• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Erbaş: İşgalci zalimlerin Gazze’de yaptıkları tarihinin utanç vesikasıdır

07 Mart 2025, Cuma 06:09
07 Mart 2025, Cuma 06:09
Erbaş: İşgalci zalimlerin Gazze’de yaptıkları tarihinin utanç vesikasıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Gazze, bugün bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. Hiçbir kural ve ahlak ilkesi tanımayan siyonistler, Gazze’de soykırım suçu işlemeye devam etmektedir." dedi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam ülkelerinin Büyükelçileriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Erbaş, davetlerine icabet ettikleri için Büyükelçilere teşekkür ederek, konukların ramazan ayını tebrik etti.

Ramazanın başta İslam beldeleri olmak üzere tüm yeryüzünde iyiliğe, güzelliğe, berekete ve selamete vesile olması niyazında bulunan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de değerine dikkat çekilen müstesna bir zaman dilimi olan ramazan ayının bir ilim, ibadet, ahlak ve kardeşlik iklimi olduğunu kaydetti.

Ramazan ayının, insana sorumluluklarını hatırlatarak, geçmişini ve geleceğini, düşüncelerini ve davranışlarını gözden geçirmesine vesile olduğunu belirten Erbaş, "Bu mübarek ayda bizler, bir yandan ibadetlerimizle kendi iç dünyamızın derinliklerine inerken diğer yandan da fitrelerimizle, sadakalarımızla, zekatlarımızla ve tüm iyiliklerimizle kardeşlerimizin dünyasına yolculuk yapar, onların yaralarına merhem olmaya çalışırız. Bu kutlu iklimin bereketiyle İslam’ın hakikatlerini, hak, hukuk, adalet, merhamet, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi erdemlerini bütün yeryüzüne taşımanın gayreti içerisinde oluruz. Biliyoruz ki, dünyayı iyilik değiştirir. Müslümanlar olarak yeryüzünde iyilik hâkim oluncaya kadar çalışmamız lazım." dedi.

"İşgalci zalimlerin ve destekçilerinin Gazze’de yaptıkları, tarihinin utanç vesikasıdır"

Bugün insanlığın, küresel boyutta devasa sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Erbaş, aşırılık yanlısı anlayışların, ırkçılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi menfur ideolojilerin, birlikte yaşama hukukunu ve ahlakını hedef aldığını söyledi.

Dünyanın farklı yerlerinde insani krizlerin şiddetinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Erbaş, şöyle konuştu:

"İşte Gazze’de, Filistin’de yaşananları görüyorsunuz. Adeta açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze, bugün bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. İnsanlığın kadim şehri, selam yurdu Kudüs, bugün hiç olmadığı kadar mahzundur. Miracın mabedi, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, daha önce hiç olmadığı kadar gariptir. Hiçbir kural ve ahlak ilkesi tanımayan siyonistler, Gazze’de soykırım suçu işlemeye devam etmektedir. Açıkça ifade edeyim ki, işgalci zalimlerin ve destekçilerinin Gazze’de yaptıkları, tarihinin utanç vesikasıdır. İnsanlığı utandıran bu durumun bütün faillerini, destekçilerini, bir kez daha şiddetle telin ediyorum. Daha önceki deklerasyonlarımızda da ifade ettik, tekrar ifade ediyorum; Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman mazlum Filistin halkının yanındadır ve onlara her türlü desteği vermeye devam etmektedir ve devam edeceğiz inşallah."

"Aramızdaki vahdeti ve kardeşliğimizi güçlendirmeye mecburuz"

İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğunun öncelikle Müslümanların omuzlarında olduğuna işaret eden Erbaş, şunları söyledi:

"Aynı inancın ve medeniyetin mensupları olarak bizler, öncelikle kendi aramızdaki vahdeti ve kardeşliğimizi güçlendirmeye mecburuz. Müslümanlar olarak bizler, vahdet şuuruyla, kardeşlik bilinciyle hareket ettiğimizde Allah’ın izniyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, hiçbir problem yoktur. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirelim, güçlerimizi birleştirelim. Kardeşliğimizin gereklerini en güzel şekilde yerine getirdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele olmadığına inanıyorum. Müslümanlar olarak güçlü bir dayanışma bilinci geliştirmeliyiz, ilişkilerimizi her alanda en güçlü seviyeye taşımalıyız. Haksızlık ve zulüm karşısında sesimizi hep birlikte yükseltmeli, kötülüklere karşı yekvücut hareket etmeliyiz."

Programa, Dışişleri Bakan Yardımcıları Burhanettin Duran ve Mehmet Kemal Bozay, büyükelçiler, diplomatik temsilciler, Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileri katıldı. (İLKHA)

Brezilya'da sıcak hava balonu düştü: 8 ölü, 13 yaralı

İslam İşbirliği Teşkilatı İran Özel Oturum'u İstanbul'da başladı

Çin'de sel felaketi nedeniyle 53 bin kişi tahliye edildi

Siyonist rejimden İran'ın iki kritik kentine saldırı!

İslami STK'lardan "siyonist azgınlığa sessiz kalma" çağrısı

İranlı nükleer bilimci evinde katledildi

Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

İran ilk defa İHA ile vurdu, Demir Kubbe engelleyemedi

İran'dan "israil ajanlarına yarına kadar teslim olun" çağrısı

Brezilya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Panama'da protestoların şiddetlenmesi üzerine OHAL ilan edildi

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

TYT sonrası öğrenciler duygularını paylaştı

Bursa’da sağlıkçılardan ortak tepki: Sessiz yürüyüşle zulme dikkat çektiler

İran Sağlık Bakanlığı: israil saldırılarında 3 hastane ve 6 ambulans hedef alındı

Trafik Şubesi Sınavı Geçti: Velilerden Batman Emniyetine Teşekkür

Meteorolojiden Ege Denizi için fırtına uyarısı

Müftülükten YKS'ye giren öğrencilerin velilerine örnek davranış

Gaziantep'in yöresel yemeği alinazik sofralarda yerini almaya başladı

Siirt-Kurtalan demiryolu projesinin ihalesi gerçekleştirildi

GENÇASKON Batman’dan Kurum Müdürlerine kahvaltı daveti

YKS sonrası öğrenciler sınavı değerlendirdi

Bakanlıktan çocukları dijital risklerden korumak için iki yeni rehber

Banga Heq Dergisi yazarlarından Kadim Aşiretler Federasyonu'na ziyaret

Bingöl’de 5 yıl kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da 7 araca zarar veren şüpheli yakalandı

Bingöl’de 19 bin 513 kök skunk ele geçirildi

TYT’ye giren gençler sınav heyecanını paylaştı

Çukurova'daki orman yangınıyla ilgili 5 kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Brezilya'da sıcak hava balonu düştü: 8 ölü, 13 yaralı

İslam İşbirliği Teşkilatı İran Özel Oturum'u İstanbul'da başladı

Çin'de sel felaketi nedeniyle 53 bin kişi tahliye edildi

Siyonist rejimden İran'ın iki kritik kentine saldırı!

İslami STK'lardan "siyonist azgınlığa sessiz kalma" çağrısı

İranlı nükleer bilimci evinde katledildi

Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı