GÜNDEM 16.02.2025 01:17:06 0

Erbaş: Genç nüfusumuzun azalması tehlikesini hep birlikte aşacağız

Erbaş: Genç nüfusumuzun azalması tehlikesini hep birlikte aşacağız
Haberi Sesli Oku

Malatya'da 100 çift için düzenlenen nikah töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ailenin önemine değinerek, "Genç nüfusumuzun azalmaması lazım, böyle bir tehlike var. Bu tehlikeyi inşallah el birliğiyle aşacağız." dedi.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Konya ve Malatya İl Müftülüğü, Konya Mehir Vakfı ve Diyanet Vakfı iş birliğiyle Nikah Sarayı'nda 100 çift için nikah töreni düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleşen törende, önemli mesajlar verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Mehir Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse'nin açılış konuşması ile devam etti.

"Şu ana kadar 32 bini aşkın kardeşimizi evlendirdik"

Mehir Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Köse, gençleri evlendirme vakfı olarak Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Konya ve Malatya il müftülükleri ile birlikte 100 çiftin evlendirme heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Özellikle asrın felaketini yaşayan şehirlerimizde başlatmış olduğumuz faaliyetlerin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 32 bini aşkın kardeşimizin evlendirildiği programa, Hatay'dan başlayıp Kahramanmaraş'la devam eden ve bugün de Malatya'da icra ettiğimiz düğünlerle Sayın Cumhurbaşkanımızın aile yılı ilan ettiği bu yılda anlamlı bir etkinlikle katkıda bulunmuş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Aile kavramı ciddi tehditlerle karşı karşıyadır!"

Bunun ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve manevi belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimine dokunan projeler üretmeye gayret gösterdiklerini belirterek, "Güçlü bir şehir ancak güçlü bir toplumla mümkündür. Ve güçlü toplumların temelinde sağlam aile yapısı yatar. Toplumların en güçlü yapı taşı elbette ki ailedir. İstikrar, huzur, mutluluk ve toplumsal refahın teminatı sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir aile yapısıdır. Ailenin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Ne yazık ki günümüz dünyasında aile kavramı ciddi tehditlerle karşı karşıyadır. Nikahsız birliktelikler değerlerimizden uzaklaşma bireyselleşme ve manevi çöküntü toplumsal yapımız zayıflamakta ahlaki erozyona yol açmaktadır. Oysa tarih boyunca güçlü aile yapısına sahip olan milletler her zaman medeniyet sahnesinde varlığını sürdürmüşlerdir. " dedi.

"Ailenin yaşatılması, aynı zamanda devletin yaşatılmasıdır"

Daha sonra, Vali Seddar Yavuz, evlilik kurumunun yüce dinimizin çok önem verdiği ve bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamak için medeniyet değerlerimizi yaşatmak adına en önemli kurumlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Ailenin yaşatılması, aynı zamanda devletin yaşatılmasıdır. Minarelerimizden ezan seslerinin eksik olmaması demektir. O nedenle böylesine mübarek bir yolculuğa çıkan siz gençlerimizi gönülden tebrik ediyor, Rabbim size iki cihan saadeti nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

"Genç nüfusumuzun azalmaması lazım, böyle bir tehlike var!"

Son olarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yılın aile yılı ilan edildiğini hatırlatarak, gençlerin ve çocukların hem nicelik hem de nitelik olarak daha iyi noktalara gelmesiyle geleceğin daha da zenginleşeceğini belirtti.

Erbaş, "Bizim zenginliğimiz genç nüfusumuz. Genç nüfusumuzun azalmaması lazım, böyle bir tehlike var. Bu tehlikeyi inşallah hep birlikte millet olarak devlet olarak el birliğiyle aşacağız. Bütün tedbirler bu yönde alınıyor. Devletimiz, kurumlarımız, bakanlıklarımız el birliğiyle aileyi koruma ve geliştirme noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Vakıflarımız, derneklerimiz, sivil toplum kuruluşları müthiş bir farkındalık ve duyarlılık oluşturdu." dedi.

"Bu yıl aile konusunda çok daha fazla hutbe hazırlayacağız"

Erbaş, bu yıl aile konusunda çok daha fazla hutbe hazırlayacaklarını söyleyerek, "Rabbimiz buyuruyor ki: 'Onlar sizin örtüleriniz, siz de onların örtülerisiniz.' Eşler için bunu söylüyor. Eşler birbirine örtü olmalı, zorluklara karşı örtü, kötülüklere karşı örtü. Her anlamda bu ayeti kerimeyi adeta birbirimizi sarıp sarmalamak, birbirimizi kötülüklere, sabırsızlığa ve tahammülsüzlüğe karşı korumak şeklinde anlamalıyız. Bu yüzden sizler büyük bir sevgi ve saygı içerisinde uzun bir ömür inşallah geçirirsiniz" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Şanlıurfa’da seyyar satıcılar arasında yer kavgası: 3 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluklara kapı açıyor

Bakan Yerlikaya’dan sahipsiz hayvanlarla ilgili video konfeans toplantısı

İşgalin Gazze’ye yönelik bugünkü saldırılarında 174’ü çocuk 400’den fazla kişi şehit oldu

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde anma töreni

Siirt'te kaybolduğu ihbarı yapılan genç, kimseye bildirmeden köyüne gitmiş

Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları sona erdi

Gazze'deki katliam Batman'da protesto edildi

Lübnan Hizbullah’ından Gazze saldırısı ilişkin açıklama

Molla Ünel: Siyonizm beşerî bir ideolojidir ve karşısında durmalıyız

Siirt'te Çanakkale Şehitleri yad edildi

Kudüs Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Hamza şehid oldu

Malatya'da kayısıda ilaç kalıntısıyla mücadele toplantısı yapıldı

Borsada işlem gören 100 şirketin vergi borçlarının ertelendiği iddiasına ilişkin açıklama

Akademisyen Ceylan: İşgal rejiminin zulmü sürdürülebilir değil, hesabı sorulacaktır

Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli

Camileri süsleyen mahyalarda "aile" vurgusu

Yapıcıoğlu Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti

Erdoğan: israilin Gazze'de yeniden başlayan saldırıları kabul edilemez

Bakan Tunç: israilin cezasızlık zırhı kırılmalı ve sorumlular savaş suçlusu olarak yargılanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hollanda Başbakanı Schoof ile görüşmesine ilişkin açıklama

HÜDA PAR’dan Gazze mesajı: Soykırımı durdurmak için somut adım atma zamanı!

Siirt’te kaybolan genç için arama çalışması başlatıldı

Gaziantep'te uyuşturucu ve silah operasyonu: 5 gözaltı

Milletvekili Demir Çanakkale Şehitleri için düzenlenen hatim programına katıldı

Siirt'te küçük yaş grubu için yeni Kur'an kursu açılıyor

Milletvekili Demir'den GİBTÜ Rektörü Demir'e ziyaret

Bakanlıktan tarımla ilgilenen gençler için özel program

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fransa'daki AKPM Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katılacak

Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

Yükleniyor