir hareket kabiliyeti geliştirmektir." diye konuştu.

"Güçlerimizi birleştirdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur"

Erbaş, "Gazze ve Kudüs bizi vahdete ve her alanda birlikte çalışmaya davet ediyor. Bunun için tüm dünyada bütün mümin yürekleri birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Filistin'in işgalden kurtulması, ancak İslam ümmetinin ortak tavır almasıyla, somut ve kararlı adımlar atmasıyla mümkündür. Müslümanlar bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmak zorundadır. İslam coğrafyası olarak güçlerimizi birleştirdiğimizde, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın büyük bir özveriyle çalıştığını görüyoruz. Ancak, bilmeliyiz ki Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Filistin'e barışın gelmesi için yapmamız gerekenler, yaptıklarımızdan daha fazladır. Bu anlayışla çalışmalarımızı daha da artırmalıyız. Âlimlerimize, hocalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu bağlamda Müslüman ülke ve toplumların harekete geçmesi için daha güçlü inisiyatifler kullanılmalıdır. Zalimleri ve destekçilerini durdurmak için diplomatik, ekonomik ve siyasi alanlarda baskı kurulmalıdır. Tüm dünyada vicdan sahibi herkesi hareket geçirecek daha güçlü, daha sistematik tepkiler geliştirilmelidir." şeklinde konuştu.

"Filistin'de masum insanlar, kadınlar, çocuklar öldürülürken sesiniz niye çıkmıyor?"

Filistin'de yaşanan zulme karşı insanlığa seslenen Erbaş, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Vicdanın ırkı, rengi ve coğrafyası olmaz. İnsan vicdanıyla insandır. Gözlerinizi gerçeklere kapatmayın, yaşananları görmemek için kendinizi karanlığa mahkûm etmeyin. Vicdanınızın sesini dinleyerek insanlık düşmanı zalimlere karşı harekete geçin. Buradan kendilerini evrensel insan haklarının, hukukun teminatı olarak gören uluslararası kurum ve örgütlere sesleniyorum! Filistin'de masum insanlar, kadınlar, çocuklar öldürülürken sesiniz niye çıkmıyor? Sizleri bu duruma kayıtsız kılan, ölenlerin Müslüman olması mıdır? Buradan zalimlere, çocuk katillerine, işgalcilere sesleniyorum. Bugün arkasına saklandığınız güç odaklarından aldığınız cesaretle uzak görseniz de bir gün mutlaka hesap vereceksiniz. Yüreklerinizdeki kin ve nefretin mahkûmu olacaksınız. Masumların kan ve gözyaşında boğulacaksınız. Son olarak buradan Gazze'nin izzetli halkına sesleniyorum! Dünyanın en vahşi ve ahlaksız saldırıları karşısında büyük bir direniş gösteren kardeşlerim! Sizler sarsılmaz imanınızla dünyanın en özgür insanlarısınız. Sizleri hürmet ve muhabbetle selamlıyorum." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının huzur içinde yaşadığı bir komşu görmek istiyoruz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından esnafa "Beraat" ziyareti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı